Egy mobilalkalmazás felügyeli a kötelező távolságot

2020. szeptember 28. 14:09

Az applikáció nem követi az emberek mozgását, nem tárol róluk adatokat.

2020. szeptember 28. 14:09
null

Egy különleges mobilalkalmazás ultrahangvezérléssel felügyeli a távolságtartást. Az Egyesült Királyságban kifejlesztett mobilalkalmazást letöltők telefonjai hangjelzéssel figyelmeztetik tulajdonosukat, ha a másik felhasználó túl közel megy hozzájuk. De a telefonok kijelzőjén is feltűnik a figyelmeztetés. Az alkalmazás neve a londoni metróból ismerős, szintén figyelmeztető kifejezés, a Mind the Gap.

Az applikációt kifejlesztő cég hangsúlyozza, hogy nem kiváltani szeretnék a járványügyi intézkedéseket, hanem segíteni azokat. A Mind the Gap nem követi az emberek mozgását, nem tárol róluk adatokat.

(Euronews)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Legionnaire
2020. szeptember 28. 17:30
Kellett, mint egy falat kenyér...
Kanóc
2020. szeptember 28. 16:06
https://www.youtube.com/watch?v=8-zbErSbQ0s&feature=youtu.be&t=769
patkánynak sem nevezhető férgek
2020. szeptember 28. 15:25
A sok beteg állatnak meg egész nap pittyeg a telefonja. Fantasztikus élmény lehet, köszi, kihagyom.
Teringettét
2020. szeptember 28. 15:01
Abszolút hiánypótló, főleg amikor sorban állsz a kasszánál, ahol ugye mindig van egy kikúrt istenbarma, aki a nyakadba liheg...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik