Jézus barátai – új kötet a szentek életéről szóló gyermekkönyv-sorozatban!

2020. szeptember 26. 19:37
A könyv olyan bibliai szereplőket mutat be, akik személyesen találkozhattak Jézussal.

Új kötettel bővül a szentek életéről szóló, gyermekes családoknak szánt népszerű könyvsorozat – írja a szentjeink.blog.hu. A könyvsorozat harmadik kötete olyan bibliai szereplőket mutat be, akik Jézus Krisztussal személyesen találkozhattak. A történeteket – az Evangéliumok elbeszélései alapján – Bethlenfalvy Gábor írta, Kállai Nagy Krisztina illusztrációival.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Köszönöm mandi! Nem is tudtam erről a könyvsorozatról. Azt még hozzá teszem, hogy Székely János püspök úr írta hozzá az előszót.

"Akiken átragyog a Nap"

MITŐL ÉRDEKES A KÖNYV?

Hogyan ismerkedtek meg Jézussal, s hogyan változott meg a sorsuk azoknak, akik földi életében találkozhattak a Messiással? A könyv tizenkét fejezetében tizenkét jól ismert bibliai személyiség gondolataiba, kételyeibe, lelkesedésébe, hibáiba és erényeibe élhetik bele magukat az olvasók - a gyermekek, vagy a nekik felolvasó szülők, hitoktatók. És ahogy e különböző nézőpontokból követjük az evangéliumi eseményeket, mint egy izgalmas kirakós játékban, kibontakozik előttünk a világ megváltásának nagy drámája. A gyermeki képzeletet megmozgató történeteket a szívmelengető és mély üzenetet hordozó illusztrációk teszik még élményszerűbbé.

Kár gúnyolódnod. Bizony, hogy erre van és nem csak most szükség.

A szentmisén nem ez a helyzet. Volt egy atya, aki azt mondta, hogy a templomban nem osztanak ingyen virslit, sört, hanem fejmosást kapunk. Mégis minden vasárnap összegyűlünk.

A főparancs.
Mikor a farizeusok értesültek arról, hogy a szadduceusokat is elhallgattatta, ismét köréje gyűltek. Közülük egy törvénytudó, hogy próbára tegye, a következő kérdéssel fordult hozzá: „Mester, melyik a legfőbb parancs a Törvényben?” Jézus így felelt: „Szeresd Uradat Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Ez a legfőbb: az első parancs. A második hasonló ehhez: szeresd felebarátodat, mint önmagadat. E két parancson függ az egész törvény és a próféták.”

Prohászkával kapcsolatban pont az ellenkezőjét tapasztalom. Alig esik szó a műveivel kapcsolatban az elmélkedéseiről, Istenszeretetéről, életszentségéről, bizonyos zsidókról írt véleményéről annál inkább. Ezért sem tudjuk szentté avatni, még szobrot sem kaphatott a Szent Margit templom előtt, bezzeg Horn Gyula kaphatott ebben a XIII. kerületben. Göncz Árpád pedig szobrot és metrómegállót.

Te egy elmebeteg vagy. Egyetértünk?

Mi a förmedvény? Az, hogy ismerjék meg a példaképeket?
Ez olyan, mint amikor a libsik nehezményezik, hogy a történelemkönyvekben ne legyenek hősként bemutatva a történelmi nagyságaink, mert majd ők eldöntik, hogy hősnek tartják -e.

Ezt Kodály Zoltán mondta.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés