Soros embere is bejelentkezett miniszterelnöknek

2020. szeptember 14. 8:36

Káplár András
Drót
A baloldal már most számolja lefekvés előtt, hogy mennyit kell aludni a remélt hatalomszerzésig.

„Majtényi László annak az Eötvös Károly Közpolitikai Intézetnek az elnöke, melynek legkomolyabb tudomány tevékenysége, hogy felköszöntötte Soros Györgyöt a kilencvenedik születésnapján. Önmagáról pedig azt vallja, hogy azért lenne jó miniszterelnök, mert »jó volt« köztársasági elnökjelöltnek is. Ha jól értjük tehát Soros úr emberének gondolatát, akkor a mostani vetélkedőt azért kellene megnyernie, mert egy korábbi játék során ott volt a nevezettek között. Mi ugyan nem ülünk a Bitó-szalon zsűrijében, de így kívülről nézve nem tűnik túl meggyőzőnek Majtényi érvelése. Sebaj, nézzük tovább a jelentkezési lapot. Saját csúcsértelmiségi mivoltát azzal kívánja bizonyítani, hogy nemcsak úgy egyszerűen lelkesedik az egyetemfoglalásért, hanem ebbe még belekeveri a XIII. századot, a »legsötétebb középkort« is. Amivel csak az a gond, hogy a korszak egyáltalán nem volt sötét, a történészek az említett századot pedig egyenesen a középkor virágkoraként tartják számon.

A baloldali értelmiségi onnan is felismerhető, hogy nem hagyja magát a tényektől és a valóságtól megzavarni. Márpedig Majtényi a nagybetűs ész embere. Ezért kifejti, hogy Orbán Viktor mindenfelé banánhéjakat dobál el szánt szándékkal maga körül, amikre rá is lép, de csak nem akar elcsúszni rajtuk. Na most, ha ezek a banánhéjak valóban léteznek, akkor azoknak a természetük olyan, hogy elbukfencezik rajtuk az esendő ember. Ámde Majtényi szerint – meg szerintünk is – Orbán nincsen elesve, hanem szilárdan áll a két lábán. Ebből pedig nem következhet más, mint hogy azok a banánhéjak kizárólag egy túlzottan élénk fantázia szüleményei. Ez a szárnyaló képzelet ráadásul csapnivaló emlékezettel párosul. És ennek bizonyításához még a XIII. századig sem kell visszaugrani. Majtényi a nevezőlapján azt is elárulja ugyanis, hogy a Gyurcsány-kormány mindvégig »megmaradt az alkotmányos keretek között«. Talán nem kell az »alkotmányos keretek« szakértőjének lenni, hogy kimondhassuk: Gyurcsány 2006-ben azonosítószám nélküli rendőrök viperáival verette véresre az »alkotmányos kereteket«. Novánvozsot (azaz senkit sem lőttek meg, jelentette ki rossz angolsággal Heller Ágnes egy európai parlamenti meghallgatáson 2006-ban – a szerk.), persze, tudjuk, de ezt így akkor sem kellene.

A Miniszterelnökjelölt kerestetik című vetélkedő a baloldali nézők között garantált sikert arat majd. Az utolsó részben a kissé félénknek, visszahúzódónak tűnő langaléta lesz végül a befutó. Megtudhatjuk majd, hogy a mosolygós fiú, K. Gergő igazából nem is akart jelentkezni, csak ismerősei bíztatták, hogy induljon a műsorban. Az adás végeztével a fények kihunynak, a rendező (Gy. Ferenc) és a producer (S. György) pedig elégedetten dőlnek hátra székükben. Minden a tervük szerint alakult.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Érdemes pedig komolyan venni ezt a "demokrata" bohózatot, mert lám, Budapesten is sikerült hatalomba kerülnie egy teljesen inkompetens, tehetségtelen "európainak".

Ettől még gond nélkül megválasztanák miniszterelnöknek is. Az Orbánfóbia nagy úr.

Majtényiék a diktatúrában: a mama ÁVH-s és titkos ügykezelő volt, fia friss jogászként a hadiüzemnek tekintett Maharthoz került
Mező Gábor, Pesti srácok.hu, 2018. június 3.

Soros Beríját, Jezsovot vagy Jagodát mikor küldi a nyakunkra?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés