Titkos egyetem az autonómiáról – összegyetemi szerveződésbe hívták az SZFE hallgatóit

2020. szeptember 23. 8:18
Több mint tíz fővárosi és vidéki felsőoktatási intézményben tartottak alulról szerveződő hallgatói fórumokat kedden – közölte a Színház Online.

Titkos Egyetem – Hallgatói Fórum az Autonómiáról címmel hirdettek hallgatói beszélgetéseket szerte az országban – olvasható az SZFE sajtóközleményében – írta a Színház Online. Néhány egyetemen a helyi hallgatói önkormányzat, máshol önkéntes diákok szervezték a fórumokat, egységesen szeptember 22-én, kedd este 18.00 órára. Az egyes egyetemek hallgatóin kívül a legtöbb helyre saját oktatóikat és SZFE-s diákokat is meghívtak – a felhívás szerint azért, hogy minél teljesebb képet kaphassanak a felsőoktatás kormányzati átszervezésének körülményeiről, feltérképezhessék a modellváltás lokális vonatkozásait és megismerhessék a Színház- és Filmművészeti Egyetem ügyének részleteit.

Az eseményeket túlnyomó többségben nyilvánosan hirdették meg. A Színház Online szerint vannak azonban egyetemek, ahol a szerveződő hallgatók intézményvezetői nyomásra arra kényszerülnek, hogy a fórumokat kiszervezzék az épületből, a hírt pedig szájról szájra terjesszék. SZFE-s hallgatókat ez idáig az alábbi intézmények és karok nyilvánosan meghirdetett fórumaira hívtak el beszélgetni:

Budapesti Corvinus Egyetem

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Eötvös Loránd Tudományegyetem – Állam- és Jogtudományi Kar

Eötvös Loránd Tudományegyetem – BGGYK-BTK-IK-GTI-PPK-TÁTK-TÓK-TTK

Eszterházy Károly Egyetem, Eger

Független Zeneakadémisták

Magyar Képzőművészeti Egyetem

Magyar Táncművészeti Egyetem

Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

Neumann János Egyetem, Kecskemét

Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Pécsi Tudományegyetem

Rippl Rónai Művészeti Kar, Szent István Egyetem Kaposvári Campus

Szegedi Tudományegyetem

Az események nem sajtónyilvánosak. A fórumok közös kommunikációs felülete és az egyes események részletei: https://www.facebook.com/titkosegyetem/

Fotó: Facebook

Összesen 177 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ipi-apacs is lesz? Számháború? Ugrálótábla?

Légy erős, aki az ország vezetésére felhatalmazást kap, az az oktatás megszervezésére is fel van hatalmazva. De folytasd nyugodtan, ezt mások is tudják.

Azt pedig már elmondtam, hogy nincs egységes magyarság, nincs egységesen gondolkodó nemzet. Ezt pont te és társaid mantrázzátok, amikor kétségbe vonjátok a három kétharmadot. Tanulnod kéne a következetességet, ha már trollkodás közben váltogatod az eszméidet.

Az ismétlődést inkább 1968-ra lehet vonatkoztatni. De 56 is helytálló lehet, ha azt nézzük, hogyan szoktatok imádkozni a külföldi intervencióért, mert magatokban nem mentek semmire. Vehetjük ezt is ismétlődésnek.

Arról nincs hír, mennyien vettek részt az okitason. Mindenhol találni 50-100 embert, akik tömegnek képzelik magukat.

A napftalinból munkásőr ruha kiszedve? Puska összerakva, olajozva?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés