Orbán az ellenzéknek: Mindenki védekezik, leszámítva önöket

2020. szeptember 21. 15:52
A miniszterelnök az ellenzék felszólalásaira válaszolva úgy fogalmazott: „önöknek ilyenkor is csak a hatalom és a pénz jár az eszükben”.

Gyurcsány: az „összeomlást gőg előzi meg”.

Mint arról korábban írtunk, többek között Gyurcsány Ferenc is reagált a miniszterelnök hétfői parlamenti felszólalására. Ennek során úgy fogalmazott, hogy az „összeomlást gőg előzi meg”. Viszontválaszában Orbán Viktor elmondta: a DK elnökének mondata

bölcs kijelentés, amelynek „nyomatékot ad a személyes példa, köszönjük szépen!”

– fogalmazott.

Orbán Viktor a DK elnökének felszólalása kapcsán elmondta azt is, hogy Gyurcsány Ferenc, valamint az ellenzék gyakran összetéveszti az unió intézményeit magával az unióval, hiszen az Európai Unió nemzetek közösségéből áll, amelyekkel hazánk nem vitatkozik. Az uniós intézményekkel fennálló vitáinkat az Európai Unióval keverik össze. Kérem, ezt gondolják át” – fogalmazott a kormányfő.

Gyurcsány Ferenc az SZFE-vel, valamint a tudományos szabadsággal kapcsolatos kijelentéseire reagálva a miniszterelnök elmondta, emlékezete szerint amikor baloldali kormány pénzt vett el az akadémiától, a baloldal úgy fogalmazott, hogy „nem szokták a békákat sem megkérdezni, mielőtt lecsapolják a mocsarat”. A DK-elnökének szólásszabadságot ért vádjait illetően Orbán Viktor – a Gyurcsány Ferenc által vezetett korábbi kormányra utalva – elmondta: „ők verték ki az emberek szemét. Véresre verték őket. Ezt mindenki látta. Önök megtapsolják annak a hozzászólását, aki mindezt elrendelte, kedves Jobbik” – fogalmazott a miniszterelnök.

„Elment úgy a nyár, hogy önök semmit nem tettek”<br>Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Elment úgy a nyár, hogy önök semmit nem tettek”

A koronavírussal kapcsolatos védekezésről szólva a miniszterelnök ismételten megköszönte az Operatív Törzs minden tagjának, hogy „egész nyáron, minden nap dolgoztak.

Akik azt állítják most, hogy az ország nem készült fel, azok ennek a sok ezer embernek a munkáját kérdőjelezik meg”

– fogalmazott a kormányfő. Hozzátette: a baloldal felfogásával ellentétben „nem a kormány védekezik, Magyarország védekezik” – mondta a miniszterelnök. Mint hangsúlyozta: „mindenki védekezik, leszámítva önöket, akiknek ilyenkor is csak a hatalom és a pénz jár az eszükben”.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Jakab Péter: a kormány és a vírus egyaránt ellenfél

A jobbik frakcióvezetőjének felszólalására, melyben Jakab Péter úgy fogalmazott, hogy a vírust és a kormányt egyaránt ellenfélnek tekinti, a miniszterelnök arra kérte a pártot, hogy a kormánnyal szembeni ellenérzések ellenére is tegyenek különbséget a kormány és a vírus között. „Ne úgy gyűlöljenek minket, mint a vírust. A vírus megöli ez embereket” – fogalmazott a miniszterelnök. Hozzátette: a járványhelyzetben a gyűlöletre koncentrálni többek között „káros és hátrányos”.

Összességében az ellenzék részvételéről szólva a járványkezelésben a miniszterelnök elmondta: „tavasszal azért nem működtek velünk együtt, mert rendkívüli jogrend volt.

Most nincs rendkívüli jogrend. Most miért nem működnek együtt?”

– tette fel a kérdést.

A Jobbik, valamint az ellenzék szegény családok helyzetét illető megjegyzésére reagálva a kormányfő elmondta, „egész Európában Magyarországon költjük költségvetésünkből arányaiban a legtöbbet” családtámogatásra. A miniszterelnök elmondta azt is, a devizahitel vitte csődbe a családokat, mégpedig az ellenzéki kormány idejében. A családok támogatása kapcsán továbbá hozzátette, hogy ebben a Jobbik elnöke is közbenjárhatna. Mint fogalmazott:

„kérem, járjon közbe, hogy a Jobbik parlamenti képviselőjelöltje fizesse ki az alkalmazásában álló varrónőket!”.

A minimálbérrel kapcsolatos ellenzéki felvetésekre reagálva a miniszterelnök elmondta, 2010-ben 73 ezer forint volt a minimálbér összege, míg jelenleg 161 ezer forint. „Érzékelheti a különbséget, segítsen bennünket” – fogalmazott Orbán Viktor.

Tóth Bertalan, hazafias nevelés, nyugdíjasok, rezsi

„Tóth Bertalannak szeretnék gratulálni, hogy az MSZP elnökévé jelölték” – kezdte viszontválaszát a miniszterelnök az MSZP társelnökének. A miniszterelnök Tóth Bertalannak címezve elmondta, „a hazafias nevelés nem teszi a gyermekeket alattvalókká. Azt szeretnénk, hogy mindazt, amit az elődeink létrehoztak, megértsék és továbbvigyék. Ez nem egy egyszerű dolog” – fogalmazott. Mint mondta: „megértetni velük, hogy hazafinak lenni szép dolog, rendkívüli teljesítmény” – fogalmazott a miniszterelnök.

Hozzátette:

„amikor Önök elkezdenek beszélni a nyugdíjasokról, csak arra tudok gondolni, hogy nem önök voltak azok, akik elvettek tőlük egy havi nyugdíjat?”

– tette fel a kérdést a miniszterelnök, majd hozzátette: a kormány azon fog dolgozni, hogy ezt visszaadhassa a nyugdíjasoknak. Mint fogalmazott:

„mi vissza fogjuk adni”

Az MSZP rezsivel kapcsolatos „javaslataival” kapcsolatban közölte, hogy bár az MSZP gáz-, és villanyár-csökkenést követel, kormányzásuk idejében a gáz árát háromszorosára, míg a villany árát kétszeresére növelték.

„Önök a rezsinövelés pártján álltak mindig”

– összegezte. Hozzátéve, hogy a jelenleg kormány pedig éppen a rezsi csökkentésének oldalán állt mindig is.

Schmuck: elképzelésünk sincs, hogy győzzük le a válságot

Schmuck Erzsébet megjegyzésére, miszerint elképzelésük sincs, „hogyan győzzük le ezt a válságot”, a miniszterelnök úgy fogalmazott:

„milyen szerencse, hogy nem önök vannak most kormányon”.

Szabó Tímea, lázmérés, koronavírus-teszt

Szabó Tímea képviselőnő felvetéseiről szólva, amelyekben a képviselő többek között a hőmérőzést (az iskolákban), valamint az éttermek és szórakozóhelyek 11 óra utáni bezárását kifogásolta, Orbán Viktor úgy fogalmazott:

„a legjobb, ha a szakemberekre hallgatunk. Szerintük ez szükséges, tegyük meg”.

A miniszterelnök a koronavírustesztek árának csökkentéséről szólva elmondta, „ha 30 ezer forint környékén jár egy teszt, és ezt a kormány lecsökkenti 19 ezer 500 forintra, ezért miért kell magunkat szégyellni?”

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ami pedig az egészségügyben dolgozók béremelését illeti, a kormányfő elmondta,

az ápolók ebben a parlamenti ciklusban 72 százalékos béremelést fognak kapni,

és Kásler miniszterúrék azon dolgoznak, hogy ezt követően egy áttörő erősségű béremelést kaphassanak az orvosok is” – fogalmazott.

Végezetül a miniszterelnök elmondta: „nemzeti összefogással fogunk védekezni, együtt védjük meg Magyarországot. Ha az ellenzéki képviselők meggondolták magukat, csatlakozhatnak az összefogáshoz” – szögezte le.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 225 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gyurcsány helybe ment a ,,pofonért,,

Orbán Viktor elmondta: a DK elnökének mondata
bölcs kijelentés, amelynek ,,nyomatékot ad a személyes példa, köszönjük szépen,, - fogalmazott.

Valamiért biztos voltam benne, hogy az összes hozzászólása el fog férni egy oldalon.
Hahó, propagandista úr, készítheti a következő eldobható nevét!

Kellene már egy fiatalokra koncentráló, nemzeti liberális párt, mert különben nem jobboldali, hanem baloldali lesz a váltópárt.

Félelmetes a különbség az ellenzéki vezetők és Orbán között. Nem véletlenül olvastam már sok külföldi hozzászólást, hogy bár nekik lenne ilyen miniszterelnökük.

Mit ismerne el, amikor nincs mit?

jol van, elemeben volt ma rendesen :)

34 komment után honnan tudod?

Fletó távozott elsőnek az ülésteremből.
Korábban a szemén látszott, hogy elborult az agya. Homályos volt a tekintete.

Osztrákia nem indult a nulláról. Alapvetően Berlin felé mentek a vörösök és kb. Burgenland Bécsig volt a vörös megszállási övezet. OTT sztrájkoltak a munkások a munkáshatalom ellen. Osztrákiában ügyesebb a "lopás". Se PTK-ba, se BTK-ba nem ütközik A Strabag és az egyéb infrastruktóra építések, felújítások. Már ha arra gondoltál..

Klasszikus értelemben vett liberális, nem pc-globalista módon.
Fiatalokat a liberalizmussal lehet megszólítani, és ha nincs nemzeti variáns, akkor a Momentum fogja őket beszippantani.

A második hullám első elesette Tunyacsáp..

Hazugság. Konkrétan Erdélynek az aranykorát hozta el a török korszak. Ha nem jönnek az osztrákok, a saját ellenreformációjukkal, betelepítésükkel és magyar nemesség elleni koncepciós pereivel (hogy utána osztrákoknak adhassák oda az elperelt földbirtokokat), akkor Erdély még mindig magyar lenne.

Tök jó volt Orbán Viktor! Visszaverte az összes rágalmat, alantas vádaskodásokat.
És úriember maradt a sok prosztó között.

Ez az Együtt új neve? Magatokra maradtatok.

Az Il Sole 24 Ore - a legmeghatározóbb és leghitelesebb olasz újság arról ír, hogy ősszel, az amerikai gazdaság drámai összeomlása cunamiként söpör végig a világon.

Te bizonyára közgazdász vagy, s Te is olvastad ezt az elemzést. Szerinted lejárt Viktor ideje, de mint szakember, meg tudnád mondani, hogy helyette ki lenne alkalmas a vírusjárvány és az ebből fakadó világméretű gazdasági válság hazai kezelésére, a nyugati gazdasághoz történő villámgyors felzárkózás, a nyugdíjak, az egészségügy, az oktatás, a kivándorlás problémakörének orvoslására?

Gyurcsány a 2008-as válság idején totális csődbe, eladósodásba vitte az országot. Ő ott leszerepelt, szóval várom a javaslatodat. Biztosan van jelölted.

Vagdalkozott az eszed tokja. Tök nyugodt maradt, amit az is bizonyít, hogy nem ment oda Jákobhoz, hogy adjon neki egy jobbhorgot.

Tőled is megkérdezhetem, hogy szerinted ki lenne Orbán helyett a legalkalmasabb miniszterelnök?

Aztán a 363 Forintos Euróról és a több tíz milliárd Forintba kerülő, -Tömjén Zsolti által imádott- vadászati kiállításról mi a véleményed?
Vagy arra reagálni már háromnál több agysejt kellene????

Jó neked, ha te leszarod az Eurót.
Merthogy az ország számtalan, külföldön megvett áruért Euróban fizet és ha az Euró drága, az drága Forintban is.
De hát a híveket ez nem zavarja, hiszen a Pártnak semmi baja a drága Euróval...

A diszlexia gyógyítható betegség, szóval fuss neki még egyszer, hátha meg is érted amit olvasol!!

De semmi konkrét válasz arra, amit írtam.

Ebben jók vagytok.

Rablók...akkor Te nem ismered a Gyurcsány klánt. Krinyóhoz, a XIX.kerületi szoci maffiához mit szólsz?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés