Folytatni szeretném azt a munkát, amelyet édesapám elkezdett

2020. szeptember 12. 9:33

Koncz Zsófia
Magyar Nemzet
Ő egy felemelő politikai és erkölcsi hagyatékot hagyott rám és az itt élőkre. Interjú.

„Kemény kampány van kibontakozóban: a baloldali összefogás jelöltje, Bíró László botrányról botrányra evickél, a másik baloldali jelölt, Tóth Ádám a támadásaival hallat egyre többet magáról. Mit várhat a választókerület, Tiszaújváros és Szerencs környéke, ha Koncz Zsófia fogja képviselni a helyieket az Ország­gyűlésben?

Folytatni szeretném azt a munkát, amelyet édesapám elkezdett. Ő egy felemelő politikai és erkölcsi hagyatékot hagyott rám és az itt élőkre. A konkrétumokhoz tudni kell, hogy a választókerület rendkívül heterogén összetételű, 42 településből áll. Ebből 38 település ötezer fő alatti lélekszámú, ami miatt pályázhattak és sikerrel pályáztak a Magyar falu programban elnyerhető fejlesztésekre. Bölcsődék, óvodák, közösségi terek, játszóterek jöttek létre és újultak meg, napelemparkot telepítettek, sok helyen javították a csapadékvíz-elvezetést, utak, kerékpárutak, járdák épültek a program segítségével.

Melyek térség legégetőbb problémái?

A térség egyik legfontosabb kérdése az infrastruktúra állapota, amelyben szintén jelentős előrelépések történtek: a 37-es út kétszer két sávosra bővül, az M30-as autópálya Szlová­kiáig történő megépítése új kapukat nyit Szikszónak és a Hernád menti településeknek. Tiszalúcon nemrég több mint kétezer aláírást gyűjtöttünk össze egy hét alatt, amelyet átadtunk a Magyar Közút vezérigazgatójának, hogy a településtől Nagycserkeszig tartó út megújulhasson. Úgy tűnik, megérte összefognunk, és a közeli hetekben elindul az útszakasz rendbetétele, ami a térség turizmusát is fel fogja lendíteni. Tokaj-Hegyaljára a következő két évben óriási fejlesztési csomag érkezik, a részletek kidolgozása folyamatban van. A térség nagyobb, ötezer fő feletti településeire a következő európai uniós költségvetési ciklusban is érkeznek források; Tiszaújváros, Szerencs, Szikszó és Tiszalúc kapcsán a következő időszakban is igyekszünk a leghatékonyabban megpályázni a felmerülő lehetőségeket.

A térségben komoly problémákat okozott, hogy 2008-ban, a Gyurcsány-kormány alatt bezárták a cukorgyárat Szerencsen, így a munkahelyteremtés továbbra is a legfontosabb feladatok között van.

Édesapám tíz éven át dolgozott azon, hogy a város környékén egy új gyárüzem jöjjön létre, munkájának és kitartásának köszönhetően a tárgyalások az elmúlt időszakban új lendületet kaptak. De a térségben aktívak a hazai nagyvállalatok is: Szikszón a Hell-csoport hatalmas fejlesztéseket hajtott végre, Tiszaújvárosban pedig a Mol végez beruházásokat.

A koronavírus-járvány nem várt problémahalmazt zúdított az országra. A térség hogyan viseli a járványt és következményeit?

Jól kezeltük az első hullámot, és a második hullámban is sikerült egyelőre elkerülni a tömeges megbetegedéseket. A kormány célzott kommunikációjának köszönhetően is ez segített beindítani a nyári belföldi turizmust a térségben, hiszen sokan lemondták külföldi nyaralásukat, és inkább hazai üdülési lehetőségeket kerestek. Tokajban van egy új nyaralós hajókikötő, ahol vízi közlekedésre alkalmas lakóhajókon lehet a Tiszán és a Bodrogon kikapcsolódni. Ahhoz képest, hogy a járvány ideje alatt nyitott meg ez a vállalkozás, nagyon sikeres lett: augusztusban 65 százalékos foglaltság volt a hajókra – hogy csak egy példát mondjak a sok közül.

A rendszerváltozás óta eltelt három évtizedben a régió a gazdag kulturális és természeti kincsei ellenére is talán csak az utóbbi tíz évben kezdett el magára találni gazdasági értelemben. Hogyan látja a térség jövőjét?

Az egyik legnagyobb kihívás a munkanélküliség problémája volt, amelyhez jelentős mértékben hozzájárult a már említett cukorgyárbezárás. Érdemes leszögezni: a közmunkaprogram nagyon sikeres volt. 2010 után a munkaalapú társadalom koncepciója nagy változásokat hozott, a közmunkaprogramba belépők fele ma már a versenyszférában dolgozik, azaz piaci alapon el tudott helyezkedni. Mindemellett az előbb említett nagyberuházások is számos munkalehetőséget teremtenek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 105 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Legyen örökölhető a családban a mandátum és legyen király is.
A földbirtok már rendben is van, a választásokat meg nem kell erőltetni.
Van még fölösleges kérdése valakinek?

Szép, fiatal, okos, józan gondolkodású, nő. Ráadásul még a térséget is ismeri. Óriási hendikep.

????????????????????????????????????????????????????????????
Mivaaaaan?

Majd a választók döntenek.
Ki fog derülni, hogy a zemberek mit gondolnak arrafelé a Pártról és segített-e a Mandiner által is nyomott propaganda...

Liberálisként ilyen fasisztarasszistaféle vagy? Te vagy Bíró?

Rosszul látod.
Szerintem a Koncz család székely eredetű.
https://www.arcanum.hu/hu/onli..

http://mek.oszk.hu/10300/10346..

Válaszok:
pollip | 2020. szeptember 12. 12:02

Ha az, bajnak tartod?

,,Azért nem édes, amit csinál? ,,

Nem édes, hanem visszataszító.
Nem véletlenül idéztem a két linket, amely a vezetéknév eredetére utal. A második linken lévő (pdf) írás pedig részletesen bemutatja a Koncz családokat.

Ez a hozzászólásod megint a sumák okoskodások.
Bizonyítja ezt az is, hogy csak egy részét idézed a kérdésre adott válasznak.

A teljes rész:
– Kihívói, Tóth Ádám és Bíró László igyekeznek felsrófolni a tétet, sokszor elhangzott eddig, hogy ez a választás a Fidesz kétharmadának lebontásáról szól. Jelent ez plusz nyomást a kampány során?

– Próbálják ezt az üzenetet közvetíteni, de például a balliberális sajtóban ezzel kapcsolatban óvatosabban fogalmaznak, mivel a kétharmad nincs valós veszélyben. Ez a kérdés egyáltalán nem foglalkoztat, a választás tétje szerintem az, hogy mi történik az itt élőkkel, ki tudja és ki fogja őket képviselni.

Így viselkedik az olyan személy, aki elsősorban a választóit képviseli és nem a pártot.

Túlságosan rákattantál a romákra.
Szerintem ha valaki jól végzi a feladatát, mindegy.
Néztem néhány családi fotójukat. Tartom, hogy az anyuka kun lehet. Ha ugyan tisztában vagy a kunokkal.

X

(Zseniális, ahogyan a rasszizmus címkéjét évtizedek óta a legfőbb politikai bunkósbotként forgató ballib támogatói nyakló nélkül cigányoznak a Fidesz kapcsán...)

Nagyon így működnek.
Mindig tudtuk, hogy a ballib a rasszista.

Meglátjuk, "segít-e" a totálisan elvtelen Párt propaganda.

Kedves Zsófi!

A jövő Te vagy, mondom ezt nem cigány emberként, de a cigányság tisztelőjeként, a cigány kultúra elismerőjeként. Bízom abban, hogy győzni fogsz, és segíteni fogod néped felemelését.

A cigányságnak látnia kell, hogy a balliberálisok, a komcsik, szocialisták a cigányságot csak szavazatszerzésre használták mindenkor.

Majd a választások után megbeszéljük, hogy kinek volt igaza.

Kedves Barátom!


megtisztelnél, ha elmondanád, miért sorolsz engem a ballibesek táborába. Komolyan kérdezem.

Akkor -utoljára- megismétlem: Majd a választások után megbeszéljük.
És ne felejtsd, a Fidesznek sem makulátlan az összes jelöltje és képviselője.

"Bármi áron bármit".
Aztán arról mi a véleményed, hogy az ország leggazdagabb embere az, aki a 2010-ben egy egyszerű víz-gáz szerelő volt, aztán a gyerekkori barátja az ország miniszterelnöke lett és egyszeriben dőlni kezdett hozzá a pénz???
Aztán meg a legfőbb ügyész egy egykori fideszes képviselő lett, aki ezerrel védi a gyanúba keveredett család-és párttagokat.
Szóval teljesen igazad van: "De ezek ők. Bármi áron, bármit. És ezt tennék ezzel a hazámmal is. Bármi áron, bármit."

Na mesélj, hátha megvilágosodom. Hogyan tereltem én és mit???
Amúgy érdekes módon arra azért nem válaszolsz amit írtam. Vajon miért?

Figyu!

Én erre reagáltam, amit te írtál:

"..."De ezek ők. Bármi áron, bármit. És ezt tennék ezzel a hazámmal is. Bármi áron, bármit."
Mesélj már, ennek mi köze van "egy konkrét témához és jelölthöz"????
Te olyat vársz el mástól, amit te nem teszel??
...és még neked állna feljebb? Hát semmi tisztesség, semmi tartás?

Engem fizetnek azért, mert enyém az utolsó szó, mondod te, aki reagálsz arra amit írtam.
Na cső, magadra hagylak a szemétdombodon.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés