Álljatok ki Iványi Gábor és egyháza mellett!

2020. szeptember 18. 19:16

Vásárhelyi Mária
Facebook
Orbánék azért gyűlölik Iványit, mert ő ugyanolyan szabad egyházat szeretne működtetni, amilyen egyetemet ti akartok.

„Néhány nappal ezelőtt Iványi Gábor lelkész, az Oltalom Karitatív Egyesület vezetője  és csapata járt nálatok, hogy kinyílvánítsa szolidaritását az egyetemetek függetlenségéért vívott küzdelmetekben. Egy felemelő beszédben mondta el, hogy milyen fontosnak és példaérétkűnek tartja azt, ahogyan kiálltok egyetemetek szabadságáért és autonómiájáért. Ma kiderült, hogy az évtizedes üldöztetés, megalázás, és kisemmizés után, most ott tartunk, hogy a gázszolgáltatást akarja az állam megszüntetni az Oltalom hajléktalanszállójában, óvódájában, és kórházában.

Iványi Gáborék azért nem tudják a közüzemi számlákat fizetni, mert a fideszes parlamenti kétharmad megvonta tőlük az egyházi státust, amit még a Kádár-rendszer sem mert megtenni (amelyben Iványiék ugyanilyen üldöztetést szenvedtek el), és azóta – a Strasbourgi Emberjogi Bíróság ítélete ellenére – nem kapják meg azokat a támogatásokat, amelyeket minden egyház megkap karitatív tevékenységéért. Orbánék azért gyűlölik Iványit, és azért akarják tönkretenni, mert ő ugyanolyan autonóm és szabad egyházat szeretne működtetni, amilyen egyetemet ti akartok.

És mivel nem hajlandó feladni egyházának függetlenségét, és beállni a többi egyházhoz hasonlóan, a hatalom szolgálatába, tíz éve a legváltozatosabb eszközökkel próbálja a kormány tönkretenni azokat az Oltalom által működtett intézményeket, amelyek egytől-egyig szegény, elesett, segítségre szoruló embereken próbálnak segíteni. Kedves Fiatalok! Azt hiszem most rajtatok a sor. Álljatok ki Iványi Gábor és egyháza mellett! Hiszen most a legfontosabb a szolidaritás, az hogy megmutassátok, hogy nektek nemcsak a saját egyetemetek, hanem minden intézmény autonómiája és szabadsága fontos. És hogy elutasítjátok a zsarnokság és az önkény és az embertelenség minden formáját!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 110 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Édes, amikor egy volt börtönügynök lánya aggódik a demokráciáért.......

Ni csak, ni csak! V. Mariska a pályát tévesztett szociológus!...Iványi "egyháza" maximum egy szociológia képződmény, amit szociológiailag illetékes volna vizsgálni, de V. Mariska teológusnak amatőr, hozzá nem értő. S láthatólag nincs is tudatában az illetéktelenségének.

Ezért nem hajlandó további vizet önteni a kútjukba a kormány.

Miért csak ezen egyház mellett? Az összes vagyonát azonnal visszaadni, amiket apád kommunista elvtársaival elrabolt.

Nosza! Irány az istentisztelet! Senki nem tiltotta be!

Az egyház tartozik 30 millióval a gázszolgáltatónak. Ezért őrzik a gázórát, nem engedik leszerelni.
Az ellenzék azon dolgozik, hogy a társadalom működésének szabályait gyengíték.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés