Kádár koponyája

2020. szeptember 28. 7:16

Batka Zoltán
Népszava
Szijjártó volt az, aki anno, ellenzékből dörgő hangon puritán, plebejus kormányzást követelt.

„Sajátos humora van Szijjártó Péternek. Még csak pár hete, hogy a futsalpályák ördöge és minden sorosista norvég nagykövet ostora bekamuzta a facebookján, hogy éppen egy fülledt pesti irodában szorgoskodik, majd lebukott egy NER-milliárdos luxusjachtján. Mire pókerarccal  közölte, hogy bizony ő ott is, a jacht fedélzetéről is értünk dolgozott. Égtek a vonalak a Kornati-szigeteknél.

Nem sokkal később kiderült, hogy a száguldó nagykövetünk két megyével odébb is rendőrségi helikopterrel viteti magát. Mire Szijjártónk megint csak rezzenéstelen arccal közölte, hogy azért jár nyakra-főre helikopterrel, mivel rendkívül elfoglalt, így viszont több helyre tud eljutni, következtetésképpen több munkahelyet tud megmenteni. A külügy azt nem részletezte, hogy milyen gazdasági válságtanács lehetett a szekszárdi Bodri pincészetnél, ahol Szijjártó parkoló helikopterét fotózták, Szijjártó viszont részletes kimutatással is szolgált, miszerint az idei röpködéseivel pont 4769 munkahelyet mentett meg. Kár, hogy az útvonalakat nem közölte, mivel így ki lehetne számolni, hogy egy repült kilométerre hány munkahely esik; netán munkahely számlálót is be lehetne építeni a süppedős bőrfotelekkel, kárpitozott utastérrel szerelt VIP járgányba. Amit a hasonlóan humoros rendőrség közleménye szerint a légi járőröknek vettek.

Egyébként Szijjártó volt az, aki anno, ellenzékből dörgő hangon puritán, plebejus kormányzást követelt, és a jó munkásember osztályöntudatával támadta a baloldali kormányt, amiért azok nyolcezer forintért (!) hozattak ebédet maguknak a söjtöri kormányülésre, illetve Gyurcsányt ekézte, amiért a villájában úszómedence is található, majd hatalomra kerülve előbb »családi összefogásból« vett egy úszómedencés luxusvillát, majd a szemétbe dobott egy százezreket érő luxusöltönyt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ja.
Azt a "következetesség"-et pedig
az elmúlt 10 év tapasztalatai alapján lehet keresgélni
ITT:

2010. április 11., miniszterelnok.hu
Orbán Viktor:
"akármilyen elsöprő fölénnyel is győztünk a mai napon,
a következő évek során számunkra a legfontosabb a SZERÉNYSÉG és az ALÁZAT kell, hogy maradjon."

2014. május 25., kormany.hu
Orbán Viktor:
"Számunkra a MÉRTÉKTARTÁS, a SZERÉNYSÉG, és az ALÁZAT a politika zsinórmértéke."

Nem látta valaki azt a
MÉRTÉKTARTÁSt, SZERÉNYSÉGet, és ALÁZATot valahol"?
(:-))))))))))))))))))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés