Újra Szabó Tímeát és Karácsony Gergelyt választotta társelnökké a Párbeszéd

2020. szeptember 13. 15:24
Karácsony Gergely korábban azt ígérte, hogy amennyiben megválasztják főpolgármesternek, nem lesz a pártja társelnöke.

A Párbeszéd vasárnapi, budapesti tisztújító kongresszusa újraválasztotta a párt női és férfi társelnökét, Szabó Tímeát és Karácsony Gergelyt. A párt egyúttal elindította az alapjövedelem bevezetéséről szóló kampányát. A rendezvényen a társelnökök mellett megválasztották a Párbeszéd elnökségét is. A hétről kilencfősre növelt létszámú testületnek a két társelnök automatikusan tagja, mellettük Jakál Andrienn soproni önkormányzati képviselő, Erőss Gábor VIII. kerületi alpolgármester, Tordai Bence parlamenti képviselő, Béres András, a III. kerület alpolgármestere, Szabó Zsolt dunaújvárosi alpolgármester, V. Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere és Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes kapott bizalmat. A tisztviselők mandátuma két évre szól.

Az esemény szünetében tartott sajtótájékoztatón Karácsony Gergely azt mondta, a kongresszus megválasztotta azt a csapatot, amelyik felkészíti a pártot a 2022-es parlamenti választásra. A közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt és közös egyéni képviselőjelöltek fontosságát hangsúlyozó főpolgármester kijelentette, a Párbeszéd volt az első, aki teljes körű ellenzéki összefogást szorgalmazott. Mára már valamennyi ellenzéki párt kinyilvánította, hogy mind a 106 egyéni körzetben közös jelöltet akar állítani – tette hozzá. A politikus felelevenítette, hogy korábban ők szorgalmazták az előválasztást is, ezért továbbra is kiállnak amellett, hogy a kormányfőjelöltről és a közös egyéni képviselőjelöltekről az ellenzék előválasztás útján döntsön. A minden magyar állampolgárnak alanyi jogon járó alapjövedelem mellett érvelő Karácsony Gergely azt mondta, hogy az intézkedés a jövő Magyarországának egy fontos pillére lehet. Hangsúlyozta, hogy az alapjövedelem bevezetéséről nemcsak a választókat, de a saját politikai partnereiket is meg akarják győzni.

Szabó Tímea hangsúlyozta, nemcsak az a feladatuk, hogy létrehozzák az ellenzéki egységet, hanem az is, hogy olyan jövőt, egy olyan víziót kínáljanak, ami segít Magyarországnak kilábalni a válságból. A korábbi választásokon kiderült, az ellenzéki pártoknak nem elég annyit mondaniuk, hogy leváltják a kormányt, és ha ennél nem tudnak többet mondani, akkor nem is várhatják el, hogy a választók bizalmat szavazzanak nekik – szögezte le a politikus. Ezért meg kell teremteniük az egyenlőségét és jólétet, miközben fel kell számolniuk az elmúlt tíz évben kialakult létbizonytalanságot – tette hozzá a társelnök. Kiemelte, hogy a magyar társadalom több mint nyolcvan százaléka, köztük Fidesz-szavazók is támogatják az alapjövedelem bevezetését. Az intézkedés minden felnőttkorú magyar állampolgárnak legalább havi százezer forintot, míg a gyermekkorúaknak legalább havi ötvenezer forintot biztosít – közölte. Hozzátette, emellett a nettó minimálbért havi 166 ezer forintra növelnék.

A javaslatot egy 3300 milliárd forintos költségvetési átcsoportosításból finanszíroznák – mondta el Szabó Tímea. Arra a kérdésre, miszerint az önkormányzati választás előtt még azt nyilatkozta, hogy nem szeretne egyszerre társelnök és főpolgármester lenni, mert ez két nagyon kemény munka, Karácsony Gergely azt válaszolta: amennyiben a Fidesz pártelnöki funkciója összefér a miniszterelnökséggel, és Orbán Viktor képes megoldani ezt a feladatot, akkor ő is képes lesz egyszerre ellátni a társelnöki és a főpolgármesteri pozíciókból adódó feladatait. Újabb kérdésre azt válaszolta, azt tartja a legfontosabb, hogy az ellenzéknek legyen egy előválasztáson kiválasztott közös miniszterelnök-jelöltje, ehhez képest másodlagos a jelölt személye. Hozzátette, jelenleg nem készül arra, hogy az előválasztáson elinduljon, de nagyon sokat akar azért dolgozni, hogy legyen ilyen előválasztás. A politikusok a Hír TV kérdéseire nem válaszoltak.

Karácsony Gergely korábban azt ígérte, hogy amennyiben megválasztják főpolgármesternek, nem lesz a pártja társelnöke. Eszerint megszegte az ígéretét.

(MTI – Mandiner)

(Fotó: Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje és Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke sajtótájékoztatót tart a Kossuth téren 2019. június 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd)

 

Összesen 86 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ki az, aki ezt lájkolja???

Szerinted csak négy kongresszusi küldött van a képen?
https://www.parbeszedmagyarors..

,,Szabó Tímeát és Karácsony Gergelyt választotta társelnökké a Párbeszéd,,

A négyfős tagságból. Gondolom vért izzadta mire sikerült megtalálni a két legalkalmasabbat. Vajon milyen lehet a másik kettő?

Válaszok:
Schollander | 2020. szeptember 13. 16:31

Izzadni inkább te izzadhattál,
mire ezt a baromi gagyi szöveget kinyomtad magadból.

A 15:55-ös beírás neked is szól.

A hányadik ígéretét szegte meg?...

"Ki fogja őket becipelni 22-ben a parlamentbe? Eddig mindig úgy jutottak be mint a bolha a kutya bundáján a konyhába..."

Hát a Fidesz biztos nem.
Ők 2006 óta a mindig KDNP-t cipelik be a parlamentbe...

"amennyiben a Fidesz pártelnöki funkciója összefér a miniszterelnökséggel, és Orbán Viktor képes megoldani ezt a feladatot,"

Csakhogy Orbán Viktor el tudja látni ezt a két feladatot, te pedig egyet sem, mint ezt naponta bizonyítod.

Nem is kételkedem benne.
Egy olyan jól bevált csicskapártot, mint a KDNP, butaság lenne lecserélnie a Fidesznek.

Huhúúúúúú... naháááát, hogy ez mekkora vicc vóóóóóóóóót!
Látod, hogy értek?

Ajjaj! Orbán Viktor megkezdheti a remegést!

Lehet. De attól még a KDNP ugyanúgy csicskapárt.

Ráadásul, azzal a szégyennel,
hogy amikor a KDNP még ÖNÁLLÓAN indult az ogy. választásokon,
nem volt képes arra az eredményre sem, mint az LMP.
(Az LMP eddig csak önállóan indult és mindháromszor bejutott a parlamentbe,
a KDNP-nek önállóan induló pártként viszont csak kétszer sikerült.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés