Ismét a kormánytól vár megoldást Karácsony?

2020. szeptember 14. 16:48

A főpolgármester „továbbra is úgy gondolja, hogy neki semmi feladata sincs a járványhelyzet miatt kilátástalan helyzetbe került vendéglátósokkal, idegenvezetőkkel, szállodásokkal és a taxisokkal” – fogalmazott a Fidesz-KDNP.

2020. szeptember 14. 16:48
null

„Bajban ismerszik meg az ember: cselekvés helyett ismét a kormánytól várja a megoldást Karácsony Gergely – közölte a Fidesz-KDNP budapesti képviselőcsoportja hétfőn, a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülését megelőzően. A kormánypárti frakció kifejtette, a belföldi turizmussal szemben, a nagyrészt külföldiekre épülő budapesti idegenforgalom mostanra „jól láthatóan beszakadt”, ezért sürgősen cselekedni kell.

„A főpolgármester a budapesti gazdasági élet szereplőivel még párbeszédre sem hajlandó”

„Ennek ellenére Karácsony Gergely továbbra is úgy gondolja, hogy neki semmi feladata sincs a járványhelyzet miatt kilátástalan helyzetbe került vendéglátósokkal, idegenvezetőkkel, szállodásokkal és a taxisokkal” – fogalmazott a Fidesz-KDNP. Kiemelték, elfogadhatatlan, hogy a főpolgármester a budapesti gazdasági élet szereplőivel még párbeszédre sem hajlandó.

A Fidesz-KDNP aláhúzta, továbbra is kitartanak amellett, hogy Budapest különítsen el 50 milliárd forintot a meglévő forrásaiból.

Ezt a pénzt pedig – a környező európai nagyvárosokhoz hasonlóan – a budapesti idegenforgalomban dolgozók, a vendéglátósok, az idegenvezetők, a szállodások és a taxisok megsegítésére kell költeni – tették hozzá.

Előzőleg az MSZP és a Párbeszéd vezetői állami feladatnak nevezték a koronavírus-járvány miatt bajba került budapesti turizmus megsegítését, a két párt országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezi, hogy „az országos válságkezelő alapból 50 milliárd forintot fordítsanak az ágazat fővárosi szereplőinek támogatására.”

(MTI)

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2020. szeptember 14. 22:23
A vendéglátó szakma csak akkor érdekes Karácsonynak, ha rovarhotelekről van szó
Illieral
2020. szeptember 14. 21:34
1. Karácony egy kretén. 2. De ki a kurvaéletnek kellene megoldani a problémákat ha nem a kormánynak, hiszen ő irányítja, a rendőrésget, a katasztrófavédelmet, a járványügyet. stb... Megjegyzem az iskolának a KLIK nem add pénzt hőmérőkre, és az önkormányzat sem.
legkisebbek közül
2020. szeptember 14. 20:12
off: Fontos, hogy teszteljünk, fontos a maszk viselése, a szabályok betartása, a szabályokat figyelmen kívül hagyó kontaktusok számának csökkentése. Szükség van a védekezés komolyabb bevezetésére, mert Bp-en is nagyon magas a kockázat, nagy a számosság, nagy a népsűrűség és nagyon magas a kontaktusok száma. A 24.hu szerint egy budapesti iskolában közösségi finanszírozással kezdtek szűrni, PCR teszteket végezni, 200 mintavételből 30 lett pozitív. https://24.hu/belfold/2020/09/14/lauder-javne-iskola-tomeges-teszteles-30-fertozott/
hátakkor
2020. szeptember 14. 20:03
szépen benyelte Dobrevéket..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!