Egységes európai kiállást a női jogokért!

2020. szeptember 15. 17:49

Cseh Katalin
Facebook
Le kell zárnunk az isztambuli egyezmény ratifikációját.

„Egységes európai kiállást a női jogokért

Idén 25 éves a Pekingi Cselekvési Program, a női jogok szempontjából az egyik legfontosabb emberi jogi dokumentum. Itt fogalmazták meg először a nemek esélyegyenlőségére vonatkozó átfogó politikai követelményt, ami arról szól, hogy az esélyegyenlőséget — köztük a nemek esélyegyenlőségét — a politikai döntéshozatali szervek minden politikai döntésük, akciójuk szerves részévé tegyék.

Negyedszázaddal a dokumentum megszületése után azonban azt látjuk, európai és tagállami szinten is rengeteg tennivaló van még ezen a téren.

A munkaerőpiacon nagyobb szerephez kell jutniuk a nőknek.

Fel kell számolnunk a nők és férfiak közötti bérszakadékot.

Ösztönöznünk kell a fiatal nők iskoláztatását.

Le kell zárnunk a nőkkel szembeni erőszak elleni küzdelemről és annak megelőzéséről szóló isztambuli egyezmény ratifikációját.

Az Európai Parlamentnek és Európai Bizottságnak is van a nők egyenlőségével foglalkozó szerve, az Európai Tanács azonban továbbra sem lépett ebben az ügyben. A cselekvési terv évfordulóján felszólítjuk a Tanácsot, hogy állítson fel egy ilyen fórumot annak érdekében, hogy ezzel a fontos témával érdemben lehessen foglalkozni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azt hittem eddig, hogy a nők meg a férfiak egyformák. Mégsem?

Nem szabad az Isztambuli egyezményt ratifikálni, mert ezzel ujabb döntési jogosultságok kerülnének át az EU-hoz. Azt pedig tudjuk, hogy az EP utólag mindent belemagyaráz az ilyen megállapodásokba.

Az EP-t kellene megszűntetni, mert csak akadályozza az unió gazdasági fejlődését. Egyébként sem állam az EU, hanem önálló államok szövetség, így nincs szükség a parlamentre. Hatalmas költség megtakarítást jelentene, felgyorsulna az ügyek vitele. A megtakarítást pedig az elmaradott, felzárkózó tagállamoknak kellene odaadni.

"Le kell zárnunk a nőkkel szembeni erőszak elleni küzdelemről és annak megelőzéséről szóló isztambuli egyezmény ratifikációját."

Már lezártuk.

"Ösztönöznünk kell a fiatal nők iskoláztatását."

Milyen alapon? Már most több nő tanul a felsőoktatásban, mint férfi.

Idén 25 éves a Pekingi Cselekvési Program: óccon gyártunk botmixert.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés