Hatalmas siker az EP-ben

2020. szeptember 25. 19:50

Cseh Katalin
Facebook
A teljes újjáépítési alap elosztásába bevonhatják az önkormányzatokat!

„Újabb nagy lépést tettünk abba az irányba, hogy az önkormányzatok közvetlenül juthassanak uniós forrásokhoz. Ugyanis a Regionális Fejlesztési Bizottság közösen elfogadott szövegében szó szerint szerepel az a követelésünk, hogy a tagállami kormányoknak be kell vonniuk az önkormányzatokat és a civil szervezetek abba, hogyan költik el az újjáépítési alap forrásait. Rengeteg pénzről beszélünk. Néhány hete beszámoltam nektek arról, hogy a React EU 55 milliárd euróját ezen a módon kell elkölteni, de most még nagyobb eredményt értünk el – az újjáépítési alap 560 milliárd eurójára is kiterjeszthetik ezt.

Fontos, hogy az önkormányzatok és a civilek beleszólhassanak a döntéshozatalba, de legalább ilyen fontos az is, hogy a korrupt kormányok ne lopják el az uniós támogatásokat. Ezért több képviselőtársammal együtt beadtam egy olyan módosító javaslatot, hogy legyen nyilvános, ki kapja ezeket az forrásokat. Az elfogadott javaslat szerint ezt a listát az Európai Parlament megismerheti, én pedig közzé fogom tenni a magyar nyilvánosság számára. Így itthon is bárki megtudhatja, ki kapott uniós támogatást. Nem árulok el nagy titkot azzal, ha azt mondom, Deutsch Tamás és néppárti kollégái nem szavazták meg a szakbizottsági véleményt, tartózkodtak. Ám meggyőződésünk szerint az Európai Parlament többsége – éppen úgy, mint a szakbizottság – mellénk áll majd. Régóta dolgozok azért, hogy az uniós források közvetlenül az önkormányzatokhoz jussanak el, egyre közelebb ennek a megvalósulása.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 135 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy feltételes mód nem hatalmas siker.

Régóta árulod Magyarországot, neked nincs hazád.

Újhelyi is mindig hatalmas győzelemről beszél, de minden marad a régiben, sőt egyre inkább Orbán érvényesül. :D

Bevonhatják? Na és akkor mi van? Magyarország pénzt kap, s ez jó. A kormány az önkormányzatoknak is adott kapott pénzek alapján dönthet, s ez szintén jó. A balliberálisok eddig is nyaltak Brüsszelben, most esetleg pénzalapon is nyalnak, nem pusztán pártpolitikai érdekből.

Jók a történelmi ismereteid, továbbá feltehető hogy Cseka sem csak úgymond valamiféle ún. hasznoshülye hanem a már a saját "elért szintjén" gazember is.

Hatalmas siker mi? Bevonhatják. De csak bevonhatják, de nem bevonják. Majd, ha bevonják, akkor örömködj itt. De úgysem fogják bevonni, úgyhogy marad neked a hatalmas nagy pofáraesés.

Egyből a kispesti maffiához áramoljon az a sok pénz ugye? Te kis hiperaktív idióta!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés