Fegyőr szétcsap közöttünk (is)

2020. szeptember 28. 14:30

A színfalak mögött Fletó feni a tőrt. Izgalmas idők jönnek.

2020. szeptember 28. 14:30
Aristo
Tutiblog

„Nem sokkal ezután került kezembe hősünk interjúja az Inforádióban. Végig nem hallgattam, mert engem már Andriska hangja is idegesít, csak az összefoglalót olvastam el. Az is épp elég volt. Szépen kiüt belőle a rokokó cizelláltságú ostobaság, amely jellemzi megnyilatkozásait. A végén azonban – tőle szokatlan módon – értelmes következtetésekre jut. Abból az egyébként nyilvánvaló tényből kiindulva, hogy nemcsak Gyurcsány, hanem Gyurcsányné is a közélet legelutasítottabb figurái közé tartozik, azt találta mondani, hogy Gyurcsányné sem alkalmas az összellenzéki miniszterelnök jelölti szerepre. Ez – lássuk be – helytálló következtetés. Feri még nem reagált a dologra, gondolom iszik rá egyet. Azt azonban könnyű megjósolni, hogy Fegyőr parazsat gyűjt a fejére, ha kikezd vele. Az Apró-klán emlékezete hosszú, és előbb-utóbb, tán a legváratlanabb pillanatban, bosszút fognak állni. Elveszik a plüssmaciját, vagy valami hasonló.

Aztán kibújt a szög a zsákból. Újabb Facebook bejegyzésében barátunk hitet tett Bajnai Gordon mellett. Mint írja: »… a Momentumnak és valamennyi ellenzéki pártnak szüksége lesz azoknak a tudására, akik hasonlóan nehéz időszakokban vezették az országot. Személyes meggyőződésem, hogy Bajnai Gordon ilyen vezető, ilyen ember.« Andriska vonzódása Bajnaihoz természetesen nem véletlen. Közös vonásuk ugyanis az ostobaság, és hát ugye similis simili gaudet. Bár a metakommunikációjuk különböző, Gordon pislogni szokott, mikor nem ért valamit, Fegyőr meg a száját tátja el ilyenkor. De hát ezek elhanyagolható különbségek. Az igazi különbség az közöttük, hogy – életkoránál és szerepénél fogva – Bajnai már bizonyított, ő már okozott kárt ennek a szerencsétlen országnak; Fekete-Győr szerencsénkre még nem, és reméljük, nem is fog.

Összeállhat hát a nagy csapat. Előtérben a két nagyszerű államférfi, a háttérben pedig a gyönyörtől sikítozó hölgykoszorú. A színfalak mögött pedig Fletó feni a tőrt. Izgalmas idők jönnek. Ám fogadjuk meg Madách tanácsát: »Tragédiának nézed? nézd legott / Komédiának, s mulattatni fog.«

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. szeptember 29. 12:12
Arisztid a szokásos nulla.
Dénia
2020. szeptember 29. 08:23
Mi meg koffeinmérgezésben fogunk meghalni.
matyi lúdas
2020. szeptember 28. 23:23
https://i.imgur.com/IsoOIz4.jpg
szürkeSzarvas
2020. szeptember 28. 20:59
Nemárt észnél lenni. A Klein család -a gátlástalan külországi zsidómaffiával kiegészülve tud meglepit okozni. 2002!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik