Donald Trump és az elvetélt populizmus

2020. szeptember 28. 17:55

Végül még ennyit sem köszönhetünk majd ennek a négy évnek.

2020. szeptember 28. 17:55
Pap Szilárd István
Mérce

„Most, hogy a koronajárványt kihasználva Biden épp lenyúlja a Trump-koalíció egyik robusztus pillérét, a 65 év fölöttieket, ezek a 2016-os populizmusra vevő csoportok elengedhetetlenek lennének ahhoz, hogy bármi esélye maradjon Trumpnak az újraválasztásra.

Ám abból, ami a jelöltet négy éve vonzóvá tette a rozsdaövezet lecsúszói számára, mára szinte semmi nem maradt, csak üres duma. Ha tényleg beigazolódnak a jelenlegi előrejelzések, és jövő januárban tényleg ki kell költöznie az Fehér Házból, azt elsősorban saját populizmusának elvetélése okozza majd, a képtelenség, hogy bármiben is megváltoztassa az amerikai politikai mélystruktúráit. Márpedig megbízást épp erre kapott azoktól, akik rá szavaztak 2016-ban.

A világ baloldalán négy éve sokan tudtuk, hogy az épp akkor világkörüli diadalútját járó új jobboldali retorika képmutatás csupán, csak látszólag kedveskedik a hétköznapi embereknek, a valóságban épp az ő rovásukra próbálja a nagytőke pozícióit stabilizálni – Magyarország erre kiváló példa. De Trumpot nézve valamicske remény is pislákolt, hogy legalább az Amerikai Birodalom legkárosabb dogmáinak egyike-másika talán végre tényleg a szemétdombra kerülhet.

Végül még ennyit sem köszönhetünk majd ennek a négy évnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reflex2
2020. szeptember 30. 21:53
Nála (Trump) csak rosszabbak vannak. Ez van. Gyenge a felhozatal.
civis72
2020. szeptember 29. 16:52
Klingonáanyátoknak is pont ilyen lelkesen nyaltátok a háborúpárti tömeggyilkos picsáját ...végülis nélküle az arab-tavasz migráncspatkányai nem is léteznének
C.Dömötör
2020. szeptember 28. 21:35
Nincs ember a földön akire annyi rágalmat szórtak négy éven keresztül, mint Trump. A legelképesztőbb, legaljasabb hazugságokat kreálták, a családját se kímélve, a baloldal specialitása. (A teljesség igénye nélkül, fejből: a moszkvai prostituáltak (,,a természetes pezsgő"), a kémkedés vádja, az orosz beavatkozás vádja, a tanúk befolyásolása, korrupció, hamis tanúzás, és így tovább, vég nélkül) Közben bizonyított (már a bolsevikoknak): nem ért semmihez, buta, bárdolatlan, műveletlen, kegyetlen, az órái megvannak számolva, etc.. S láss csodát, ez az ember nem roppant bele, nem is törődött a vádakkal, csak csinálta a dolgát. Jól! Jobban mint az elődjei. Minden vád alól felmentették, minden felfüggesztési kísérlet meghiúsult, és ezt úgy, hogy demokraták szabotálták minden alkalommal. Megérdemli az újabb négy évet, és meg is kapja a bizalmat. Azért már most vannak a diadalnak jelei, itt Obama szerepéről beszél, és a tömeg: ,,Csukják le, csukják le!" https://twitter.com/M2Madness/status/1310007856188489728
ElBundi
2020. szeptember 28. 21:26
Milyen elveszett 4 esztendöröl lenne szó ember! Ajándékba kaptuk, hiszen egy dilettáns liberál-demokrata elnökség alatt, már régen a fegyverek pusztítanának talán nálunk is. Trump elnöksége oázis a konfrontációk, fenyegetések, megfélemlítések és eröszak sivatagában. Reménykedjünk, hogy még 4 évet kapunk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik