Akár öt évet is kaphat a meleglobbit kritizáló német lelkész

2020. szeptember 22. 17:52
Használta a „gendermocsok” és „homolobbi” kifejezéseket.

Közösség elleni uszítás vádja miatt kell bíróság elé állnia Olaf Latzel brémai evangélikus lelkésznek novemberben – írja a szoljbeapapnak.blog.hu.

A lelkipásztor nyilvánosságra hozta egy 2019-es házassági szemináriumának hanganyagát, amelyben használta a „gendermocsok” és „homolobbi” kifejezéseket. Úgy fogalmazott, hogy „az egész gendermocsok” pokoli, sátáni és támadást jelent az isteni teremtés rendje ellen, illetve óvakodni kell a „homolobbitól”. Emellett bűnözőnek nevezte egy melegfelvonulás résztvevőit, valamint elmondta, hogy az elbizonytalanított emberek elpusztítják a civilizációt és a kultúrát.

Később bocsánatot kért a „bűnözők” kifejezés használatáért, és kifejtette, hogy nem általánosságban a homoszexuálisokról beszélt, hanem a „militáns agresszorokról, akik a közösségünket az utóbbi években újra és újra megtámadják és istenkáromlóan rágalmazzák”.

Ezzel arra utalt, hogy a St-Martini templomot, ahol lelkészként dolgozik, keresztényellenes támadások érik: feliratokkal gyalázzák, valamint megzavarják az istentiszteleteket, őt pedig gyilkossággal is megfenyegették kijelentései miatt.

A brémai evangélikus egyház korábban egyértelműen és határozottan elítélte a Latzel kijelentéseket. Most azonban nem kommentálták a hatósági eljárását, az egyházi fegyelmi eljárást pedig felfüggesztették.

A német Büntető Törvénykönyv értelmében három hónaptól öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető az, aki a közbéke megzavarására alkalmas módon mások emberi méltóságát azáltal sérti, hogy egy adott csoporthoz tartozásuk miatt őket szidalmazza, rossz szándékkal megvetendőnek állítja be vagy megrágalmazza – írják a blogon.

Összesen 152 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Érik a 7-es cikkely Németországnak. Ugye Szargentini?

Az istentiszteletet megzavaró mocsok buzikat miért nem büntetik meg? S még azt mondják, hogy Németország jogállam..........már muszlim tartomány.

A tehetséges Veszprémy Bernát hollandiai zsidókkal készített interjúkat, s kikapcsolt mikrofon mellett az egyik zsidó vezető elmondta, hogy legszívesebben Magyarországon élnének. fel kell készülnünk az iszlamizált Nyugat-Európából menekülni kívánó érzékes zsidóság, s más vallásúak befogadására. Európa itt, a térségünkben épül, marad fent.

Nyugalom....Iványi Gábor és Donáth László most fogalmazzák a német kancellárhoz küldendő petíciójukat, amelyben számon kérik az emberi jogok érvényesülését Németországban, s kérik a német evangélikus lelkészek védelmét.

Cseh Kata és Donáth Anna kezdeményezi a 7-es cikkely szerinti eljárás megindítását Németország ellen, a szólásszabadság eltiprása miatt.

Weber kiáll az evangélikus lelkész mellett.

Amennyiben létezik értékek uniója, elvileg, az tényleg nincs már. Nagyon túl van hajtva a homoszexualitás normálisnak beállítása és a gender képzelgés. Valaha az embereknek dolgozni kellett a megélhetésért, nem volt vitás, h. a kiegyensúlyozott családi élet tesz boldoggá és fontos, h. az ember folytatódjék a gyermekeiben.

Talán ez a brémai ügy felhívja többek figyelmét a jelen helyzet abszurditására.

Köszönet bolának az Erős vár a mi Istenünk felidézéséért.

Sőt, sokan vezér szerepben, de nekik talán NEM a zsidóságuk a lényegük. Türelem velünk érez, de talán jó lenne, ha többen lennének, mint mondják, egy fecske nem csinál nyarat. Viszont nagyon is örülni kell, h. legalább egyet közülük biztosan NEM az orbántakaroggy (ráadásul mindenáron) hevít.

Tisztelet a főáramtól független gondolkodóknak! Oda jutottunk, h. a brémai lelkész is az.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés