A Fidesz Mohácsa

2020. szeptember 29. 09:27

A 24.hu, a 444.hu, a Hvg.hu stb. egymás sarkára hágva igyekezett növelni a tétet, és valahogy elhurcolni az ellenzéki szavazókat az urnákhoz.

2020. szeptember 29. 09:27
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„Időközi választások voltak a hétvégén. Karcagon alig valamivel kapott többet a Fidesz–KDNP kilencven százaléknál, ezt gúnyosan úgy közölték a 444.hu és társainál: »A Fidesz nagyon megverte a Munkáspártot Karcagon«, ugyanis a városban rajtuk kívül senki nem indult a fideszes jelölttel szemben. Mivel már el sem mernek indulni. Ez önmagában elég jelképes, különösen a Jobbik állapotára nézve, hisz 2018-ban ők még harminc százalék körül tudtak szerepelni, mára elfogytak. Ott is. Jakab a nagy Houdini. De arról se feledkezzünk meg, hogy Karcagon nemcsak polgármestert választottak, hanem egy körzetben egyéni képviselőt is. Ott beállt egy jelölt mögé a teljes ellenzék, így a fideszes »csak« 75 százalékot kapott.

Igazi tétje azonban a mohácsi időközi választásnak volt, ahol polgármestert és teljes képviselő-testületet is választottak. Az ellenzéki média neki is állt hangulatot teremteni, a DK, a Momentum, az MSZP »B-közepe«, a 24.hu, a 444.hu, a Hvg.hu stb. egymás sarkára hágva igyekezett növelni a tétet, és valahogy elhurcolni az ellenzéki szavazókat az urnákhoz. (Itt jegyezzük meg: ma már nem az ellenzéki pártok, hanem ezek az ellenzéki propagandalapok végzik el a politikai munka nagy részét, miközben magukat függetlennek és objektívnek nevezik egész nap.)

A 24.hu vitte most a prímet, ezzel a cikkel hangolt: »Ha Mohácson meg lehet szorongatni a Fideszt, az ébresztő lenne Orbánnak.« A szerző az a Kerner Zsolt nevű ellenzéki »B-közepes«, aki arról szokott álmodozni, hogy majd felakasztanak bennünket. Nos, nevezett hosszan elemzi a semmit (ebben a legjobbak!), és arról álmodozik Mohács kapcsán, hogy most aztán majd jól megszorongatják a Fideszt az »ősfideszes« városban, és ez lesz a nyitánya a 2022-es nagy ellenzéki győzelemnek (és nyilván az akasztásoknak). Az Index sem tétlenkedett, ők egyenesen a középkori magyar állam bukásának kezdőpontjaként emlegetett mohácsi csatára asszociáltak, és feltették a nagy kérdést: »Mohács lehet a Fidesz Mohácsa?«

Ezen hangulatfestő és vágyvezérelt képek után került sor a mohácsi időközi választásra, amelyen a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje győzött a voksok 57 százalékával, a képviselő-testületben pedig kétharmados Fidesz-győzelemmel zárult a verseny. Remek szórakozás volt este tíz körül nézegetni a 24.hu és a 444.hu oldalait, ahol – szintén Kerner »dejólenneakasztani« Zsolt tollából – ez volt a vezető hír: »Csekéné Hóbor Kornélia Ilona és Marton Anna Janka 48-48 szavazatot kaptak, ezért új választás lesz Kemeneskápolnán.«

Valóban: este tízkor, amikor mi már mindenhol megírtuk, hogy Mohácson a kormánypártok győztek, az ellenzéki olvasótábor körömrágva figyelte a kemeneskápolnai fejleményeket. Végül aztán fél tizenegy körül sikerült megszülni a kommunikációs panelt, amely így szólt (naná, hogy Kerner!): »Nyert ugyan a Fidesz, de komolyan megerősödött az ellenzék Mohácson.«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matyi lúdas
2020. szeptember 29. 19:00
https://i.imgur.com/fCY32oL.jpg
puszika
2020. szeptember 29. 18:07
Egy konklúziója van ezeknek a választásoknak. Fehéren feketén kiderült AZ ELLENZÉK MEG A MÉDIÁJA IMÁDJA A KESERŰ SZÁJÍZT/az epét/!! Kerner meg egyenesen habzsolja/jó étvágyat köcsög/. Kurva egy gusztusuk van.
simonvitéz
2020. szeptember 29. 16:43
Zsolt, a győzelemnek lehet örülni de kb ennyi. A 40% egy echte fideszes körzetben egy embernek nyilvánvaloan csak nehezen nevezhető jelöltre, nos ez elgondolkodtató és meg kellene szólalni a vészcsengonek.
galancza
2020. szeptember 29. 16:15
Zsolti! Nagyon jók a mohácsi,karcagi eredmények, de túlértékelni nem szabad. 1 éve Mohácson A Fideszes polgármester halála után az ellenzék teljesen lejáratta magát, így nem csoda a mostani eredmény. Karcagon pedig mindig nagyon erős volt a Fidesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik