Ismét a kormánytól vár megoldást Karácsony?

2020. szeptember 14. 16:48
A főpolgármester „továbbra is úgy gondolja, hogy neki semmi feladata sincs a járványhelyzet miatt kilátástalan helyzetbe került vendéglátósokkal, idegenvezetőkkel, szállodásokkal és a taxisokkal” – fogalmazott a Fidesz-KDNP.

„Bajban ismerszik meg az ember: cselekvés helyett ismét a kormánytól várja a megoldást Karácsony Gergely – közölte a Fidesz-KDNP budapesti képviselőcsoportja hétfőn, a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülését megelőzően. A kormánypárti frakció kifejtette, a belföldi turizmussal szemben, a nagyrészt külföldiekre épülő budapesti idegenforgalom mostanra „jól láthatóan beszakadt”, ezért sürgősen cselekedni kell.

„A főpolgármester a budapesti gazdasági élet szereplőivel még párbeszédre sem hajlandó”

„Ennek ellenére Karácsony Gergely továbbra is úgy gondolja, hogy neki semmi feladata sincs a járványhelyzet miatt kilátástalan helyzetbe került vendéglátósokkal, idegenvezetőkkel, szállodásokkal és a taxisokkal” – fogalmazott a Fidesz-KDNP. Kiemelték, elfogadhatatlan, hogy a főpolgármester a budapesti gazdasági élet szereplőivel még párbeszédre sem hajlandó.

A Fidesz-KDNP aláhúzta, továbbra is kitartanak amellett, hogy Budapest különítsen el 50 milliárd forintot a meglévő forrásaiból.

Ezt a pénzt pedig – a környező európai nagyvárosokhoz hasonlóan – a budapesti idegenforgalomban dolgozók, a vendéglátósok, az idegenvezetők, a szállodások és a taxisok megsegítésére kell költeni – tették hozzá.

Előzőleg az MSZP és a Párbeszéd vezetői állami feladatnak nevezték a koronavírus-járvány miatt bajba került budapesti turizmus megsegítését, a két párt országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezi, hogy „az országos válságkezelő alapból 50 milliárd forintot fordítsanak az ágazat fővárosi szereplőinek támogatására.”

(MTI)

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 118 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kellett volna az a penz a technikai koaliciora, ugye, Gerike?

Annyira tudtam, hogy ez lesz, annyira tudtam. Öt éven keresztül megy majd az egymásra mutogatás.

Jé, ezt lehet nézni élőben. Pokorni beszélt.
Most Csabi Csacsi.

Pikó, már megint egy ordasat hazudott, de hamar leleplezték tényekkel dátumokkal.

Válaszok:
Karvaly | 2020. szeptember 14. 18:52

akik megszavaztak ezt a faszkalapot meg is merdemlik. a gond az, hogy miattuk sziv a normalis kisebbseg is.

A lányom, amikor meghallotta Pikó polgármesteri jelölését, nagyot nevetett, mert a Boku no Pico-ra asszociált. Ne keressetek rá, rettenetes - erről híres.
Pikóra pont illik ez a név.

A Népszava cikk írója Király Dávidra, mint szakértőre hivatkozik.
,,2009-10-ben a Főpolgármesteri Hivatal tanácsadójaként a fővárosi nagyberuházások kommunikációjában vett részt.,,

Milyen tanácsokat adott Demszkynek a 4-es metró tekintetében, ha még az OLAF is annyi negatívumot állapított meg.

"Király Dávid kommunikációs szakember, várospolitikai szakértő, a Repubilikon Intézet Budapest Műhelyének vezetője a kétezres évek eleje óta foglalkozik Budapesttel. Újságíróként dolgozott egyebek mellett a Hírszerzőnél, az MTI-nél és a Hvg.hu-nál, szakterülete a budapesti önkormányzati politika, illetve a város- és közlekedésfejlesztés volt. 2007-ben a Fővárosi Önkormányzat Csengery Antal-díjával tüntették ki. 2009-10-ben a Főpolgármesteri Hivatal tanácsadójaként a fővárosi nagyberuházások kommunikációjában vett részt. Társszerzője a rendszerváltás utáni Budapest első két évtizedét bemutató Budapest 1990-2010 – Egy szabad város 20 éve című kötetnek. 2012 és 2018 között a BKV-Figyelő nevű, közösségi közlekedéssel foglalkozó szakblog szerkesztőjeként, valamint kommunikációs és politikai tanácsadóként dolgozott. 2016 óta a Republikon Intézet munkatársa.,,
http://republikon.hu/rolunk/mu..

,,mit mutat a költségvetés, mik a bevételek és a kiadások,,

Szerinted mit mutat?

Egyébként már írtam korábban, hogy Karácsonyt ugyanabba a szerepbe szánták, mint annak idején Demszkyt, most is pontosan másolja: ő nem felelős semmiért, minden a kormány feladata, oldjanak meg ők minden problémát.
(csak azt nem értem, hogy ha tényleg semmi felelőssége, és az egyetlen dolga a kormányra mutogatás, akkor miért van főpolgármesteri hivatal)

Hajjaj, lenne itt olyan jólét, hogy mind beledöglenénk :)

Budapest most nagyobb költségvetéssel rendelkezik, mint Tarlós idejében. Az adósság törlesztését ebben a ciklusban nem kell elkezdeni.
De: Gergő ne is segítsen a rászoruló taxisokon....stb. majd segít a kormány. Mérd fel ennek a hosszú tavu hatását:-))))))

szépen benyelte Dobrevéket..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés