Csonkítás (a pedofil bűnözők esetében)

2020. szeptember 18. 15:15

Bauer Tamás
Facebook
A magyar szélsőjobb – a Fidesz, a Jobbik, a Mi Hazánk – kitart a szexuális kisebbségek megbélyegzése mellett.

„A Jobbik most azzal a kezdeményezéssel állt elő, hogy a pedofil bűnözők esetében vezessék be a kötelező »kémiai kasztrációt«: írjon elő a bíróság olyan gyógyszeres kezelést, amely megszünteti az elítélt személy nemi vágyát, érdeklődését. Ez borzalmas kezdeményezés. A középkorban a tolvajnak, mint tudjuk, levágták a kezét, hogy ne tudjon többé lopni. Egyes muzulmán országokban ma is létezik az effajta büntetés. Megcsonkítják az elítéltet, hogy ne legyen többé képes a bűncselekmény megtételére. A kémiai kasztráció ugyanezt jelenti. A modern világ civilizált büntetőpolitikája ilyesmit nem alkalmaz. Tudom, hogy van olyan ország (a közelben Lengyelország), ahol ettől eltérnek, mint ahogy olyan demokráciák is vannak, ahol ma is létezik halálbüntetés. Mégis, itt Európában, ha valamiért igazán büszkék lehetünk európaiságunkra, az éppen a liberális büntetőpolitika, az, hogy minden ember méltóságának tiszteletben tartása a bűnelkövetőkre és elítéltekre is kiterjed. Mint ahogy kiterjed a kisebbségekhez, köztük a szexuális kisebbségekhez tartozókra is.

Mármost a magyar szélsőjobb számára mindez nem elfogadható. A magyar szélsőjobb – a Fidesz, a Jobbik, a Mi Hazánk – kitart a szexuális kisebbségek megbélyegzése mellett, kitart a cigányság megbélyegzése mellett, és ugyanígy kitart a szélsőségesen represszív büntetőpolitika mellett. Ennek jegyében tiltakozik a Jobbik – mégpedig nemcsak a képviselőjelölt Bíró László, de a pártelnök Jakab Péter is –, ha emberölésért elítélt cigány embereket börtönben töltött hosszú évek után, a törvény szabályai és a bírói ítélet alapján szabadon bocsátanak, és ennek jegyében javasolja a pedofil bűncselekményért elítéltekkel szemben a kémiai kasztrációt, vagyis csonkítást. Ez volna a Jobbik „középre húzódása”? Ezzel a politikával kell választási és kellene siker estén kormánykoalícióra lépni?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 111 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A körülmetélés is csonkítás meg a körömletépés is. Közös tő?

Ez a szélsőbalos Bauer perspektívája. A szexuális kisebbséget a Fidesz nem bántja, egyszerűen nem sodródik a liberális őrültségek ideológiájával.

Tehát ezek szerint (Bauer mondja!) a ballib a szélsőjobbal (Jobbikl fogott össze...

Akkor most?

Van valami pikáns abban, amikor a főmanikűrös a megcsonkítás borzalamiról beszél.

A pedofil, mint szexuális kisebbség. Na, b+ ... és ezt képes leírni.
Ez lenne a demokratikus ellenzék? Hát nem határolódik el senki
odaátról? Legalább azok, akik a pedofil papsággal kampányoltak!

Mégis.,hogyan védjük meg a továbbialban a gyereleinket, unokáinkat attól akiről már kiderült, hogy pedofil?
Zárjuk be pörökre, vagy a tudomány eredménye szerint kémiailag megszüntetjük nála azt a vágyat amely gyerekek életét tenné tönkre egy életre?
Azt hiszem, egy pedofil is az utóbbira szavazna.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés