Orbán: Október 1-től kötelezően lázmérőznek az iskolák kapujában

2020. szeptember 12. 10:08
A tesztek hatósági árasak lesznek, az influenzaoltást ingyenessé teszik az egész országban.

Áttekintette a járványhelyzetet az operatív törzs, az egészségügy felkészült a járvány következő hullámának kezelésére - mondta Orbán Viktor friss Facebook-videójában, kifejtve: több mint tízezer szabad ágy van arra az esetre, ha romlana a helyzet, a lélegeztetőgépek rendben vannak, ellátatlanul egyetlen magyar sem marad.

A szerdai kormányülésre előkészítettek több döntést, szeretnék, hogy a maszkviselésre vonatkozó szabályokat szankciókkal is érvényesíteni tudják. Orbán beszélt arról is: az iskolákat tudják üzemeltetni, három iskolát és tizenhat óvodát kellett eddig bezárni, a többi helyen az oktatás többé-kevésbé megszokott rendben zajlik.

Október 1-jétől kötelező hőmérsékletvizsgálat lesz az iskolák kapujában.

A tesztek hatósági árasak lesznek, az influenzaoltást pedig ingyenessé teszik az egész országban.

Összesen 166 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A parlamentben és a habonyoknál meg kokaintesztet kérek.

Ez k..va jó, olvassátok el!
Bajerzsóti aszondja, hogy azér' lopunk, mer' ti is loptok.
Menjetek a bús fekete erdőbe mind egy szálig!!!!


Tisztelt Sajtóosztály!

Kormánypárti politikusok rendszeresen hangoztatják, hogy a jogszabályokat mindenkinek be kell tartani. Bayer Zsolt az azonnali.hunak adott interjújában elismerte, hogy törvénytelenséget követett el a budai lakásai bérleti jogának megszerzésekor. A Fidesz szerint elfogadható az az álláspont, hogy rá volt erre kényszerítve? Mit gondolnak Bayer Zsolt nyilatkozatáról, és a lakásszerzéséről?

Köszönettel:

Litauszky Balázs

szerkesztő-riporter

RTL Magyarország

Én pedig ezt válaszoltam rá:

Akkor majd én válaszolok magának:

1.: A törvényeket mindenkinek be kell tartania, ez nem kérdés. Jómagam is igyekszem e szerint élni.
2.: A vári lakások cseréjénél harminc éve az a bevett gyakorlat, amit immáron ezer alkalommal elmondtam.
3.: Azért ez a bevett gyakorlat, mert a lakástörvény amúgy életszerűtlen és hülye és betarthatatlan.
4.: Fogalmam sem volt arról, mit ír elő a lakástörvény, követtem az ügyvédek utasításait.
5.: Nem csaltam, és legfőképpen senkinek nem okoztam kárt.
6.: Mi lenne, ha a változatosság kedvéért ellenzéki politikusok és közszereplők vári lakás ügyeivel is foglalkoznának, csak én nyilvánosságra hoztam vagy tízet.
7.: Ehhez gyávák vagy csak becstelenek?
8.: Miért nem keresik meg V. Naszályi Mártát, és kérdezik meg tőle, hogy stábjának tagjai illetve az önkormányzatnál dolgozó emberei közül ki és hogyan került fel a várba, és nem mellesleg mennyit fizet a bérleményéért?
9.: Miért nem keresik meg azokat az egykori bérlőket, akik pénzért árulták a bérleti jogot, tették ezt az önkormányzat hivatalos lapjában úgy, hogy ott adták fel hirdetéseiket (magam is onnan néztem ki a lakást), és miért nem kérdezik meg őket, hogy követtek-e el törvénytelenséget?
10.: Ha igen, akkor visszafizetik a nekik kifizetett pénzt?
11.: Miért nem keresik meg a Fortepan tulajdonosát vagy az Index újságíróját, hogy cseréltek lakást a várba, és hogy például hogy fizettek ezer (1000) forint bérleti díjat éveken keresztül?
12.: Miért nem teszik fel ugyanezeket a kérdéseket az összes ellenzéki pártnak, akiknek támogatásával V. Naszályi polgármester lett, és most az egyik főtanácsadója a Fortuna utcában lakik?

Nem tudtad?

Az érintés nélküli homlok hőmérő segítségével gyorsan és megbízhatóan lehet mérni a hőmérsékletet. Ez elkerüli a kapcsolatot az emberi bőrrel. A mérési távolság mindössze 3 cm és 5 cm, a mérési idő pedig mindössze 1 másodperc.
Ebből te is ki tudod számolni, hogy 400-500 gyerekhez mennyi időre van szükség. Amennyiben pedig több készülék is rendelkezésre áll a szükséges idő tovább csökken.

Nálunk is kellene egy szinezett térkép (veszélyes, átlagos, biztonságos) mint a cseheknél. Egyébként sűrgös intézkedések kellenek, mert ha így megy az ügy, akkor sem a Bayern, se a Sevilla nem utazik ide, ha magyarok is ülnek a nézőtéren, az meg blama lenne. Az egyéb dolgoktól nem is beszélve.

Viktor!

ha járnál a nép között - csak zárójelben a Momentum ezt teszi - , ha elmennél előre bejelentés és gorillák nélkül például az Auchan bármelyik áruházába, akkor láthatnád, hogy a nyáj maszk nélkül vásárol, s a kormányod semmit sem tesz ez ellen. csak dumáltok. A hócipő tele van veletek. Ezt a tesze-tosza Gulyást meg jó lenne már leváltani, s Lázárt visszahozni a harctérre. nem veszitek észre, hogy háború van, s nincs helye az Elek István-i langyosaknak.

A fiatalokat mikor fogjátok megszólítani, a tizenéveseket, miként ezt teszi a Momentum. Persze nem te, ehhez már öreg vagy, de mindenütt retiráltok. feladtátok, vagy nincs már lőporotok?

https://www.ecdc.europa.eu/en/..

Sajna elég pocsék a helyzet. Nálunk az összes eset úgy fele az elmúlt két hétben volt. Nem szabadna várni októberig.

Este 8, m1.

Indulhat a totó. :)))

Én amire tippelek:
- zárt kapus minden sportrendezvény
- felsőoktatás digitális

Válaszok:
Gregorius | 2020. szeptember 12. 20:26

Amit eddig olvastam, egyik sem, a boltoknál(maszk) lesz valami szigorítás. Egyébként belenéztem a meccsekbe (DVTK és a Vidi) Mindkét helyen több ezer (? sok) szurkoló drukkol lehetőleg két-két kupacban ( hazaiak-vendégek)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés