Orbán: Magyarország nem fog kilépni az EU-ból

2020. szeptember 25. 17:31
A miniszterelnök a Reutersnek beszélt a gazdaságról, a Brexitről és arról, hogy szerinte Trump nyeri az amerikai elnökválasztást.

Magyarország a koronavírus-járványt követő gazdasági fellendülést a beruházások növelésével és az adók csökkentésével kívánja elérni – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Reuters hírügynökségnek adott nyilatkozatában pénteken.

Beruházás, beruházás, beruházás, adócsökkentés és beruházás”

– fogalmazott a kormányfő arra a kérdésre válaszolva, hogyan próbálná fellendíteni a magyar gazdaságot. „A beruházásokra összpontosítunk, mert ha vannak beruházások, akkor vannak munkahelyek is” – jelentette ki. A munkahely-támogatási programmal összefüggésben Orbán Viktor azt mondta: ha van arra indok, akkor a kormány meghosszabbítja a programot, de most mindenekelőtt a beruházásokra összpontosít.

Brexit

Orbán szerint bátor lépés volt a britek kilépése az EU-ból, ami az ország nagyságát jelzi, de Magyarország nem fogja követni ezt az utat – írta a Portfolio. A kormányfő Brüsszelben adott interjút, amiben azt mondta, hogy az EU felelős a 2016-os brit népszavazásért, az emberek szavazata az ország jó hírnevét mentette meg. Orbán Viktor kiemelte: Magyarország nem sziget, gazdaságilag túl erősen integrálódott az unióba ahhoz, hogy követhesse a brit példát. „Nem engedhetjük meg magunknak, hogy azt az utat kövessük, Magyarország számára szükséges az uniós tagság” – szögezte le. Hozzátette, hogy az utóbbi évek vitái ellenére Magyarországon még mindig erős az EU támogatottsága.

Amerikai elnökválasztás

A Portfolio összefoglalása alapján az amerikai elnökválasztással kapcsolatban

Orbán kiemelte: meg van győződve arról, hogy Donald Trumpot újraválasztják,

szerinte Európának javítania kell a kereskedelmi kapcsolatait az USA-val és tisztázni kell az amerikai katonák szerepét a választás után. A magyar kormányfő azt is elmondta, hogy nincs B-terve arra az esetre, ha Joe Biden lenne a következő amerikai elnök. A magyar miniszterelnök kiemelte az interjúban, hogy hazánk nem fogadja el az EU új migrációs tervét, aminek ugyan vannak jó elemei, de sok kérdés még megoldatlan benne a bevándorlással kapcsolatban. Szerinte az EU-nak hotspotokat kellene felállítani, hogy Európán kívül tartsa a menedékkérőket és a határokon kívül bonyolítsa le a menekültügyi eljárásokat.

A forint

A magyar gazdaságról szólva Orbán a Reutersnek elmondta: a kormány tervei szerint beruházásokkal és adócsökkentésekkel pörgetnék fel a gazdaságot. A Portfolio szerint a miniszterelnök kiemelte, hogy szükség esetén készek kiterjeszteni a munkahelyvédelmi programot, de most úgy vélik, hogy a forrásokat inkább a beruházásokra kell koncentrálni, hogy új munkahelyek jöhessenek létre. Amikor a közel rekord gyenge forintról kérdezték, a kormányfő annyit válaszolt: „Ez a jegybank politikájának kérdése, nem az én dolgom.” Hozzátette: az MNB független, ő pedig bízik az intézményben és annak vezetőjében, Matolcsy Györgyben. „Ha az MNB erős forintot csinál, akkor nekem ahhoz kell igazítanom a gazdaságpolitikát, ha pedig gyengét, akkor ahhoz” – hangsúlyozta Orbán.

(MTI)

Kép forrása: Facebook

Összesen 250 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jól van provokátor koma, megint gyors voltál, ismét pénz áll a házhoz. Persze a kiikszelt kollégáidat én már nem látom. Téged még meghagylak, mert szellemes vagy nem alpári.

Lehet, hogy számodra új, amit mondok, de ha szoci-liberális kormány lenne, akkor is lennének oligarchák, ők is ugyanúgy jutnának megrendeléshez, persze te azt nem neveznéd lopásnak. Sokkal több lenne a hasznot külföldre vivő idegen tulajdonos, akik a te kedvenceidtől ki tudja, milyen pénzekből bagóért vehetnék meg a hazai gazdaság ilyen-olyan elemeit, piacot véve maguknak. Te annak is tapsolnál.

Marad a lassú haldoklás, néhány év, s Brüsszel, a globális nagytőke maga alá gyűri Európát, eltüntetve a nemzetállamokat, a zsidó-keresztény kultúrát, a momentumosok gyermekei már arabul fognak beszélni. Amit Kata, Anna és a többiek alig várnak.

Izraeli elemzés szerint az ország lakossága harminc év alatt a mai 9-ről 17,6 millióra fog nőni. Az ultraortodoxoknak és a beduinoknak köszönhetően.

Ha már választani lehet, akkor én jobban szeretném, ha az unokáim kínaiul tanulnának.

Válaszok:
Agnieszka | 2020. szeptember 26. 9:02

Magyarorszag onmagaban valoban nem, de ha a visegradiakkal egyutt lepnenk ki, annak mar lenne gazdasagilag is ertelme. ugy mar eletkepes lenne a dolog.

kivancsi lennek mennyire lennenek felhaborodva, ha a kormany valami segelyert cserebe pl azt varna el, hogy Fideszes poloban meneteljenek, Orbant dicsoitsek vagy ilyesmi. Pedig pont ugyanaz a ketto.
Egy torvenyesen jaro tamogatasert cserebe azt varjak hogy fekudjon le egy politikai ideologianak amit a kozpont kepvisel.

Mit akarsz ezzel mondani? Te szeretnéd, ha kilépnénk?

Csak tudnám, miért jó a globális nagytőkének Európa tönkretétele a közel- s távol-keletiek, afrikaiak által! Azt is jó lenne megérteni, miért eltűrhető ez a gazdag európai országok szavazói számára.

Az élet értelme végső soron a munka, semmiből nem lesz semmi, ezek a beözönlők nem igazán lehetnek egy munka-alapú társadalom tagjai, mint azt több évtizedes működésük bizonyítja.

Az oktatást, egészségügyet mint súly, húzzák le. A középosztály helyzete évtizedek óta nem javul számottevően, ami van, az is leginkább a kétkeresős családmodell általánossá válásának, a gyermekvállalás visszaesésének " köszönhető". A normális háromgyermekes családmodell már kuriózum lett.

Te hogy képzeled el a nyugati vállalkozókkal versenyképes magyar vállalkozói réteg felépítését, amit a kommunisták már uralmuk elején megsemmisítettek?

Ez lenne a legjobb ötlet. ( Ellenőrző pontok az Unió határain kívül.) Ehhez viszont kell az érdekelt ország hozzájárulása, amit nagyon nem adna ingyen. A törökökkel például kegyetlen huzakodás lenne, Jordánia és Libanon talán benne lenne, Líbiával meg nehéz lenne tárgyalni, mivel az ország maga is szétesett. Fekete-Afrikáról meg Afganisztánról nem is beszélve.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés