Bízzunk a választókban

2020. szeptember 23. 14:55

Szabó Tímea
Azonnali
Legyen egy közös lista és tartsunk előválasztást!

„A mindent és mindenkit bedaráló fideszes gépezettel szemben csak egy nagyon széles ellenzéki koalíciónak van esélye. Két vagy több lista szükségszerűen versenyhelyzetet teremt, amely a célegyenesben teremti meg újra a veszekedő ellenzék képét. Az Orbán-rendszer által megfogalmazott alku úgy szól: mutasd meg, hogy te sem vagy jobb nálunk, és hagyunk élni. Ez a politika a »fusi«, az önkizsákmányolás korábbról ismert világát hozta vissza, amely a felülről támogatott önzéssel és a közpénzből gerjesztett gyűlölettel párosul.

Az egyén tartását az egzisztenciális kényszerből kötött alkuk és az alulfizetett munka, a ki nem fizetett túlórák egyszerre torzítják. Orbán Viktor előszeretettel pózol a szabadságharcos szerepében, de érzéketlen az egészségügyi, a szociális és önkormányzati dolgozók, az óvoda- és iskolapedagógusok és a jellemzően exportra termelő ipari munkásság problémáival szemben. A Fidesz kezében lévő állam nem a magyar dolgozók, közalkalmazottak, hanem a miniszterelnök barátainak és oligarcháinak érdekeit védi.

Céljuk a rokonság és a strómanok tulajdonhoz juttatása, hogy bebetonozhassák a Fidesz hatalmát. A szavak és a drága imázskampányok szintjén hazafiasnak mutatják magukat, de nem hajlandóak elismerni a magyar kultúra és tudomány szabadságát, önállóságát. A Fidesz rendszere sem környezeti, sem gazdasági szempontból nem fenntartható. A környezet- és klímavédelmet felülírja a haverok gazdasági érdeke, villáikat és szállodáikat természetvédelmi területre építik. Lassan nem lesz, aki tanítsa a gyerekeket, de ők adóforintok milliárdjaiból építenek maguknak magániskolát Debrecenben.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Legyen közös lista, de melyik tagpárt programját fogják képviselni?

De a normális szavazópolgár programok közül választ. ezért találták ki a többpárt rendszert.

Teljes tévedésben vagy az ALANYT illetően.

Gyurcsány és a DK az, aki által le vagytok mindnyájan darálva, és be vagyok töltve.

Szabó elvtárs-asszony döngeti az ellenzéki nyitott kapukat, bár a közös lista ötlete még az ellenzék torkán akadhat, mert az ellenzék a maga ellenzéke is...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés