Kemény Zsófi szerint az egyetemfoglalás egy „nagy közös műalkotás”

2020. szeptember 12. 11:45
Könyvadományozási demonstrációt tartottak a Vas utcában.

Szeptember 8-án „könyvadományozási demonstrációt” szervezett az SZFE-hallgatók mellett kezdettől fogva kiálló Szépírók Társasága az olvasóközönség és az irodalmi szakma számára, amelynek során személyes üzenetekkel ellátott könyvadományokat gyűjtöttek az egyetem polgárainak – írja a Könyvesmagazin. Mint írják: „az így létrejövő »rendkívüli kézikönyvtár« darabjai idővel az egyetem könyvtárának állományába kerülhetnek, illetve a hallgatókhoz is eljuthatnak, és így, a személyes üzenetek által, mementóként szolgálnak majd a következő generációk számára is”.

A lap idézi Kemény Zsófi költő-slammert: „Az SZFE hallgatójaként és a #freeSzFE támogatójaként is hálás és büszke vagyok. Ezek a könyvek, és a személyes üzenetek akkor is megmaradnak, amikor már történelem lesz ez a hihetetlenül izgalmas időszak. Ez az egyetemfoglalás, a támogatók munkájával együtt, egy nagy közös műalkotás”.

Összesen 199 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na ja!

Úgy látszik a ,,Rabok tovább,, főhősét saját magáról mintázta, legfeljebb a valóság nem igazolja vissza.

Alkalmazni fogja ezt valaki?

Ez a nagy közös műalkotás kancsalul, festett egekbe néz.

Újlipótvárosi zsidó nő, aki az SZFE-re jár. Asszem, körülmetélnék a 13. kerben, ha nem az tüntetés mellett állna ki. Bár az is lehet, hogy tényleg egyetért a tüntetőkkel.

Mondom én, hogy az SZFE kicsit olyan, mint egy világi zsinagóga. Kevés ennél belterjesebb banda létezi. Talán még a CEU lehet ilyen.

Zsófi!

Bocsi, de a költő nálam véget ért József Attilával, azóta csak fűzfapoéták léteznek, Veled és Varró Danival együtt. dadogtok......

...” Míg volt tényleges felvételi a felsőoktatásban, addig azon lehetett kompenzálni - főleg szóbeli tartásával - ezt a helyzetet, mivel ki lehetett szűrni, hogy valaki csak bemagolta, vagy tényleg tudja/érti is a tananyagot. ”...

A többivel is egyet értek, de ezt bemásoltam mégegyszer, mert szerintem is hatalmas bajok vannak a felső oktatásban, ami már itt, a felvételi rendszernél kezdődik.

Kemény Zsófi árufeltőtő egy kemény műalkotás.

A baloldalon az utóbbi időben menetrendszerűen jönnek egymás után a különféle lázadások. Minden hónapra jut valami. Lázadnak a CO2 ellen, lázadnak azért, mert az Index hülyegyerek-szerkesztősége úgy viselkedik mint valami lázadó kamasz, és a főnökség ezt nem támogatja, lázadnak a SZFE kuratóriuma ellen, mert .. mert, nem is igazán értem, hogy mit akarnak és mit nem akarnak, mivel a szakmai érveik száma konkrétan zéró.

Ez a korszak olyan jólétet teremtett, hogy a háború, a káosz, vagy épp a véreskezű diktatúra megvalósulásának esélye gyakorlatilag zérónak tűnik. A most fiatal generáció azonban mindenképp lázadni akar, és ilyen előrecsomagolt mirelit témákban találja meg azt, ami ellen, vagy amiért lázadhat, mint amilyen most ez az SZFE ügy. Ez a fajta lázadás a fogyasztói társadalom terméke. Maximálisan felszínes, ócska szemét.

Nem ronda, ez egy nagyon előnytelen fénykép. Ostobának ostoba, a másik Magyarország ikonikus alakja lehetne. Az idézett művei förtelmesek. Ilyen lett, mert ilyenre nevelték szerető szülei és a közeg, amelyben születése óta forog.

Van néhány tízezer hasonszőrű követője. Örüljünk, h. mi ebből szabad választás útján kimaradtunk. Azért szerencse is kellett ehhez, más útravalót kaptunk, más irányba fordult az érték ítéletünk, mint ennek a nem valóság-alapon álló, még azt is lehet mondani, h. félrevezetett leánkának.

Remélhetőleg ez a csodás műalkotás nem lesz közönség-siker.

Attól még nem lesz meg a félévi vizsgájuk.

Versenyeznek, hogy ki tud nagyobb marhaságot mondani.
Ez a "műalkotás" nálam vezet.

Nemcsak a hogyan fontos, mert az szuper, de a mit is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés