A Fidesz Mohácsa

2020. szeptember 29. 9:27

Bayer Zsolt
Magyar Nemzet
A 24.hu, a 444.hu, a Hvg.hu stb. egymás sarkára hágva igyekezett növelni a tétet, és valahogy elhurcolni az ellenzéki szavazókat az urnákhoz.

„Időközi választások voltak a hétvégén. Karcagon alig valamivel kapott többet a Fidesz–KDNP kilencven százaléknál, ezt gúnyosan úgy közölték a 444.hu és társainál: »A Fidesz nagyon megverte a Munkáspártot Karcagon«, ugyanis a városban rajtuk kívül senki nem indult a fideszes jelölttel szemben. Mivel már el sem mernek indulni. Ez önmagában elég jelképes, különösen a Jobbik állapotára nézve, hisz 2018-ban ők még harminc százalék körül tudtak szerepelni, mára elfogytak. Ott is. Jakab a nagy Houdini. De arról se feledkezzünk meg, hogy Karcagon nemcsak polgármestert választottak, hanem egy körzetben egyéni képviselőt is. Ott beállt egy jelölt mögé a teljes ellenzék, így a fideszes »csak« 75 százalékot kapott.

Igazi tétje azonban a mohácsi időközi választásnak volt, ahol polgármestert és teljes képviselő-testületet is választottak. Az ellenzéki média neki is állt hangulatot teremteni, a DK, a Momentum, az MSZP »B-közepe«, a 24.hu, a 444.hu, a Hvg.hu stb. egymás sarkára hágva igyekezett növelni a tétet, és valahogy elhurcolni az ellenzéki szavazókat az urnákhoz. (Itt jegyezzük meg: ma már nem az ellenzéki pártok, hanem ezek az ellenzéki propagandalapok végzik el a politikai munka nagy részét, miközben magukat függetlennek és objektívnek nevezik egész nap.)

A 24.hu vitte most a prímet, ezzel a cikkel hangolt: »Ha Mohácson meg lehet szorongatni a Fideszt, az ébresztő lenne Orbánnak.« A szerző az a Kerner Zsolt nevű ellenzéki »B-közepes«, aki arról szokott álmodozni, hogy majd felakasztanak bennünket. Nos, nevezett hosszan elemzi a semmit (ebben a legjobbak!), és arról álmodozik Mohács kapcsán, hogy most aztán majd jól megszorongatják a Fideszt az »ősfideszes« városban, és ez lesz a nyitánya a 2022-es nagy ellenzéki győzelemnek (és nyilván az akasztásoknak). Az Index sem tétlenkedett, ők egyenesen a középkori magyar állam bukásának kezdőpontjaként emlegetett mohácsi csatára asszociáltak, és feltették a nagy kérdést: »Mohács lehet a Fidesz Mohácsa?«

Ezen hangulatfestő és vágyvezérelt képek után került sor a mohácsi időközi választásra, amelyen a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje győzött a voksok 57 százalékával, a képviselő-testületben pedig kétharmados Fidesz-győzelemmel zárult a verseny. Remek szórakozás volt este tíz körül nézegetni a 24.hu és a 444.hu oldalait, ahol – szintén Kerner »dejólenneakasztani« Zsolt tollából – ez volt a vezető hír: »Csekéné Hóbor Kornélia Ilona és Marton Anna Janka 48-48 szavazatot kaptak, ezért új választás lesz Kemeneskápolnán.«

Valóban: este tízkor, amikor mi már mindenhol megírtuk, hogy Mohácson a kormánypártok győztek, az ellenzéki olvasótábor körömrágva figyelte a kemeneskápolnai fejleményeket. Végül aztán fél tizenegy körül sikerült megszülni a kommunikációs panelt, amely így szólt (naná, hogy Kerner!): »Nyert ugyan a Fidesz, de komolyan megerősödött az ellenzék Mohácson.«”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 97 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A visszhangkabinokat holmi tényekkel nem lehet áttörni.

Van egy egyharmadnyi véleménybuborék, és egy kétharmadnyi
véleménybuborék. Az egyharmadnyi véleménybuborék történelmi
tragédiája, hogy ugyanazokra a parlamenti székekre kell szavazniuk,
mint a kétharmadnyi véleménybuboréknak.

Na de akkor miért is Magyarországon, akartok hatalmat? Ily' mély megvetés mellett kuncsorogni a szolgalelkű nép szavazatiért csak sok-sok Unicummal mehet.

Kb. Így van. Ez az a teherhordó réteg, akit 90 %-nyi ember utál. Lelkük rajta.

A képviselő stallum a Koncz családban öröklődjön!

Zsolt!

Ne legyél nagyképű, s főleg nem elbizakodott, nincs miért. Valóban győzött a konzervatív oldal, a normalitás, de néztél igazán a történtek mélyére.

Ma reggel a Kossuth Rádióban a vitathatatlan emberi és szakmai tekintélyű,fideszes győri polgármester beszélt a választási győzelem kapcsán arról, hogy Orbán Viktornak ideje elmennie a nép közé, már amennyiben 22-ben győzni akarnak. Elmondta, hogy a kormány eredményeinek szajkózása, a fideszes politikai nyilatkozatok hatástalanok, az embereket nem ez érdekli. Nincs velük Orbánnak, a kormánynak, a Fidesznek kapcsolata, szóval a tömegkapcsolatok hiányáról beszélt. neki hiszek, s nem Neked.

Lakájok voltak Kádár alatt is, Orbán alatt is vannak. valaki közületek szóljon már Viktornak, hogy a szavazóiknak tele a hócipője a töketlenkedéseikkel, azzal, hogy egyre jobban azt az érzetet közvetítik a nép felé, hogy nem ők vannak kormányon.

Marosán szólt Kádárnak, hogy nem tetszik neki a Kádár körül kialakuló személyi kultusz, hogy nem lehet bírálni, csak nyalni. Gondolkodjatok el ezen........

Értem én, hogy Te, mint a DK értelmiségi tagozatának egyik tagja nem értesz egyet Bayer megközelítésével. De mondhatnál többet, például szerinted miként működött az ellenzéki összefogás, milyen érzés kommunistaként együtt drukkolni a nácikkal?

Puch, Leisztinger, Sukoró, eltekintenék a hosszú listától.......amiről biztosan Te is hallottál. Minden oldali korrupció ellen vagyok, de nem szeretem a farizeusokat, azokat, akik képtelenek az önkritikára, a saját bűneik elismerésére, akik csak mindig másra mutogatnak.

Sajnos nem tudom, hogy miről van szó, nem ismerem a fiatal orvos ügyét.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés