Karácsony: A fővárosnak nincsen szabad 100 milliárd forintja állampapírban

2020. szeptember 14. 18:33
A Magyar Államkincstár szerint a fővárosnak 134.98 milliárd forintja van állampapírban.

Mint arról korábban írtunk, „cselekvés helyett ismét a kormánytól várja a megoldást Karácsony Gergely” – közölte a Fidesz-KDNP budapesti képviselőcsoportja hétfőn. Aláhúzták, továbbra is kitartanak amellett, hogy Budapest különítsen el 50 milliárd forintot a meglévő forrásaiból. Ezt a pénzt – a környező európai nagyvárosokhoz hasonlóan – a budapesti idegenforgalomban dolgozók, a vendéglátósok, az idegenvezetők, a szállodások és a taxisok megsegítésére kell költeni – tették hozzá.

Karácsony: „Nem akarom és nem is fogom félrevezetni a polgárokat”

A főváros forrásai kapcsán Karácsony Gergely is megszólalt közösségi oldalán. Többek között azt írta: „nem akarom és nem is fogom félrevezetni a polgárokat” – majd hozzátette: „nem leszek partner abban a felelősséghárító politikában sem, amibe a Fidesz és a kormány belekezdett” – fogalmazott.

Karácsony Gergely szerint ugyanis a kormány „Budapesttől olyan pénzt követel, amit épp maga vesz el a budapestiektől”. Mint írta: „akkor még egyszer, sokadjára:

a fővárosnak nincsen szabad 100 milliárd forintja állampapírban.”

A főpolgármester szerint: „2020-2022 között a 3 csapás, vagyis a járvány, a kormány és a gazdasági válság együtt 150 milliárd forintot vesz el Budapesttől”.

A Magyar Államkincstár szerint más a helyzet?

Mint arról korábban írtunk, a Magyar Államkincstár szerint

a fővárosnak 134.98 milliárd forintja van állampapírban,

nettó készpénzállományának összege pedig több mint 27 milliárd forint. Az államkincstár tájékoztatása szerint ugyanis Budapest főváros önkormányzata, mint Adatszolgáltató július 20-án nyújtotta be a Magyar Államkincstár (MÁK) által üzemeltetett államháztartás információs (KGR-K11) adatgyűjtő rendszerbe a 2020. II. negyedéves időközi mérlegjelentés adatszolgáltatását, és közölték: „Az ebben található nyilvános adatok alapján Budapest Főváros Önkormányzata 134.98 milliárd forinttal rendelkezik állampapírban, míg nettó készpénzállományának összege 27.868 milliárd forint”.

A főpolgármester mégis segítséget kér?

„Én sem kérek mást, csak amit a miniszterelnök szokott: kellő komolyságot” – írta fentebb említett bejegyzése végén Karácsony Gergely, aki szerint a gazdasági válság kezelése szempontjából „kulcskérdés”, hogy az Európai Unió által Magyarország számára biztosított

„mintegy 2500 milliárd forintnyi támogatás legalább felét az önkormányzatokon keresztül használjuk fel, lakosságarányosan.”

(Amennyiben hazánkban a főpolgármester által javasolt módon történne a támogatások felhasználása, a támogatásból a főváros részesülne a legnagyobb mértékben – a szerk.)

Karácsony Gergely eredeti, teljes bejegyzését ide kattintva olvashatja.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 133 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

,,mintegy 2500 milliárd forintnyi támogatás legalább felét az önkormányzatokon keresztül használjuk fel, lakosságarányosan.,,

Álmodik Karácsony, de majd felébred.

Az uniós támogatások nagyobb hányadát e kevésbé fejlett régióknak kell kapni. Ez egyező az EU direktívájával. Az elosztásnál figyelembe kell venni a versenyképességi mutatót és ahol a legalacsonyabb oda kell többet adni.

Ezzel kapcsolatos a következő linken olvasható írás.
Hiába a rengeteg EU-s pénz? - Még mindig sínylődnek a magyar régiók
https://www.portfolio.hu/unios..,,

Az önkormányzatok is segítenek a saját forrásikból.
Példa
https://nagykanizsa.hu/letolte..

"Karácsony: A fővárosnak nincsen szabad 100 milliárd forintja állampapírban"
És melyik börtönben tartják fogva azt a nem szabad 100 milliárdot?
Vácon, Szegeden?...

,,Meg a 3000 milliárdos MNYP-i vagyon !!!!,,

Ez a pénz hiányzott az Állami Nyugdíjalapból. Vissza lett vezetve.

,,Magyar Államkincstár (MÁK) által üzemeltetett államháztartás információs (KGR-K11) adatgyűjtő rendszerbe a 2020. II. negyedéves időközi mérlegjelentés adatszolgáltatását, és közölték: ,,Az ebben található nyilvános adatok alapján Budapest Főváros Önkormányzata 134.98 milliárd forinttal rendelkezik állampapírban,,

Ennyi volt 2020. június 30. forduló napon. Akkor ha ez nincs meg, vagy csak részben van meg, hova lett a különbözet? Beváltottál? Eladták? Hazavitték?

Ezek szerint Draskovics igazat mondott. Már elköltötték...

Neked csak a szád jár, meg a hátsó feled.

"Karácsony: A fővárosnak nincsen szabad 100 milliárd forintja állampapírban"

Na ja!
A fővárosnak sincs szabad főpolgármestere csak egy terhelt alak.

Ez volt miniszterelnök jelölt? Még viccnek is rossz.

Ne kérdezzük, hogy mire.....

"Hazudott, hazudik és hazudni fog, amíg csak szusszal bírja."
(Puzsér)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés