Menczer: A baloldal az élet és az életmentés ellen dolgozik?

2020. szeptember 14. 16:00
A 444 hatásvadász cikkének állításával szemben a lélegeztetőgépek természetesen megérkeztek augusztusig Magyarországra – mutatott rá az államtitkár.

Augusztusig nem érkezett meg a 300 milliárd forintnyi lélegeztetőgép Magyarországra” – ezzel a címmel jelentetett meg egy cikket a 444.hu szerkesztősége. A portál a cikkben azzal foglalkozik, hogy szerintük a kormány sokkal több lélegeztetőgépet vásárolt, mint amennyire szükség lehet, ráadásul az információjuk szerint ezek nagy része nem érkezett meg hazánkba. Úgy tűnik, hogy vagy a 444 információi voltak rosszak, vagy azokból rosszul vonták le a következtetéseket. Az idézett cikk a Központi Statisztikai Hivatal külkereskedelmi adataiból számolva arra jut, hogy a bejelentett 300 milliárd forintnyi lélegeztetőgépből csak 185 milliárd forintnyi érkezett meg. 

A 444-en megjelent írásra reagálva a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára azt írta a Facebookra: „Újabb nap, újabb fake news. A 444 hatásvadász cikkének állításával szemben a lélegeztetőgépek természetesen megérkeztek augusztusig Magyarországra. A baloldal és sajtója újra és újra, állhatatosan és szégyenérzet nélkül támadja a vírus elleni védekezésben szereplőket. Például azért, mert életmentő berendezéseket vásároltunk. Menczer Tamás a bejegyzés végén a 444-es cikk „rejtélyéről” is lerántja a leplet. Szerinte a megfejtés egyszerű: „a KSH a NAV vámstatisztikájából dolgozik, a vámolás folyamatosan zajlik”.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A minisztérium esetleg arról is tudna mesélni, hogy miért vettek annyi lelégeztető gépet??

"...A külgazdasági és külügyminisztérium kiemelkedő aktivitás révén olyan mennyiségben szerzett be lélegeztetőgépet, amennyit a legextrémebb járványhelyzetben sem fog az ország felhasználni. Hogy ne raktárba porosodjanak a gépek a határon túlra kerül egy részük..."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés