Arccal a lövészárok felé

2020. szeptember 14. 14:35

Puzsér Róbert
Hírklikk
A kormány polgárháborús provokációja minden korábbi mértéket meghalad.

„A főváros elvesztése és a karanténtól sújtott hónapok gazdasági következményei Orbán Viktort és kormányát hadiösvényre terelik. Álljon itt néhány arcba mászó incidens az elmúlt hetekből:

– A Színház- és Filmművészeti Egyetem ledarálása.

– Vidnyánszky Attila kulturkampfos szóhasználatát hallva a magyarok újra a kilencvenes években érezhetik magukat. Megfogalmazódik a keresztény színház igénye, melynek akadályai azok a hígmagyarok, akiknek nem lehet elmagyarázni a »nemzet« szó jelentését.

– Egy kormányközeli kampány, melynek giccsbe hajló történelmi romantikáját a készítők nem akarják megzavarni a holokauszt emlékével. Filmes tablójukból még a doni tragédiát és a szovjet megszállást is kifelejtik, nehogy a nézőnek szembesülnie kelljen az épp feltámasztani kívánt Horthy-korszak csődjével, hisz a rendszer legitimitását kifejezetten erre a hazug nosztalgiára építi.

– Állva előadott taps a szivárványzászló eltulajdonításának.

– Elvárás, hogy a megcsonkított bevételekből, súlyos forráshiánnyal gazdálkodó főváros segítse meg a budapesti turizmust – a kormány mossa kezeit.

– Támadás Iványi Gábor iskolái ellen.

– A Klubrádió ellehetetlenítése.

Ez egy új típusú kampány, amit az önkormányzati választás eredményének ismeretében a Fidesz elővezet – az MTA átalakítása és a tervezett cigányellenes nemzeti konzultáció is ennek nemtelen célját szolgálta volna. A kormány jelenlegi kommunikációja sokkal inkább épít a kultúrharcra, az identitáspolitikára és a társadalmi közgyűlöletre, mint a rendszer fennállása óta bármikor. Az eddigi kampányokban a migránsok, Soros György és Brüsszel képezték az ellenséget – most azonban egyre nyilvánvalóbb, hogy a hideg polgárháború felkorbácsolása a cél. Orbán Viktornak meg kell szereznie az egykori Jobbik-szavazók legalább egyharmadát, vissza kell nyernie a vidéki városok bizalmát, különben veszíteni fog. Budapest-vidék, cigány-fehér, zsidó-keresztény – ezeket a törésvonalakat akarják bármi áron elmélyíteni, és a hozzájuk tartozó indulatokat felszítani. A hatalom megőrzésének nem lehet túl nagy ára, főleg ha azt a magyar társadalom fizeti meg.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 115 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A szerző által említett törésvonalak kialakításában a magát pacifista filantrópnak képzelő ellenzék is vastagon benne van. Amikor a Fidesz szavazóit tudatlan, megvezetett vidékinek állítják be, akkor a Budapest-vidék törésvonalat erősítik. Amikor látványosan ünneplik a gyöngyöspatai ítéletet - amely jogszerű lehet, de igazságosnak nevezni nehéz volna - akkor a magyar-cigány ellentétet élezik. (Nem beszélve a miniszterelnök folyamatos cigányozásáról.) Amikor meg Máté Gábor arról beszél, hogy Vidnyánszky nem tud budapestiül, akkor bizony ő élezi a zsidó-magyar ellentétet.

Láttalak az ATV-ben. Undorítóak voltatok. Mondhatsz ettől kezdve
bármit, utálni foglak, mint a szart.

Puzsérkám, ez gyengécske cikk, erőltetett felsorolással. Miért csinálsz úgy, mintha nem értenéd a demokratikus politikai küzdelem mivoltát. Az egész érvelési logikád sántít, mert az általad így definiált helyzetben inkább a kormányzati békülékenység lenne érthető. Azonban a kormányt nem konjuktúrális szempontok, hanem a jogállami keretek között folytatott irányítás akarata vezérli. Minden felsorolt mozzanatban Puzsér ténybeli tévedésben is van.

A szokásos Roberta fröcsögés.

- A Színház- és Filmművészeti Egyetem ledarálása.
A Színház- és Filmművészeti Egyetem továbbra is működhet, csak a fenntartó változott. Eddig az állam volt, eztán az alapítvány.

- Vidnyánszky Attila kulturkampfos szóhasználatát hallva a magyarok újra a kilencvenes években érezhetik magukat. Megfogalmazódik a keresztény színház igénye, melynek akadályai azok a hígmagyarok, akiknek nem lehet elmagyarázni a ,,nemzet,, szó jelentését.

Indifferens, hogy Vidnyánszky Attila egyes személyek tekintetében mi a magánvéleménye. Az Alapítványnak, mint fenntartónak a jogszabályban, az Alapítói Okiratban foglaltak szerint kell működnie.
Szó nincs arról, ,,keresztény színház igénye,, jelenik meg. Arról van szó, hogy a keresztény értékek is megjelenjenek.

- Egy kormányközeli kampány, melynek giccsbe hajló történelmi romantikáját a készítők nem akarják megzavarni a holokauszt emlékével. Filmes tablójukból még a doni tragédiát és a szovjet megszállást is kifelejtik, nehogy a nézőnek szembesülnie kelljen az épp feltámasztani kívánt Horthy-korszak csődjével, hisz a rendszer legitimitását kifejezetten erre a hazug nosztalgiára építi.

Ez egy zagyva megfogalmazás. Nem érdemes vele foglalkozni.

- Állva előadott taps a szivárványzászló eltulajdonításának.


A szivárványzászlót az ellenzék, melegek tulajdonította el, mert az keletkezésekor a béke zászlaja volt.


- Elvárás, hogy a megcsonkított bevételekből, súlyos forráshiánnyal gazdálkodó főváros segítse meg a budapesti turizmust - a kormány mossa kezeit.

Hamis állítás, hogy a GDP 40 %-a Budapesten keletkezik és így az iparűzési adó a fővárost illeti. Ebből annyi az igaz, hogy mivel a cégeknek termelési értéke Budapesten van elszámolva, de a nagyobbik része vidéken keletkezik. (Megnéztem. Lakóhelyemen mintegy 300 milliós beruházásból egyetlen fillér sem került elszámolásra iparűzési adó alapjaként.)

-Támadás Iványi Gábor iskolái ellen.

Hamis állítás. Csak a norma feletti plusz lett elvonva.

- A Klubrádió ellehetetlenítése.

A Klubrádió nem lett ellehetetlenítve. Pályáznia kell és ha nyer, ahogy korábban, akkor újra meglesz a szerződéskötésre a lehetősége.

nem vagyok diagnoszta, de szemre inkább spurizik.. Ha gyárilag ilyen, az még szebb.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés