844 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020. szeptember 14. 9:25
Elhunyt öt idős, krónikus beteg.

844 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 13 153 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu. Elhunyt öt idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 642 fő, 4117-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 8394 fő. Az aktív fertőzöttek 42, az elhunytak 58, a gyógyultak 42 százaléka budapesti. 287 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 16-an vannak lélegeztetőgépen.

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány második hulláma zajlik Magyarországon, a vírus már közösségben terjed, számol be a portál. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsuk, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat, ezért a már érvényben lévő és könnyen betartható általános szabályoknak most még nagyobb a jelentősége. Kérjük, hogy az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön a kötelező maszkviselés szabályait mindenki szigorúan tartsa be!

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát – kérik.

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérjük, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért – fogalmaz a portál.

(koronavirus.gov.hu)

Összesen 117 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kb ennyi jön ki napi 2..3 ezer tesztből tünetesekből

A vírust csak az immunitás állíthatja meg. Ezt kétféle képpen lehet elérni, átfertőzéssel, vagy oltással. A határzár fölösleges. Örökké nem lehet határzár, előbb-utóbb nyitni kell és akkor valakik úgyis behozzák. Ráadásul már amúgy is benn van. Ha a gazdaságot lefojtsák, és nem lesz az eü-re elegendő pénz, akkor más gyógyítható betegségekre fognak pusztulni az emberek.

Válaszok:
hátakkor | 2020. szeptember 14. 11:54
ThunderDan | 2020. szeptember 14. 13:10

"Nekifutottak a gyorsteszteknek, azok besültek, maradt a PCR"

Azok is sokszor hamis eredményt hoznak. Ugyanis a vírusra jellemző gént mutassák ki. De azt már nem tudják kimutatni, hogy aktív vírusról van-e szó, vagy csak annak maradványairól.

"vakcina nincs - kérdés mikor lesz."

Két hónap múlva már Mexikóban elkezdődik az oltás. https://www.europeanpharmaceut..


Erről a vakcináról van szó: https://sputnikvaccine.com/abo..

Hozzánk viszonyítva tényleg nem csináltak a svédek sokat, de azért volt némi digitális oktatás és a rendezvényeken résztvevők számának korlátozása. Az állampolgárok felelősségérzetére számítottak, ami nem jött be.

Válaszok:
hátakkor | 2020. szeptember 14. 12:04

Ez engem is meglepett. Zenész haverjaim, hogy fesztivál, Aréna koncert, falunapok, nyáron. Mondom Pista, és ha nem megy el senki és a polgármester egy szál nejének arpeggiózol? Kifizetik persze. Erre én is azt látom, hogy mindenki mindenhova elmegy. Én is voltam pár koncerten.

'A vírust csak az immunitás állíthatja meg. Ezt kétféle képpen lehet elérni, átfertőzéssel, vagy oltással. A határzár fölösleges. '

Meg immunrendszerrel. A határzáron kár rúgózni. Nem mész ki Prágába sörözni, otthon megiszod konzervből. Hannoverből sem jön a haverom Fradi meccsre most épp.

A svéd helyzetet elég jól ismerem.. Először is, ha mindenki lezárta a határait, akkor Neked már nem kell. Aztán még Stockholmban is elég szeparáltan élnek. Ritka a mama hotel 50 éves fiacskának. Aztán nagy darab, sportos, egészséges népség, zord klímával. Csak hétvégén rövideznek, ezzel is stimulálják az immunrendszerüket. Nincs nyaliifali, nem beszélnek a pofádba 10 centiről. Nagyinak bevásárolnak, aki egy tó mellett az erdőben lakik. Egy különálló faházban. Amit csak lehet neten intéznek. Öregek otthona, meg migrikastélyok estek el. Utóbbit nem írják meg, de tudják. A média 80%-a két család kezében van. Akik nem is svédek.

"A páromnál tömegjével dőlnek ki a tanárok. 2 már tuti pozitív."

Lesz az négy is!

Kivédhetetlen.
Ezt onnan is lehet tudni, hogy egyetlen egy ellenpélda nincs Európában.

Amúgy X, nem tudom, honnan bukkantál elő, már régesrég trolltartóba lettél téve.

Belgium konkrétan kb. ugyanakkora ország, mint mi.

És igen, láthatóan valemnnyire nivellálódni fognak a dolgok: ahol a tavaszi etap nem volt intenzív (Kelet-Európa), némileg zárkózni fog a halálozasok számában.

Svédeknél eléggé engedve lett... aztán tetőzött, most egész jók az adataik.
Románoknál nyáron sem volt enyhülés, kb. már júliustól folyamatosan emelkednek az esetszámok és a halálozások is... de az is beállt egy szintre, így tűnik.

Sehol nem volt még olyan, hogy a végtelenségig nőtt volna a járvány.

"Nem hiszem, hogy az orosz vakcina az EU-ban el lesz fogadva."

Szerintem, az embereknek meg kéne adni a lehetőseget arra, hogy választhassanak, hogy ki melyik vakcinában bízik meg jobban. Legalább ennyi emberi jogot meghagyhatnának nekik.

Bezzegromániához annyit tennék hozzá, hogy román haverom szerint - kis minta -, ha vki covidban halt meg, akkor az állam fizeti a temetését. Tehát van egy nyomás a dokira, hogy beikszelje a covidot. Is. Azonkívűl persze jönnek-mennek, hurcibálnak.

Most szállt le 3 ember a bkv buszról.
Maszk nélkül, ordibáltak. Nem szíriaiak voltal (azok ui. kulturáltak)., hanem cigányok. A buszon, másokon volt maszk.
Rasszizmus-e az, ha az ilyen embereket nem szeretem?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés