Mohács: hiába a baloldali összefogás, simán nyert a Fidesz

2020. szeptember 27. 20:37
A fideszes Pávkovics Gábor lesz Mohács új polgármestere.

A tavalyi kampány során elhunyt Szekó József addigi fideszes polgármester, a szocialista Csorbai Ferenc kihívó nélkül győzött október 13-án. A kormánypárti többségű közgyűlés azonban feloszlatta magát, ezért kellett új választást kiírni, amelyen a Mandiner információ szerint simán nyert a fideszes Pávkovics Gábor, aki a szavazatok több mint felét megkapta. Forrásunk szerint a Fidesznek a testületben is meglesz a többsége.

A regnáló Csorbai Ferenc helyzetét erősíthette volna a koronavírus-járvány, hiszen krízishelyzetben a hivatalban lévő politikusok tudnak cselekvőképességet mutatni a választók előtt. Ráadásul Csorbai mögött egy milliárdos oligarcha állt a kampányban, Csorbai apósa ugyanis az MSZP korábbi pártpénztárnoka, Puch László. A pénz tehát nem hiányzott a baloldal kampányából. Ahogy egy jobbos blog, a Drót fogalmaz: lefulladt a Puch-motor Mohácson.

Csorbai kampányát egyébként baloldali politikusok is megtolták: Mohácsra látogatott Kunhalmi Ágnes és Jakab Péter is.

A mohácsi időközi önkormányzati választáson egyébként nagy volt a részvétel is, ezt az is mutatja, hogy fél órával az urnazárás előtt a szavazók mintegy 54 százaléka adta le voksát. Ez jócskán meghaladja a 2019 őszi választási részvételt, akkor 18 óra 30 percig a szavazópolgárok 38,11 százaléka voksolt. 

A Nemzeti Választási Iroda által este 22 óra után közzétett adatok szerint, az összes szavazat összeszámolása után Pávkovics 56,44 százalékon, Csorbai 40,39 százalékon végzett, míg a Mi Hazánk jelöltje, Bernáth Csilla a szavazatok 3,18 százalékát szerezte meg.

Összesen 296 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csorbai elvtárs, szépen lehet húzni a picsába.

Ez már a "fideszes" index, ugye? :))))))

LOL

Kíváncsi vagyok, mi lesz Szerencsen. Úgy tűnik, mindenki erre fókuszál, és Bíró túl sokat szerepel a médiában. Remélem, nem lesz rossz vége a dolognak.

Ha a Jobbik megszűnik, olyan értelemben, hogy a támogatók szétszélednek, vidéken a liberálisok nem fognak tudni labdába rúgni. Maradnak nekik az egyetemi városok, a megyeszékhelyek, meg a főváros.

A jelenlegi ellenzéknek nincs más választása.

Mind az indexen, mind a 24.hu-n nagy cikk jelent meg a választás előtt.
Mindkettő bizakodó hangvételű volt, erősen belengetve a meglepetést, de szinte biztosra véve a nagyon szoros versenyt.

Most egyelőre nem látni a híreket egyiken sem (hvg-n sem, 444-en sem).
444 közben hozza a formáját: a karcagi tarolásnak az a címe, hogy "Nagyon megverte a Fidesz a Munkáspártot Karcagon"... kac-kac. Ugye tudjuk, hány cikk született volna, és milyen címekkel, ha az Összellenzék állít jelöltet, a Fidesz azonban nem?

Hont meglepően józan ebben a kérdésben.

Valóban, a 2019 októberi tájkép az kísértetiesen hasonlít a 2006 októberire.
De ami még egy fontos szempont, és senki nem beszél róla: először volt a rendszerváltás óta olyan, hogy CIKLUS KÖZEPÉN, tehát a kormánypártoknak legrosszabb időszakban volt önkormányzati választás! Ez egy baromi fontos faktor, és még így, a nekik lehető legjobb időpontban is csak részsikereket tudott aratni az immár totálisan összeborult összellenzék.

Gratulálok a fideszes Pávkovics Gábornak! Szép munka volt.

Mondjuk pont ezért nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. A nyilvánvalóan tisztességtelen komcsikkal szemben a FIDESZ hozta a kötelezőt.

???

Mindenesetre nem álltok jól, objektíve.
Megint csak érdemes visszagondolni 2015-re: az adott ciklus kb. ugyanazon a pontján, mint a tavalyi önkormányzati választás, az ellenzék 3-ból 3-at nyert az időközi parlamenti választásokon, bármiféle összefogás NÉLKÜL! Ebből kettő fideszes kerület volt (Veszprém és Ajka/Tapolca). Kb. 33%-on állt akkor a Fidesz...

Osztom Hont véleményét: értelmezhetetlen számomra az összellenzéki hurráoptimizmus.

Megdöbbentő lett volna, ha az a figura győz, aki ha van becsületes önkontrollja visszalép még az előző választásnál.

Jól van kisfiam, sápítozzál, el kell végezni a gyászmunkát. Vidéken nem a belvárosi buzik és a külvárosi prolik szavaznak. Jut eszembe, te melyiket képviseled?

"Gál István független jelölt nyert Kengyelen" - írja a hírek elején, Karácsony interjúja alatt az Index. Mohácsról és Karcagról egy szót nem találok

Papírforma. Viszont minden győzelem jól jön. Most arccal Szerencs felé! Hajrá Fidesz!

Nem mentegetem őket, utálom mindegyiket. Nem hiszem, hogy a baloldal labdába rúg nálunk ebben az évtizedben. El van baszva az egész baloldal, nem csak nálunk, az egész világon. Jövőkép-, és erőforrások nélkül maradtak, ezért hülyeségeken rugóznak, méghozzá egyre erőszakosabban.

Gratula a mohácsiaknak!

Ha így van, akkor a mohácsi eredményt már kitehették volna. De nem tették, úgy tűnik nem örülnek neki.

Gratulálok Pávkovics Úrnak! Várom pártelnökként Orbán Viktor gratulációját is a mostani győzteseknek. Jó lenne, ha lemenne Mohácsra, merítkezni, tapasztalatokat gyűjteni, érintkezni az emberekkel, szavazóikkal.

Minden elismerésem azon mohácsi szavazóknak - bunyevácok, magyarok és a többiek -, akik a normalitásra, a jövőre, a nemzet kipusztulását jelentő balliberális szexuális deviancia lobbi ellen szavaztak, vagyis az életre.

A mohácsiak előtt ne legyen kétség, hogy a balliberális műhelyekben, DK, MSZP, LMP, PM, Momentum, Jobbik - belpesti klubokban őket egységesen, attól függetlenül, hogy jobbra, vagy balra szavaztak, szolgalelkű, bunkó, vidéki jobbágyoknak tekintik, miként az egész vidéki lakosságot. Külföldről, valamint az egykori kommunistákból progresszív európaiakká vedlett, az ország lerablásán milliárdossá lett oligarcháktól korlátlanul folyik a pénz ahhoz, hogy a nemzetközi nagytőke és itteni szervilis kiszolgálói érdekeinek alárendelten elmozdítsák Orbánt 22-ben.

Tárgyilagosan látni kell, hogy az összefogást nem szabad lebecsülni, s nem szabad örömódákat zengeni - délután a Paláverben bizonyára ez lesz hallható a Kőrösi testvérektől, akik átvették a rádiót, jót nevettem, egy adásban már egymással vitatkoznak, beszélgetnek - , hanem Orbán Viktornak végre el kell kezdenie az ellenzéki stratégiához mért áfium kidolgozását. A győzelemben benne rejlenek a gyenge pontok is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés