A judapestező Bíró egy éve még nevetség tárgyává tette Kunhalmit

2020. szeptember 15. 22:30
A mieink nem rohannak lengőajtónak – fogalmazott korábban Bíró László.

Mint arról korábban írtunk, kedden a judapestező Bíróval fotóztatta magát Kunhalmi Ágnes, pedig egy évvel korábban még a judapestező Bíró is nevetség tárgyává tette az akkor „ajtóról lepattanó” politikust.

Fotó: Facebook

„A mieink nem rohannak lengőajtónak”. Vagy mégis?

Annak ellenére tehát, hogy a Kunhalmival történt „baleset” kapcsán Bíró maga is azt írta: „a mieink nem rohannak lengőajtónak, nem fetrengenek a földön”, az MSZP-s politikus számára úgy tűnik, nem okoz gondot, hogy – ahogyan Kunhalmi közösségi oldalán fogalmazott – „Bíró László a közös jelölt”.

„Nem baj, a borsodi embereknek biztos jól elmagyarázta az MSZP »lengőajtónak rohanó« budapesti elnöke, hogy miért lesz nekik jó egy Jobbikosra szavazni...” – írta közösségi oldalán Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője, Kunhalmi és Bíró közös fotója kapcsán.

Címlapkép: Facebook

Összesen 101 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De Kelet-Németországban is hasonló volt a helyzet. Idézek Paul Johnson: Intellectuals (Harper Perennial, 2007) című könyvéből:

„(Bertolt) Brecht gyűlöletesnek találta, hogy az átlag német munkás elutasította a (kommunista) rendszert. Mint az uralkodó osztály legtöbbje, ő se találkozott munkásokkal, kivéve, mint cselédekkel vagy mint alkalmi szerelőkkel, akik javítottak valamit a házában. Egyszer lejegyezte beszélgetését egy vízszerelővel:
A vízszerelő panaszkodott, hogy az inasa, akit elbocsájtott mert lopott, most a Népi Rendőrségen teljesít szolgálatot, amely egyébként is tele volt régi nácikkal.” (195.old.)

Az ilyen irományok után joggal várná az ember, hogy a "mit mondott Orbán Viktor a csuhásokról anno" stb. témájú írásokat is közöljön a Mandiner.

Sokkal érdekesebb lenne, és elég bő lenne a választék.

Válaszok:
Berecskereki | 2020. szeptember 16. 10:15
ThunderDan | 2020. szeptember 16. 13:18

A Mozgalom maradéka hempereg a többi komcsival és EGYÜTT rohan az ajtónak.

,,A „Csuhások térdre, imához!” a rendszerváltás utáni első országgyűlésben ütötte meg a képviselők fülét. A parlamenti jegyzőkönyv szerint Andrásfalvy Bertalan néprajz-kutató így utalt rá 1992. február 25-án: „Amikor a kereszténydemokrata oldalról valamilyen vallásos vagy az egyházzal kapcsolatos megnyilvánulás hangzik el, akkor itt, mögöttem a frakcióvezető elkiáltja: imához, vagy énekeljük el a Himnuszt.” Az Antall-kormány kulturális minisztere mögött a Fidesz frakciója ült, vezetőjét Orbán Viktornak hívták. Az országgyűlés legkisebb pártja polgárpukkasztó jelmondatokkal hívta föl magára a figyelmet, ezek egyike volt a csuhás is. Ha a kormánypárti KDNP valamelyik politikusa megszólalt, akkor kórusban csuháztak az ellenzéki Fidesz-képviselők.

Hiteles forrást nem találtam arra, hogy a frakcióvezető vezényelte volna a kórust. Amíg ilyen dokumentum nem tűnik föl, az Orbán pálfordulására utaló mondást szóbeszédnek, vándormotívumnak, városi legendának minősítem.,,
https://medianaplo.blog.hu/201..

Nem csak Judapestezett, hanem Sztojkázott is! :)

bűnözőket be kell csukni. Legyen az szemkilövető vagy pénzért állampolgárságot vagy hazát áruló. A mieink nem rohannak lengőajtónak, nem fetrengenek.

(Bíró László, 2019.)Aztán meg a szemkilövetők és bűnözők jelöltjeként indulok, a lengőajtónak rohanóval egységfrontban kampányolok, szívélyesen fényképezkedem vele.

(Bíró László, 2020. szeptember)

Igen, ez a kedvencem.
30 évvel (!!!) később is egy meg nem erősített állítólagos bekiabáláson rágódtok - itt meg egy éven belüli, tökéletesen dokumentált 360 fokos, tényleg szürreális fordulatot mentegetnétek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés