Az írás gyenge, a vádakat bizonyító tények pedig teljes mértékben hiányoznak belőle

2020. szeptember 24. 13:08

Kovács Zoltán
Facebook
De igyekszünk bóknak venni.

„A Politico nyomtatott, de jelenleg csak online formában megjelenő legújabb számának címlapján Orbán Viktort formázó vihartérképpel jelent meg.

A kapcsolódó írás Lili Bayer baloldali aktivizmusának inkorrekt maszlaga. Önmagáért beszél, hogy az írás rögtön a Magyarországgal szemben mindig elfogulatlan (se!) Freedom House 2019-es kamujelentésének egy részletével indít. Az írás néhány szokásos liberális, Orbán-ellenes siralom után rögtön el is árulja, hogy mi a probléma mind a cikk, mind a baloldal érveivel: hogy csak vádak, ezeket pedig illene bizonyítani. Főleg a végeérhetetlen jogállamisági siralmak közepette.

A tapasztalt Olvasó már meg sem lepődik, hogy bizonyítani nem sikerült. Helyette sikerült összeszedni a Soros-kórus idézeteit, akik az elmúlt években folyamatosan támadták Orbán Viktort, a Fideszt, a magyar kormányt és Magyarországot. De ezzel nem elégszik meg, és hozza a Sargentini-jelentés jól ismert kommunista módszerét: lezárt ügyeket hánytorgat fel, amelyeket a kormány már évekkel ezelőtt tisztázott. Gondolom ez is a jogállamiság és az uniós értékek melletti végtelen elköteleződés manifesztálódása.

Mindezek után pedig még fel meri vetni, hogy a kormány gyakran hivatkozik nemzetközi példákra saját lépéseinek igazolására. Amit tehát másnak szabad, azt nekünk nem. Ez nem más, mint színtiszta kettős mérce. Végül pedig egy kis extra sajtószabadsággal és jogállamisággal fűszerezett részt követ egy kis Sargentin-féle »mikor lép már fel az EU«.

Az írás gyenge, a vádakat bizonyító tények pedig teljes mértékben hiányoznak belőle, de igyekszünk bóknak venni. Köszönjük szépen!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A HÉT VICCE:


.....Kijelentjük, hogy Magyarországon a jogállami elvek a korrupció elleni küzdelemben is megfelelően érvényesülnek és az általunk vezetett szervezetek elkötelezettek a korrupció elleni együttműködésben. Ennek érdekében a 2020-2022. közötti időszakra szóló középtávú Nemzeti Korrupcióellenes Stratégia célkitűzéseinek figyelembevételével járnak el.KÖZÖS NYILATKOZAT


JOINT DECLARATION

A közös nyilatkozatot tették:

Dr. Pintér Sándor, belügyminiszter

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke

Dr. Darák Péter, a Kúria elnöke

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész

Dr. Senyei György, az Országos Bírósági Hivatal elnöke

Dr. Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke

Dr. Kovács László, a Közbeszerzési Hatóság elnöke

Rigó Csaba Balázs, a Gazdasági Versenyhivatal elnökeBudapest, 2020. szeptember 23.

Válaszok:
Gombóc XVI. Artúr | 2020. szeptember 24. 17:23

Kár Politico-t olvasni. Balos szemét.


A KORRUPCIÓ ELLENI FELLÉPÉSBEN 2011-TŐL EGYÜTTMŰKÖDŐ ÁLLAMI SZERVEZETEK VEZETŐINEK KÖZÖS NYILATKOZATA2020. 09. 23. 09:30
A Belügyminisztérium, az Állami Számvevőszék, a Kúria, a Legfőbb Ügyészség, az Országos Bírósági Hivatal, a Közbeszerzési Hatóság, a Magyar Nemzeti Bank és a Gazdasági Versenyhivatal közös nyilatkozata.

Az Állami Számvevőszék kezdeményezése alapján – a közigazgatási és igazságügyi miniszter, a legfőbb ügyész, a Legfelsőbb Bíróság elnöke és az Állami Számvevőszék elnöke 2011. november 18-án, Budapesten közös nyilatkozatot írtak alá, amelyben erkölcsi kötelezettséget vállaltak az általuk vezetett állami szervek korrupcióval szembeni ellenálló képességének erősítésére, a korrupcióellenes eszköztár fejlesztésére. Az összefogáshoz 2012-ben csatlakozott az Országos Bírósági Hivatal, majd 2014-ben a Belügyminisztérium. 2016-ban – az együttműködés ötödik évfordulóján – csatlakozott a Közbeszerzési Hatóság és a Magyar Nemzeti Bank, 2020-ban pedig kifejezte csatlakozási szándékát a Gazdasági Versenyhivatal.

* * *

Valljuk, hogy az integritás, az etikus magatartás és működés a jól irányított állam egyik sarokkövét jelenti, mely elősegíti az államba vetett bizalom fenntartását és a korrupció megelőzését.

Magyarország Alaptörvénye 39. cikke (2) előírja, hogy „a közpénzekkel gazdálkodó minden szervezet köteles a nyilvánosság előtt elszámolni a közpénzekre vonatkozó gazdálkodásával. A közpénzeket és a nemzeti vagyont az átláthatóság és a közélet tisztaságának elve szerint kell kezelni.” Magyarországon tehát a jogállamiság alapját jelentő alkotmányos szinten, Magyarország Alaptörvényében jelenik meg a korrupció elleni fellépés.

Kijelentjük, hogy a 2011-ben létrejött intézményközi együttműködésnek is köszönhetően Magyarországon megerősödött a korrupció elleni fellépés. Az Állami Számvevőszék évenként elvégzett integritás felmérései alátámasztják, hogy a magyar közszférában széles körben kiépültek a korrupció megelőzését biztosító integritás kontrollrendszerek. Erre alapozva az Állami Számvevőszék következetesen ellenőrzi a korrupció ellen védettséget biztosító integritáskontrollok kialakítását és működtetését a közszféra szervezeteinél.

Kijelentjük, hogy Magyarország Alaptörvénye, a magyar törvények hatékony jogállami keretet biztosítanak a korrupció elleni fellépésre, Magyarországon 2010-től megerősödött és intézményesült a korrupció visszaszorítását és megelőzését biztosító integritásszemlélet.

A korrupció büntetőjogi eszközökkel történő leküzdése a bűnüldöző és igazságügyi szervek közös fellépésének köszönhetően, a közös nyilatkozat aláírása óta – statisztikai adatok által is alátámasztottan – jelentős eredményeket ért el.

Egyetértünk abban, hogy Magyarország gazdasági eredményei, a magyar gazdaság elmúlt években megvalósult dinamikus növekedése, illetve fenntartható kifehéredése alátámasztják a korrupció elleni rendszerszintű fellépés eredményességét. Ezen eredmények megvédése célzott intézkedéseket és szoros együttműködést igényel.

Kijelentjük, hogy Magyarországon a jogállami elvek a korrupció elleni küzdelemben is megfelelően érvényesülnek és az általunk vezetett szervezetek elkötelezettek a korrupció elleni együttműködésben. Ennek érdekében a 2020-2022. közötti időszakra szóló középtávú Nemzeti Korrupcióellenes Stratégia célkitűzéseinek figyelembevételével járnak el.

* * *

KÖZÖS NYILATKOZAT


JOINT DECLARATION

A közös nyilatkozatot tették:

Dr. Pintér Sándor, belügyminiszter

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke

Dr. Darák Péter, a Kúria elnöke

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész

Dr. Senyei György, az Országos Bírósági Hivatal elnöke

Dr. Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke

Dr. Kovács László, a Közbeszerzési Hatóság elnöke

Rigó Csaba Balázs, a Gazdasági Versenyhivatal elnökeBudapest, 2020. szeptember 23

Lili Bayer egy baloldali aktivista. Írásaihoz szükséges információkat a balliberális médiából, személyektől szerzi be.

Orbán egy politikai influenszer. :D

A legjobb védekezés a támadás...

Miért hiányolod a tényeket??
A Nagy Ember kinyilatkoztatása neked már nem is elég??
Tanulj a hívektől! Nekik sem kellenek tények ha a Párt képviselője nyilatkozik...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés