Ingyenes és tömeges tesztelés kellene!

2020. szeptember 17. 13:01

MSZP
MTI-OS
A felelőtlen nagyotmondásban újabb szintre lépett a miniszterelnök.

Ha Orbán valóban meg akart volna nyugtatni mindenkit, akkor az ingyenes és tömeges tesztelés megkezdését jelentette volna be. Orbán Viktor szerint mindenki megnyugodhat, mert ha valaki elkapja a koronavírust, azt meg fogják gyógyítani. A felelőtlen nagyotmondásban ezzel újabb szintre lépett a miniszterelnök, mivel a számok sajnálatos módon azt mutatják, hogy ez nem lehetséges. Orbán Viktor már meg sem próbál igazat mondani, inkább továbbra is jól hangzó szlogenek mögé próbál bújni, amivel ismét azt bizonyítja, hogy nem azt kell figyelni, amit mond, hanem azt, amit csinál. A vírus közösségi terjedésének megfékezése és a járvány lassítása érdekében minél több tesztelésre van szükség, és már nem elég csak a tünettel rendelkezőket szűrni. Így lehetne minél több életet megvédeni, ehelyett azonban a kormány spórol az állami teszteken, olyan hatósági árat állapított meg a szűrésekre, ami továbbra is rengeteg embernek megfizethetetlen és 20 ezer néző előtt rendezi meg a Szuperkupa-döntőt.

A kormány ezzel pont az ellenkezőjét csinálja annak mint, amit a szakértők javasolnak. Az MSZP továbbra is azt követeli, hogy a kormány kezdje meg azonnal a tömeges és ingyenes tesztelést valamennyi munkavállaló, elsősorban a megfertőződés szempontjából magas rizikójú emberek, tehát az egészségügyi dolgozók, a pedagógusok és a szociális szféra dolgozóinak körében. Továbbá, mivel az állam olyan protokollt alakított ki, hogy két negatív vírusteszttel lehet a két hét karantént elkerülni, elvárjuk, hogy ezek a tesztek legyenek ingyenesek, mert a magyar családok nem tudják megfizetni a két teszt árát, mint ahogy nem bírják a munkából való két hét kiesés terhét sem. Mindezek mellett javasoljuk, hogy a járványügyi szabályok megsértőivel szemben kiszabott bírságot fordítsák az azonnali tömeges és ingyenes tesztelésekre.

Az MSZP számára a magyar emberek élete, egészsége és biztonsága a legfontosabb éppen ezért úgy gondoljuk, hogy ezen intézkedések bevezetése nem tűrhet további halasztást.

Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke, MSZP Országos Központ”

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ingyenes és tömeges gyilkolás elvtársi gyakorlata alapján szólnak.

Ingyenes tesztelés?
Jobbat tudok! Fizessenek annak, aki teszteltet.

"Az MSZP számára a magyar emberek élete, egészsége és biztonsága a legfontosabb..."
Rasszizmus, antiszemitizmus!

Az inkompetens demagóg, pofátlanul hazudozó, gátlástalan alakok már korábban azzal az ötlettel álltak elő, hogy az ország egész lakosságát koronavírus tesztekkel szűrni kellene (pillanat alatt), mert akkor meg lehetne tudni, hogy egy adott időpillanatban hány koronavírus fertőzött van az országban és ha a fertőzötteket abban a pillanatban orvosi kezelésbe vennék, vagy bombabiztos karanténba zárnák, akkor szerintük megfékezhető lenne a járvány (pillanatok alatt).
Arra hivatkozva, hogy "Minden elmaradt intézkedés emberéletekbe kerülhet!"
A félcédulásoknak eszük ágában sincs megnézni legalább azt, hogy a szomszédos fejlett, boldog és gazdag Ausztriában miért nem tesztelnek mindenkit?

Neked fogalmad sincs, hogy miképpen zajlik egy tesztvizsgálat.

,,Hogyan zajlik a teszt?

A vizsgálat a szájon keresztül hátsó garat-törlet és orron keresztül levett mintából történik.

Mennyi idő alatt van eredmény?

Az elvégzett vizsgálatok eredménye leghamarabb 48 órán belül készül el. A vizsgálat eredményét maga a labor szolgáltató is felteszi az EESZT-be, melyet az ügyfélkapun keresztül tud elérni.
Továbbá minden leletét a validálást követően az online ügyfélszolgálati felületünkről tudja letölteni, a mintavétel után leghamarabb 48 órával. ,,

Szeretném lát egy példán levezetve, hogy miképpen oldanád meg a szolgáltatást.

Van egy kórház. Három műszakban van szolgáltatás. Minden műszakban 30 fő egészségügyi dolgozó van.

Hogyan oldanád meg a folyamatos tesztelést és a szolgáltatást?

Ugyanez az oktatásnál.

Várom a megoldást. Ha nem megy akkor kérjél Kórozs Lajostól segítséget.

Persze, meg ingyen sör, meg ingyen virsli.
A komcsik alatt minden ingyen volt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés