A bizottság az unió külső határainak fokozott védelmét javasolja

2020. szeptember 23. 13:30
Az egészségügyi és biztonsági ellenőrzés eredményét, az ujjlenyomatvételt az Eurodac nevű közös adatbázisban rögzítik.

Az Európai Bizottság az unió külső határainak fokozott védelmét javasolja a jogi keret módosításával, valamint az Európai Határ- és Parti Őrség (Frontex) szerepének növelésével – jelentette be az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos Brüsszelben, a bizottság új migrációs és menekültügyi paktumjavaslatának bemutatásakor szerdán.

Margarítisz Szkínász kifejtette: a bizottsági megközelítés a hatékonyabb és gyorsabb, a tagállamok között összekapcsolt menekültügyi eljárásra összpontosít. Magában foglalja az egyes belépéseket megelőző átvilágítást, valamint kiterjed az unió külső határait engedély nélkül átlépő, vagy a tengereken végzett kutatási és mentési művelet után partra szállítottak azonosítására. Az egészségügyi és biztonsági ellenőrzés eredményét, az ujjlenyomatvételt az Eurodac nevű közös adatbázisban rögzítik. Az eljárás lehetővé teszi a gyors döntést az uniós tartózkodás engedélyezéséről, vagy megtagadásáról – közölte.

Ylva Johansson belügyi biztos közölte: az uniós bizottság az illegális migráció felszámolását célzó erőfeszítések támogatását, az unióba igyekvők számára jogszerű csatornák megteremtését szorgalmazza.

(MTI)

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez így még nem mond semmit. A részletek nélkül csak találgatni lehet. Így lehet jó, de lehet rossz is.
Ami nekem nem tetszik benne első látásra, azt vélem felfedezni, hogy az EU a migráció tekintetében csorbítani akarja a tagállamok hatáskörét az unió javára. Másként fogalmazva: Megint az Európai Egyesült Államok felé vivő út egyik lépcsőfoka lenne.
Bár tévednék!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés