Varga Judit: Politikai nyomásgyakorlás a Magyarországgal szembeni jogállamisági eljárás

2020. szeptember 22. 18:44
Egyes országcsoportoknak nem célja az egyértelműen politikai eljárást lezáró szavazás megtartása – fogalmazott az igazságügyi miniszter.

Ismét bebizonyosodott, hogy politikai nyomásgyakorlásról van szó az európai uniós alapértékek sérülésének veszélye miatt Magyarországgal szemben megindított, hetes cikkely szerinti jogállamisági eljárás esetében – közölte az igazságügyi miniszter kedden Brüsszelben, a tagországok európai ügyekkel foglalkozó szakminisztereinek tanácsülését követően.

Varga Judit magyar újságíróknak nyilatkozva kijelentette, hogy egyes országcsoportoknak nem célja az egyértelműen politikai eljárást lezáró szavazás megtartása. Céljuk az elhúzódó állapot fenntartása, mivel belpolitikai népszerűséget lehet szerezni azzal, ha egyes közép-európai államok kritikája politikai napirenden marad. A Magyarországgal szembeni eljárás emellett elvonja a figyelmet bizonyos tagállamok belpolitikai problémáiról is.

A jogi érveknek vége szakadt, Magyarország az eljárás mihamarabbi lezárását javasolja – mondta.

(MTI)

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az eddigi EP eljárások rámutattak arra, hogy a jogállamiság brüsszeli definíciója nem más, mint politikai nyomásgyakorlás, ahol a jog és a tények (és a racionális érvek) semmit sem számítanak.
Lehet jogosan félni a jogállamiság ellenőrzésétől, ha azok, akik ellenőrizni akarnak másokat, nem fogadják el a racionális érveket.
Sok vörös, sötétzöld befolyásos alak szeretne az EU-ból egy olyan képződményt formálni, ami minden porcikájában hasonlítana a "Legyőzhetetlen Béketáborra", ahol a Központ ha kedve tartja minden apró részletkérdésbe beleköthet, és senki másnak nem lehet igaza.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés