Jót smárol a Burger King és a McDonald’s kabalafigurája

2020. szeptember 16. 8:11

Jeszenszky Zsolt
PestiSrácok.hu
Az egész világot uralmuk alá hajtani igyekvő politikai nagyvállalkozók smárolják le egymást.

„A világ egyik legnagyobb gyorsétteremlánca, a Burger King Finnországban egy olyan plakáttal jött elő, amelyen a cég kabalafigurája, maga a fasírtkirály látható, amint épp szájon csókolja a másik nagy gyorsétteremlánc kabalafiguráját, Ronald McDonald-ot. Love conquers all – a szerelem mindent legyőz. A szivárvány még a junkfood-háborúban is békét teremt.

És lássuk be, érdemi különbség nincs is: az egész világot uralmuk alá hajtani igyekvő politikai nagyvállalkozók smárolják le egymást. Merthogy a két hamburgercég is politikai nagyvállalkozóvá vált. Már rég nem számít, hogy a húsnak nevezett fűrészpor hol finomabb vagy kevésbé egészségtelen, már rég nem azzal próbálnak minket meggyőzni, hogy náluk jobbak az ízek vagy kevesebb a kajában a transzzsír. Hanem az nyer, aki többet és hangosabban tud jóemberkedni, hangzatos politikai nyilatkozatokat tenni, megfelelni – pontosabban segget nyalni – a politikailag korrekt liberális kánonnak.

És még mielőtt bárki félreértené, illetve a libsevikek szándékosan félremagyarázzák, nem, nincs itt semmi homofóbia. Senkit nem szabad, hogy bármilyen hátrányos megkülönböztetés érjen, sem a szexuális orientációja, sem valamilyen betegsége, fogyatékossága, bőrszíne vagy bármi hasonló miatt. De ne legyen kötelező szeretni, ne tolják az arcunkba, mindenféle jóemberkedés, széplelkeskedés formájában. És ez a legsunyibb, legaljasabb abban az érzékenyítésben, amit a meleglobbi – meg számos más liberális érdekcsoport is – folyamatosan tol elénk.

Állandóan bizonygatni kell, hogy mennyire elfogadóak vagyunk. A multicégeknél, ha nem veszel részt a Pride-on – ami már egy teljes hónap – simán kirúgnak. Gyerekkönyvtárakban meseórákat rendeznek óvodásoknak, amit transzvesztiták tartanak, és olyan meséket olvasnak, hogy worm loves worm, vagyis kukac szereti a kukacot. Amikor ezt számon kérjük, az egészet tagadni, de legalábbis bagatelizálni szokták a progresszívek, hogy nem, ilyen nincs, nem is az történik…De.”

 

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Erőteljes hittérítés folyik, a modern kori konkvisztádorok és a liberális inkvizíció papjai kíméletlenül feszítenek keresztre mindenkit, aki szerintük eretnek - értsd: hagyományos - elveket vall.

"Senkit nem szabad, hogy bármilyen hátrányos megkülönböztetés érjen, sem a szexuális orientációja, sem valamilyen betegsége, fogyatékossága, bőrszíne vagy bármi hasonló miatt. De ne legyen kötelező szeretni, ne tolják az arcunkba, mindenféle jóemberkedés, széplelkeskedés formájában. És ez a legsunyibb, legaljasabb abban az érzékenyítésben, amit a meleglobbi - meg számos más liberális érdekcsoport is - folyamatosan tol elénk."

Hagyjuk már ezt az állandó szabadkozást. A faszomnak sincs kedve ilyen okádék világban élni, ahol napi szinten kapod a szivárványszínű szart a pofádba. Elegem van a buzikból, meg a buzipropagandából, és nem érdekel, ha diszkriminálják őket.

Éjszaka olvasgattam. Az MNO oldalán a Google szexhirdetést pakolt be. De durvát. Hogy lehet ezt kivédeni a hírportálnak? Én letiltottam.

Büntetőjogi kategória, ha valakit emiatt nem szolgálnak ki egy boltban, vagy emiatt nem vesznek fel egy céghez.

Nem büntetőjogi kategória, ha a munkáltató aszerint diszkriminálja a jelentkezőket, hogy ki mennyire alkalmas az adott pozícióra. Ha nem vesz fel egy kerekesszékest biztonsági őrnek. Ha nem vesz fel pályakezdőt olyan pozícióra, ahova gyakorlat szükséges. Ha nem vesz fel valakit, mert nem beszéli a nyelvet. Ha nem vesz fel elhízott embert fotómodellnek. Ez mind mind törvényes.

Nem büntetőjogi kategória az sem, ha valakit azért nem kedvelek, azért nem engedem be a házamba, azért nem barátkozok vele, azért nem szexelek vele, mert homokos/liberális/néger stb...vagy mert csak egyszerűen nem tetszik.

Valaki egy hete berakott egy nagyon jó cikket az Overton-window-ról (köszönet neki!)
Dióhéjban annyi, hogy milyen módszerekkel lehet megváltoztatni a közvélekedést az elképzelhetetlenről a rendszer részévé.
Hetven éve a homokosokat letartóztatták, ötven éve még szabadon lehetett kritizálni őket, harminc éve már nem illett kritizálni őket, ma már buzik járnak az óvodákba terjeszteni a propagandát.
Na ez elképzelhetetlen lett volna hetven éve, és vasvillával kergették volna ki őket az óvodákból, ahogy az őket támogató politikusokat is.
Tökéletes Overton-window eltolás.
Ideje visszafele elindítani.

Viszont ezek megosztó témák, a lakosság jó fele nem ért vele egyet. Nem véletlen a "go woke, go broke" szlogen, a "progresszív témák" erőteljes tolása rengeteg cégnél konkrét bevételkiesést eredményezett.
Ha mégis tovább erőltetik ezt a témát, akkor csak arra tudok gondolni, hogy itt a média felelősségét kell felvetni: a "progresszív" cégek ingyen reklámot kapnak a fősodorbeli médiában (dicsérik a bátor kiállásukat, az ötletes reklámkampányt, idézik az "utca emberét", akinek természetesen tetszik, amit a cég képvisel), míg a sorba nem beálló cégek ennek az ellenkezőjét kapják, masszív lejáratókampányt. A cégek profitja attól függ, hogy a lehetséges vevők hogy vélekednek a cégről, ezért a botrányokat minden erővel igyekeznek elkerülni, míg az ingyenreklám után két kézzel kapkodnak.
A kérdés csak az, hogy ha ez így van (és láthatóan így működik a dolog), akkor a globális fősodorbeli médiában hogy lett baloldali túlsúly?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés