Hány lista lesz?

2020. szeptember 14. 12:49

Bencsik Gábor
Facebook
Persze békebontó senki nem lesz. Majd teremtenek olyan helyzetet, hogy a másik legyen az.

„Az úgynevezett Összefogás – MSZP, DK, Momentum, Jobbik, LMP, Párbeszéd, Együtt – elvileg közös jelöltekkel és közös listán indul 2022-ben.
Ami a közös jelölteket illeti, azt valószínűnek tartom. De abban nem vagyok biztos, hogy közös lista is lesz. A külön lista ugyanis esélyt kínál a DK-nak arra, hogy végleg leszámoljon az MSZP-vel, ha az, ami könnyen megeshet, kiesik a parlamentből, és így Gyurcsány visszaszerezheti a vezérszerepet a baloldalon. Láttunk már ilyet a történelemben: először leszámolunk az otthoni ellenfelekkel, és majd a hatalom birtokában fordulunk a külső ellenség felé.
A Momentumnak is kedves lehet a külön lista, hiszen ők erősen bíznak magukban, és egy jó eredménnyel az ellenzék vezető erejévé válhatnak. A közös lista viszont az egyes pártok teljesítményét szétmaszatolja, nem tud elválni a szar a májától.
Igazából a Jobbiknak sem áll érdekében a közös lista, mert az összegyurcsányozódásra végleg rámehet a pártjuk, mehetnek a levesbe.
A közös lista valójában csak Aprajafalva lakóinak (Együtt, Párbeszéd, ilyesmi) kedves, mert ők maguktól még a mosdóba sem tudnának bejutni. De lehet, hogy ez kevés lesz annak a kierőszakolásához.
Persze békebontó senki nem lesz. Majd teremtenek olyan helyzetet, hogy a másik legyen az. A lista befutó helyeinek elosztása kiváló alkalom lesz arra, hogy a másikra mutogatva fölrúgják a paktumot.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A közös lista viszont az egyes pártok teljesítményét szétmaszatolja, nem tud elválni a szar a májától."

Van ott máj? Ez nekem új.

Épp most alakul a Tanácsköztársaság az SzFE-n, neked ott forradalod.

"a másikra mutogatva fölrúgják a paktumot."
Nem fogják fölrúgni.
Erre Bíró mögé beállás a bizonyíték.
Különben, azt csinálnak, amit akarnak.
Nekünk azzal kell foglalkozni, ami a mi portánk.
Ott pedig bőven van seperni való.
A Fideszt - a kormányzás erodálta, bizonyos értelemben lepusztította és - elbizakodottá tette.
Nincsenek világos vádakra, egyszerű gyalázkodásokra világos, egyszerű válaszok.
Túl sok a kormányzásban eltöltött idő, túl sok egyéni emberi frusztráltságot lehet - egyébként teljesen abszurd módon! - hozzájuk kapcsolni.
Legalább a parlamenti képviselők egyharmadának cseréjére lenne szükség, átütően friss emberekkel, lásd a győri polgármester behozatalát, aki eredeti, karakteres figura.

"A külön lista ugyanis esélyt kínál a DK-nak arra, hogy végleg leszámoljon az MSZP-vel, ha az, ami könnyen megeshet, kiesik a parlamentből, és így Gyurcsány visszaszerezheti a vezérszerepet a baloldalon."

A Mozgalom már megtért. Az mszp bejelentkezett 5 bejutó helyre a Dobrev listán, de adják még alább is. Ha Áginak fiatalon kellett a pénz, most öregecskedvén még jobban fog kelleni.

Ferinek tök mindegy hanyadik a melyik listán. Azt puccsol meg akit akar, két kajszipárlattal a hóna alatt.

Ferinek a listán se kell lennie. D-209 Pétert kívűlről puccsolta meg, mint "sportminiszter". Az athéni dopping ügyek óta nincs is olyan, hogy sportminiszter. Vas és Győr-Sopron megyében beléptetett annyi párttagot - volt kancigányokkal seggbebaszatás is - hogy a Párt legfelsőbb szerve levette Kiss Péter jelöltségét és Ferit tették meg ME-nek. Feri legyőzte a rákot, levette D-209-et, Kiss Pétert a ME jelölő kongresszuson, megverte a Patást, kivédte a Baynau-esernyőkisérletet, felrakatta magát Kecskeházy listájára, leszedte Botkát heteken belül, domesztikálta Zázri Mozgalmát. Jákob önként fetreng, nyeldeklik és FeGyőr is már a seggében érzi Gréczy jól dokumentált faszát. A listára oda tesznek majd vmi vigyori O1G trockistát. Mindegy kit.

"Ezt Gy.F. is nagyon jól tudja, ezért lengette be, hogy nem tör kormányzati pozícióra. (Bár ennek az ígéretnek túl nagy súlya nincs..."

FeGyőr is beígérte nem lesznek lámpavasra lógatások..

"Ha 2022-ben kiesik az mszp"

Honnna esik ki? Egyéni bejutó helyeket keresnek a Dobrev listán. Ötöt. Kapnak hatot, akér hetet is, abből három bejutó hely. Berci a húzónév ugye. A Kapitány Szanyi ismeri már ezt a húzást..

Minden krétai hazudik, állítja igazságként egy krétai...

Egy FIDESZ-KDNP lista kinéz. Meg kinéz egy Dobrev-FeGyőr műcsata. A többi nem játszik. Zázri néppártosodása megette a Mozgalmat. A maradék 20% Dobrevék proxy szavazója. Tunya már összellenzékben szebbjövőzik. Pont ilyen idiótákra van szükségük Dobrevéknek. Megvan a Lenin összes, még nagyapci gyüjtögette..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés