Bayer Zsoltnak nem tetszenek a jogállamiság új kritériumai

2020. szeptember 21. 10:14
Az újságíró saját blogján osztotta meg gondolatait az Európai Parlament döntéséről.

Bayer Zsolt a 888.hu témában született cikkére hivatkozott. A 888.hu azt írja, hogy három nappal a bizottság vezetője, Ursula von der Leyen évértékelő beszéde után, a szeptember 17-i plenáris ülésen módosították a jogállamiság definícióját úgy, hogy annak lényegében egyetlen visegrádi állam se felelhessen meg.

Csukjuk be szemeinket, és emlékezzünk vissza 1988-89-es önmagunkra: ezt, tényleg ezt akartuk akkor? Amikor még vágytunk oda, a »fényességes nyugatra«, ez lebegett a szemünk előtt? Ez, a perverz, beteg, undorító és elviselhetetlen idióták könyörületet nem ismerő diktatúrája? Az önmagát túlélt, jólétben végképp elhülyült, elpuhult, ön-és közveszélyes nyugati »liberális demokrácia« minden épeszű ember számára elviselhetetlen primátusa és diktátuma?” – teszi fel a kérdést a publicista.

Hozzátette: „Ezt akartuk? Biztosan nem. Akkor miért gondoljuk, hogy hagynunk kell? Miért hisszük, hogy ezek, a hanyatlásvégi Rómából jól ismert szörnyetegek, ezek a szélsőséges, embertelen individualizmusban dagonyázó, minden hagyományt, szokást, normalitást tagadó, megvető és gyűlölő nyomorultak diktálhatnak? Lótusz-zabálók ezek, tengerjáró Szindbád negyedik útjából ismerjük mindet. Disznók ezek, Kirké szigetéről. Hát ezt akartuk?” – kérdezi Bayer Zsolt.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

 

Összesen 214 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Feri! Otthon a Klárival is ilyen stílusban szoktál beszélni?

Izé, miért is fontos az nekünk, hogy mit gondol a Népszabadság egykori munkatársa????
Avagy meg kéne öt dicsérni mint anno Csermanek idején a jó elvtársakat, hogy kritikájukkal pontosan követik a párt utasításait???

Végig olvastam, itt nagyon nagy baj van. Ezt ugyanis NEM lehet elfogadni. Lehet, h. ez az utolsó békés ősz.

A csehek és szlovákok semmi radikális ellenállásba NEM fognak belemenni. Lehet az is egy elágazás, h. nem beszélünk, s megyünk tovább a saját utunkon, és belenyugszunk, h. nem nagyon kapunk majd pénzt, majd Dobrevék kiharcolják közvetlenül a saját városaiknak. Érdekes lesz. Lehet, h. tényleg csak 2022-ig lesz gond, mert utána már ők lesznek az állam és az EU ugyan elégedett lesz velük, de a V4-nek annyi, Magyarországnak is.

A legkínosabbak az NGO-ikra vonatkozók. Ezt nehéz nem tudomásul venni.

Őszinte tisztelettel gondolok mindazokra, akik ezt nagyjából előre látva, nem ültek fel a propagandának és a csatlakozásunk ellen szavaztak.

Az EP továbbra is egy bolhacirkusz. Komolytalan, zéró jelentőségű szemétdomb.

Egyre több a rejtély. Hogyan lehet megváltoztatni azt, ami eddig se volt?
"Jogállamisági kritériumok
Mandíner, 2019. október 3
DONÁTH ANNA EP-képviselőként én mindenképpen partner leszek abban, hogy egységes jogállamisági kritériumokat dolgozzunk ki."

Figyu, ha te kapásból így reagálsz, az csak azt mutatja, hogy kettőnk közül nem én vagyok a hülye.
Vagy írjam azt, hogy húzzál vissza a Habony-Médiaművekhez, ahol megmondják neked azt, hogy miről mit gondoljál? Merthogy a te fajtád nagyon nem szeret gondolkodni és imádja, ha mások megmondják nekik azt, hogy miről mit kell gondolniuk.

Az is lehet, akkora marhaság ugyanis, h. nem kell nagyon komolyan venni. Azért a lengyelekkel együtt, egyelőre, vagyunk 50 millióan, azért az NEM semmi. Lehet, h. mások is velünk értenek egyet.

Meglátjuk, de a legkevésbé sem derűs fejlemény. A család-fogalom jogi fellazítása sem ígér sok jót. Az élhető élet egyik alapja, h. az ember elfogadja a saját helyzetét, adottságait. Nem a puszta lázadás visz előre, hanem az imádság és a munka, a kötelezettségek elfogadása, a hámba belefeszüléstől megy előre a kocsi.

Nekem az az önálló gondolkodás, hogy a hívekkel ellentétben én nem felejtem el, hogy az 5-ös számú párttagkönyv büszke antikommunista tulajdonosa az egykori MSZMP pártlap munkatársa volt.
Szóval a hitelessége mint olyan, a bányász béka segge alatt leledzik.

Az pedig nyilván fel sem merül benned, hogy egy másik újságnál is dolgozhatott volna a szénlapátolás helyett.
Azt meg inkább ne feszegessük, hogy éppen mi ellen szólal fel, a Párt által elvártak szerint.

Szívből remélem és tényleg, akkora marhaság, h. nem igazán lehet komoly. Minden esetre ezek vannak többen, legalábbis ott, és elég rémes, h. rosszindulatú hülyékkel vagyunk körülvéve.

Viszont az NGO-kkal való "helyes" bánásmód diktátum tényleg hajmeresztő.

Semmi gondom más véleményével.
De azt ugye tudod, hogy a közszereplőkre más szabályok érvényesek?

Már 30 éve nem az átkosban élünk, mégha Zsóti vissza is vágyódik ide, ahol a Párt döntött mindenben és kuss volt annak akinek más volt a vélménye.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés