Főtér: A román miniszterelnökből előbújt a költő

2020. szeptember 13. 10:44
„A viszontlátás öröme a szemekben látható” – jegyezte meg Ludovic Orban a maszkviselés előnyeit hangsúlyozva.

Talán nem tévedünk nagyot, ha kijelentjük: senki sem szereti, hogy a koronavírus-járvány miatt a nyilvános zárt terekben, illetve a szabadtéri rendezvényeken maszkviselésre kötelezik a hatóságok az embereket. Most azonban Ludovic Orban miniszterelnök olyan költői indokot hozott fel a maszkviselés mellett, ami mellett nehéz szó nélkül elmenni.

Orban szombaton délután a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Vâlcea megyei kampányrendezvényén vett részt, és ott szólt pártja egybegyűlt tagjaihoz. Akiket vélhetően egy lírai roham következtében furcsa szavakkal köszöntött. Többek között arról beszélt, hogy a viszontlátás öröme a szemekben látható. „A maszkoknak van egy nagy előnye is: lehetővé teszik, hogy egymás szemébe nézzünk. A szem a lélek tükre, amit sokszor elfelejtünk. Az emberek szemei helyett más dolgokat nézünk, pedig akik nevetnek, a szemükkel is nevetnek. Nem kell feltétlenül a szájunkkal nevetniük” – hangzott a miniszterelnöki szentencia.

Fotó: Ludovic Orban román miniszterelnök beszélni készül a román parlament két házának együttes ülésén, mielőtt a törvényhozók szavaznak az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) bizalmatlansági indítványáról Bukarestben 2020. augusztus 31-én. MTI/EPA/Robert Ghement

 

 

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés