Fővárosi Fidesz-KDNP: Karácsony száműzi Szent István szobrát

2020. szeptember 28. 13:20
Államalapító királyunk nem a róla elnevezett parkban kap szobrot, hanem Gajda Péter ténykedését figyelheti a XIX. kerületben, íja közleményében a kormánypártok fővárosi frakciója.

Budapest mindenkié – kivéve Szent Istvánt –, úgy tűnik ez Karácsony Gergely új jelmondata! – írja közleményében a kormánypártok fővárosi frakciója. A baloldali városvezetés végképp kitiltja Szent Istvánt a róla elnevezett parkból. A szerdai közgyűlésre benyújtott előterjesztés szerint az államalapító király szobrát az eredeti tervvel ellentétben nem Budapest egyik kiemelt helyén állítanák fel, hanem a XIX. kerületi Templom téren. Eredetileg a XIII. kerületi szoborállításnak szimbolikus üzenete is volt, hiszen a kommunista Lukács György szobor egykori helyéhez közel helyezték volna el – fogalmaz a dokumentum.

Karácsony Gergely legutóbb még azt mondta: „a vita nem arról szól, hogy lesz-e Szent István-szobor a Szent István parkban, hanem arról, hogy hogyan tudjuk összeegyeztetni az emlékezetpolitikai és a parkhasználók által megfogalmazott szempontokat”. Ehhez képest most csöndben, mindenfajta társadalmi vita nélkül kitiltják Szent István szobrát a Szent István parkból. Arról ugyanis kétségünk sincs, hogy a javaslatot a baloldali többségű fővárosi közgyűlés elfogadja. Ez az ügy is jól jellemzi Karácsony Gergely őszinteségét, szavahihetőségét és demokráciafelfogását! – zárul a pártközlemény.

(MTI-OS)

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tehát ezek szerint azt állítja Karácsony Gergely, hogy az újlipótvárosi zsidóknak nem kell Szent István.

"...hogyan tudjuk összeegyeztetni az emlékezetpolitikai és a parkhasználók által megfogalmazott szempontokat..."
Azt gondolom, hogy egy ilyen kiejlentést akkor tehetett volna, ha megkérdezi a parkhasználó zsidókat, vagyis véleménnyilvánító népszavazást, vagy akármii fenét csinál.

Így Karácsony azt mondta el, hogy a zsidóknak nem kell az államalapító szobra. Szép! Lehet, hogy nem kell nekik, nem tudom, de Karácsony sem tudja.

Tehát Karácsony egy szemét antiszemita, aki hazafiatlannak tartja a magyar zsidóságot.

Majd visszarakjuk. Ehhez kétség nem fér. Az idő és Gergő nekünk dolgozik.

Senkinek ne legyenek kétségei azt illetően, hogy ezt a döntést sokan úgy fogják értelmezni, a Lipóciában élő zsidóság tiltakozik a szobor ellen, számukra Szent István semmit sem jelent.

Mint parkhasználót engem nem zavarna....

Judapest egy fos hely. Nem kell ott semmit fejleszteni, majd a gerinctelen vigyorgó karigeci kézenfogva a zsid tetűvel majd csinálnak maguknak valami zöld, biciklisávos szemétdombot. Hadd kapirgáljanak ott.

Egyszerüen nem értem, hogy miért nyúlnak a szobor helyéhez. oda illik. Megnéztem a neten, nem az az alkotás, amit az Országház elé kellene állítani. Ez egy méltóságteljes férfialak, de hiányzik belőle az az erő amit az én Szent István képem alapján tükröznie kellene. A Király ugyanis egész életében harcolt és igen kemény ember volt. Nemcsak Koppány ellen, hanem az erdélyi Gyula, Ajtony, a besenyők ( Tunoz), a németek, a bolgárok, az északi betörések etc. ellen küzdött szinte egész uralkodása alatt, amivel végül egyesítette az országot és megvédte a határait.

Engem, mint parkhasználót nem kérdezett meg Karigeri.
Támogatom a Szent István szobor felállítását a Szent István parkban. Nem a füvön, ahová állítani akarták, hanem Lukács szobra helyére. Az szemben van a kapuval, mindenki jól láthatja.

Ja, hogy ez már le van zsírozva Gajdával...?!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés