Az EU rosszabbul járhat, ha nem köt megállapodást Nagy-Britanniával

2020. szeptember 21. 16:00
Alexander Downer szerint ha Nagy-Britannia képes megállapodni az Európai Unióval és jó kapcsolatot ápolni a legtöbb európai országgal, több lehetősége lesz a világban, mint ahogy az EU tagállamaként lenne, számol be a hirado.hu.

A Brexit utáni gazdasági megállapodás elmulasztása az unió számára sokkal nagyobb veszélyt hordoz, ezért létre kell jönnie egy észszerű kompromisszumnak, számol be a hirado.hu.

Alexander Downer, Ausztrália leghosszabb ideig hivatalban lévő külügyminisztere, jelenlegi londoni nagykövet a Danube Institute-nak azt mondta, ha Nagy-Britannia képes megállapodni az Európai Unióval és jó kapcsolatot ápolni a legtöbb európai országgal és az EU intézményeivel, akkor sokkal több lehetősége lesz a világban, mint ahogy az EU tagállamaként lenne. Az EU-nak sokkal több vesztenivalója van, ha nem köt gazdasági megállapodást a britekkel, tehát a józan ész azt diktálja, hogy előbb vagy utóbb létre fog jönni egy kompromisszum.

Az illegális bevándorlás továbbra is komoly nyomást gyakorol a szigetországra, de a brit Konzervatív Párt tagjai nem mernek keményebb társadalmi intézkedéseket bevezetni, mert félnek a baloldali média haragjától. Amikor társadalmi és kulturális problémák merülnek fel, akkor a toryk eléggé megosztottnak tűnnek, állítja Downer.

(hirado.hu)

 

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De legalább még a lehetséges szövetségesből is képes ellenséget csinálni, mint például Oroszországból...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés