Nyílt levelemet vegyék lakossági észrevételnek

2020. szeptember 27. 17:02

Végel Tamás
Facebook
A biciklisávval egyet fognak elérni: a Ferenc körút ki fog halni, immáron teljesen.

„Tisztelt Baranyi Krisztina Polgármester Asszony! Tisztelt Karácsony Gergely Főpolgármester Úr!

Immáron 6. éve Budapesten a 9. kerületben, a Ferenc körúton üzemeltetem a RajzfilmJátékok játékbolt és webáruház-at. 
Teljesen nyitottan, előítéletek nélkül fogadtam azt a közös (?) döntésüket, hogy több évtized után a nagykörút Ferenc körút részén eltörlik a jármű forgalom fizetős parkolási lehetőségét és az úttest szélén található parkoló sávban biciklisávot festenek fel.  Tisztáznék valamit: nem vagyok megrögzött »autós«, mert vállalkozóként a mai napig nincs járművem, elektromos vagy épp normál rollerren közlekedek. 

Tisztáznék még valamit: önmagában a Ferenc körút már 6 évvel ezelőtt sem volt aranytojást tojó tyúk. Kismértékű az átmenő, átsétáló vásárló forgalom, ezért már akkor sem és a mai napon sem a véletlenszerű, spontán vásárlókban hittem/hiszek, hanem a tudatos, rendszer alapú online marketing stratégiára esküszök, illetve a kerület több pontján szoktam szórólapoztatni vagy éppen plakáthelyeket/kirakatokat bérelni. 

2020 júliusában vezették be ezt az intézkedésüket. Így két hónap eltelte után a számok nyelvén, tények tudatában, a vásárlói visszajelzésekkel felvértezve tudok véleményt alkotni a döntésükről, mint helybéli, körúti vállalkozó. 

A koronavírus első hulláma után néhány üzlet a Ferenc körúton is bezárt, de az utóbbi 60 nap egyfajta koporsószögként hatott a környezetünkben lévő utcafronti, átmenő forgalomra támaszkodó cégekre: bezárt 4 vendéglátóegység, 2 élelmiszerbolt, 2 ruházati üzlet, 1 cipő bolt, 1 pénzváltó és 2 webshop csomagátvevő pont, ezzel tovább gyengítve az átsétáló forgalmat. Szinte minden második üzleten kinn a KIADÓ/ELADÓ tábla. 

Konkretizálom levelemet: a több százezer forintért futó, tudatos online marketingünk és hirdetéseink hatékonysága számottevően, jelentősen visszazuhant az utóbbi 60 napban, ugyanis konkrétan nem lehet szabályosan megállni üzletünk majdhogynem 1 kilométeres (vagy több) környezetében. Sok törzsvásárlónk elpártolt tőlünk, mert egyszerűen perceken át keringőznek személyautóikkal a környező utcákban és lehetetlen megállni – ennek hangot is adtak. 

A megmaradt üzletekbe beszállító nagykereskedések futárai feszültek, idegesek, fáradtak, mert nem tudnak egyszerűen megállni sehol. 

Én értem a biciklisáv célját, de ezzel egyet fognak elérni: a Ferenc körút ki fog halni, immáron teljesen. 

Nem vagyok városi közlekedést megtervező szakember, de megoldási javaslatként említeném a majd 5-6 méter szélességű járdát, ahol ha korláttal, fém cölöpökkel választanák ketté mindezt, egyértelműen és láthatóan feliratoznák, akkor gyalogos és biciklis/rolleres biztonságban tudnának meglenni és közlekedni egymás mellett. 

Nyílt levelemet vegyék lakossági észrevételnek, mert tudtommal 2020. október 30-áig döntenek az egyelőre ideiglenes állapotok véglegesítéséről, módosításáról vagy eltörléséről a lakossági visszajelzések fényében. 

Ha végleg fennmarad ez a helyzet kérem biztosítsanak affelől, hogy tervben vannak parkolóházak /parkoló területek kialakításai a környéken, segítve ezzel a körúti vállalkozókat. 

Ha fennmarad ez a helyzet, akkor játék- és ajándékboltként a decemberi főszezonunk bevételei fényében (mikulás és karácsony), hozom meg én is azt a döntésemet, hogy elköltözök a Ferenc körútról 2021 elején vagy sem. 

Fontos még tisztázni azt is, hogy relatív ismertebb Fradi drukker lévén, semmilyen rosszindulat, poltikai hovatartozás nincs a háttérben, pusztán felelős vállalkozóként szeretném megmenteni a Ferenc körutat és visszacsábítani a törzsvásárlóimat.

Megtisztelő válaszukat az info@vegelnaploja.hu címen várom.

Köszönettel és üdvözlettel: Végel Tamás”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akár szívesen, akár nem, ha bezárnak az üzletek, akkor nem fog itt senki vásárolni Ez lejött?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés