Veszélyben a jogállam!

2020. szeptember 25. 12:28

Pindroch Tamás
Origo
A világsajtóban senki nem kapta fel a fejét a szinte már bolsevista hangulatot idéző gyurcsányista elszólásokra.

„Különös módon az Európai Unió illetékes intézményeinél és a világsajtóban senki nem kapta fel a fejét a szinte már bolsevista hangulatot idéző gyurcsányista elszólásokra. Pedig veszélyben a jogállam.

Azzal kezdődött, hogy Gyurcsány Ferenc egy augusztus eleji, szép nyári napon – bizonyosan a Lenin-összes kiolvasása után - nekirongyolt Vidnyánszky Attila Kossuth-díjas rendezőnek és támogatóinak, azzal, hogy földönfutóvá teszi őket. Ne legyen kétségünk, ez a nagy bolsevikot idéző eszmefuttatás nemcsak a nemzeti gondolkodású művészeknek, hanem az egész jobboldali szavazótábornak is szólt. A nyílt szélsőbaloldali fenyegetésre különös módon nem kapta fel a fejét a magyarországi események iránt az elmúlt tíz évben nagyon érzékeny nemzetközi sajtó, sőt az Európai Unió sem. Egyetlen sor nem sok, annyi sem jelent meg a »földönfutóvá tételről« a nagy amerikai, vagy nyugat-európai hírportálokon. Ugye, ugye az elvtársi hálózat, mint egykori elődje, az internacionálé – a sajtószabadság, és az emberi jogok nagy dicsőségére – ha kell, hallgatni is tud. Miért is kellene ilyen pimpf ügyekkel felzaklatni a nyugati olvasókat?!

De azzal sem volt tele a világsajtó, hogy a korábban az antiszemitizmusra és a cigányozásra még oly érzékeny hazai baloldali pártok egy nyíltan antiszemita, cigányozó, volt radikális jobbikos jelölt mögött sorakoztak fel a szerencsi időközi választáson. Pedig egy jóízű tetűcsúzdázás és judapestezés miatt nemrég még a kéksisakos ENSZ-csapatokat is behívták volna az országba. Vagy csak a baloldal antiszemita-ellenessége csupán csak egy volt a politikai termékeik listáján?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés