Bekérte a sztrájkoló oktatók neveit a kuratórium

2020. szeptember 25. 21:50
Megegyezés pénteken sem született, a tárgyalások szombaton folytatódnak.

Pénteken a Színház- és Filmművészeti Egyetem sztrájkbizottsága a harmadik tárgyalást folytatta le. Ezúttal a kuratórium ügyvédje nem vett részt a tárgyaláson, csak a munkáltatók. Az egyetem dolgozói tegnap két órás figyelmeztető sztrájkot tartottak, közben az Ódry Színpadon az SZFE mellett kiálló nyilatkozatokat olvasták fel. Péntek reggel a fenntartó kuratórium az egyetem kancellárjától bekérte a figyelmeztető sztrájkban résztvevők név szerinti listáját – írta a Színház Online.

A sztrájkbizottság nem értett egyet azzal, hogy ezt a listát kiadják a munkáltatón kívül bárkinek. Kérték a kancellárt, hogy ezt a tényt jelezze a kuratórium felé, és hívja fel a figyelmüket arra, hogy ezek az adatok kizárólag a bérszámfejtés céljaira használhatók fel, amit nem a kuratórium végez, a bérszámfejtés után pedig törölni kell az adatokat, ugyanis a törvény szerint nem tárolhatóak. A sztrájkbizottság tagjai bejelentést tesznek a NAIH-nál, véleményük szerint már az adatok kikérése is jogszerűtlen.

Kép forrása: Facebook

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A magyar színjátszás vírusa, az SZFE-járvány DNS-e, mint egy író leszögezte:
"a rém neve: múzeumillatú szalonkorszerűség.”"
No és kik ennek a rémnek a menedzserei?
Csak nem az SZFE örök idők óta uralkodó királyai, Ascherestül, Mátégáborostul...
Bájos, amikor ezek az akarnok korcsok tanítják forradalmiságra a hallgatóikat.
Az még bájosabb, amikor ezek a "hallgatók" - és ne mentegesse őket senki, hogy még fiatalok! - a meleg sz.rig nyalják ezeknek a nyomorult kóklereknek a seggét... adogatják a kordonszalagokkal átkötött paksamétát, besz.rás, ahogy hisztérikusan dugják egymás kezébe...
Mintha, - nem mintha, EFFEKTÍVE AJORBÁNYKIAKARNÁKAPNI A KEZÜKBŐL...
A kemény ŐRSZOLGÁLAT az erkélyen, acélos tekintetekkel előre nézés, ... a sarkon már jönnek az Orbán-rendőrök Orbán-kolbásszal, lovassággal, karddal, szemkilövő fegyverekkel, no és a könnygáz, de az SZFE-erkély állja a csapásokat...

Felháborító, hogy még mindig kapnak fizetést, hétfőn be kell jelenteni az intézmény megszüntetését. Mire vártok fiúk, a fél ország röhög rajtatok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés