Saját pártjuk ellen tüntetnek a szocialisták

2020. szeptember 16. 11:07
Az MSZP-ben most az a helyzet, hogy Tóth Bertalan versenyez Tóth Bertalannal – foglalta össze a történteket Mesterházy Attila.

Nem demokratikus és tisztességtelen az MSZP tisztújítási folyamata” – indokolta Mesterházy Attila az ATV-ben, hogy végül mégsem méreti meg magát a szocialisták hétvégi tisztújító kongresszusán, ahol jó eséllyel indult volna Tóth Bertalan jelenlegi elnök ellen. Ahogy korábbi interjúnkból kiderült, Mesterházy a tisztújítás elhalasztását javasolta Tóth Bertalannak, ennek ellenére több közelmúltbeli esemény is azt mutatja, hogy szándékosan akarták ellehetetleníteni az indulását.

Ezek közé sorolta, hogy a Pest megyei MSZP-alapszervezetek feloszlatásával kizárták a tisztújításból a kongresszusi küldöttek tíz százalékát, kitalálták az online szavazást, amelynek titkossága kérdéses, most pedig, a kongresszus előtt rövid idővel bejelentették, hogy zárt listás szavazás lesz – összegezte a közelmúlt eseményeit a Magyar Nemzet. Mesterházy bár nem vonta vissza a pályázatát, szerinte az állandóan változó feltételekkel szemben csak úgy tud tiltakozni, ha nem indul a társelnöki tisztségért, amelyet egyfajta figyelemfelhívásnak is szán a kongresszusi küldöttnek.

Az MSZP-ben most az a helyzet, hogy Tóth Bertalan versenyez Tóth Bertalannal – foglalta össze a történteket.

A kormánypártisággal aligha vádolható, sőt a szocialistáknak rendszeresen belső felméréseket készítő Republikon Intézet felméréséből kiderült, hogy Mesterházy nagyságrenddel ismertebb és népszerűbb, mint Tóth Bertalan. Ezekután hirtelen feloszlatták a Mesterházyt támogató Pest megyei szervezetet, de más szocialista alapszervezeteknél hol is zajlottak meglepő tisztújítások, ahol rutintalan, ám Tóth Bertalant támogató emberek vették át a vezetést.

Tüntetés a Villányi úti pártközpontnál

Így járt például az MSZP Baranya megyei elnöke, Szakács László is, aki miután nyíltan kiállt Mesterházy mellett, a szeptember elején tartott helyi tisztújításon váratlan és súlyos vereséget szenvedett a huszonöt éves Csaba Istvántól, aki Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes társelnökségét támogatja. Hasonló volt a helyzet a párt Pécsi elnökségében, ahol a régi motorosnak számító Gulyás Emil már el sem indult az elnöki posztért, így őt a mindössze a huszonkét éves, jelenleg is egyetemi tanulmányait folytató Kaposi Levente váltotta, aki szintén a Tóth–Kunhalmi tandem híve. A Magyar Nemzet információi szerint az MSZP vezetésének pártállami időket idéző eljárása miatt a kongresszusi küldöttek egy része ma demonstrációt tart a szocialisták Villányi úti központjánál.

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés