A románok Facebookon toboroznak hírszerzőket

2020. szeptember 16. 14:08
Magyarul tudó munkatársakra nincs szükségük.

A Román Hírszerző Szolgálatnál (SRI) munkaerő-toborzásba kezdett, ráadásul nem valamilyen hivatalos úton hirdették meg az állásokat, hanem egyszerűen a Facebookon. Azt várják el, hogy a jelentkezők egzotikus nyelveket ismerjenek. Ráadásul alaposan. A nemzetbiztonsági helyzet, illetve a világpolitikai fejlemények tükrében nem meglepő, hogy albán, arab, azeri, kínai, koreai, dari, héber, grúz (vagy georgiai, ahogy tetszik), hindi, kurd, pastu, perzsa, pandzsabi, cigány, orosz, szerb, tatár, ukrán és urdu nyelvben jártas közreműködőket keresnek. Magyarul tudó munkatársakra nincs szükségük.

Az álláshirdetésből kiderül: akkora szükség van rájuk, hogy még az egyetemi diploma sem követelmény, elég a középfokú végzettség is.

(Főtér)

(Fotó: A washingtoni Nemzetközi Kémmúzeum által 2017. január 4-én közreadott, keltezetlen kép a román titkosszolgálat által az 1960-as és '70-es években amerikai diplomaták lehallgatására használt, cipőtalpba rejtett készülékek egyikéről. Mivel az amerikai tisztségviselők elővigyázatosságból tengerentúlról rendelték lábbelijeiket, a román ügynökség lefoglalta a repülőgéppel érkezett cipőket, hogy a sarokrészbe beszerelje a hangrögzítő egységet. MTI/EPA/Nemzetközi Kémmúzeum)

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés