Magyar Nemzet: Karácsony a Tarlós-korszakhoz köthető fejlesztések fényében „sütkérezik”

2020. szeptember 21. 7:05
A lap szerint a legutóbbi példa erre, amikor a XV. kerületben átadták az M3-as autópálya fővárosi kivezetőjénél a zajvédő fal eddig hiányzó szakaszát.

Míg több fontos fővárosi fejlesztési projekt megfeneklett vagy el sem kezdődött Karácsony Gergely főpolgármestersége alatt, addig a fővárosi önkormányzat baloldali vezetése a Tarlós István hivatali ideje alatt megkezdett beruházások „babérjait aratná le” – írta hétfői számában a Magyar Nemzet. A beruházás részleteivel kapcsolatban Szeneczey Balázs, korábbi főpolgármester-helyettes a Magyar Nemzetnek elmondta: a közbeszerzési eljárás 2019 végén zárult le, így gyakorlatilag minden előkészítő munkát a Tarlós-féle városvezetés végzett el. Terveket készítettek, végigcsinálták az engedélyezési eljárást, amelynek során néhány helyi vállalkozó folyamatosan próbálta „elgáncsolni az ügyet”, közel 600 millió forint forrást biztosítottak, és lebonyolították a közbeszerzési eljárást – közölte.

„Így az átadáskor azt állítani, hogy mi mostohagyerekként bántunk a XV. kerülettel, szemben velük, akik ilyen rövid idő alatt törlesztettek egy régi adósságot, az előzmények ismeretében enyhén szólva sem elegáns dolog, bár az utóbbi napok eseményeit követve úgy látom, ez már bevett gyakorlat” – fogalmazott. A Béke téri főgyűjtő csatorna megkezdődött építkezéséről, ahol – „Karácsonyék idegen tollakkal ékeskedtek a múlt héten is” – Schneller Domonkos, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár elmondta: a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa még 2019 februárjában döntött arról, hogy sok száz millió forint állami pénzzel kiegészített európai uniós forrásból épüljön meg a nagy keresztmetszetű, hiánypótló csatorna.

A főváros jelenlegi vezetése nagy „történetmesélésbe” fogott, amely szerint a fővárosi önkormányzat hősiesen küzd a városlakókért, miközben a „gonosz” kormányzat kiéhezteti Budapestet. Karácsony és szövetségesei abban bíznak, hogy a budapestiek „megveszik” ezt a mesét, nem pedig a saját szemüknek hisznek. Ezzel szemben a mindenki számára látható valóság az, hogy jelen pillanatban is százmilliárd forint feletti nagyságrendben zajlanak olyan beruházások, amelyeket a kormányzat támogat – mondta a helyettes államtitkár.

(MTI)

 

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak így veszi be a gép, ha válaszként hsz-elem:
Karácsony: "a „gonosz” kormányzat kiéhezteti Budapestet. "
Csak a tények kedvéért:
Budapest 2020-as költségvetése MAGASABB ÖSSZEGŰ, mint a 2019-es, azaz:
BUDAPESTNEK TÖBB A PÉNZE, MINT TAVALY.
Miközben Tarlós alatt a főváros 2002-2010 között ELHALASZTOTT BERUHÁZÁSOKAT VÉGZETT EL, AZ AKTUÁLISOK MELLETT...
azaz, Tarlós nyolc évének idején Budapestnek 16 évnyi fejlesztések történtek.
MINDEN ÉVÉBEN KEVESEBB FORRÁSBÓL, MINT AMI KARÁCSONY RENDELKEZÉSÉRE ÁLL.
Persze, Tarlós idején a pénzcsapot nem egy Draskovics nevezetű bűnöző kezelte és az alpolgármesterek és stábjaik sem feneketlen szörnyetegekként működtek...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés