Wilders szerint Hollandia behódolt

2020. szeptember 11. 15:37
Hollandia száz menedékkérőt fogad be a leégett görög táborból.

Hollandia ötven, kísérő nélküli gyereket és további ötven felnőttet fogad be a móriai táborból, amely a héten leégett a görögországi Leszbosz szigetén – írta pénteken a holland sajtó. A sajtó azt is közölte, hogy a befogadásról a négy koalíciós kormánypárt döntött. A kormány azonban bejelentette azt is, hogy a 100 leszboszi menedékkérőt és családtagjaikat beszámítják abba évi 500 emberbe, akiket Hollandia az ENSZ menekültprogramjai révén fogad be. A holland baloldali ellenzék a héten felszólította a kormányt, hogy legalább 500 gyermeket fogadjon be a lángok martalékává vált táborból.

„Hollandia azzal jutalmazza a tábort felgyújtókat, hogy befogadja őket”

Jesse Klavert, a baloldali zöldek (Groenlinks) vezetője Twitter-üzenetében azzal vádolta a kormányt, hogy „kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek csoportjaival kufárkodik”, és más ellenzéki képviselők is „szégyenteljes trükközésnek” minősítették a kormány döntését. Geert Wilders, a jobboldali Szabadáságpárt (PVV) vezetője viszont felháborodását fejezte ki a közösségi hálón, miszerint Hollandia „behódolt” és „azzal jutalmazza a tábort felgyújtókat, hogy befogadja őket”. Sajtóhírek szerint a holland kormány le akarja rövidíteni a menekültügyi eljárást, szigorúbban akarja büntetni az embercsempészetet, valamint betiltaná a „bűnelkövető migránsok” állandó tartózkodási engedélyét az országban.

(MTI)

Fotó: Illegális bevándorlók menekülnek a görögországi Leszbosz szigetén fekvő Moria migránstáborból, ahol újra tűz ütött ki 2020. szeptember 9-én. A 2800 személyesre tervezett Moria táborban, ahol 12 600 ember tartózkodott, rendszeresek voltak a rendbontások, miután a létesítményt koronavírus-fertőzés miatt karantén alá helyezték. A görög hatóságok szerint a tábor lakói gyújtogattak a koronavírus terjedésétől tartva és az elrendelt karantén elleni tiltakozásul. MTI/AP/Pétrosz Jannakurisz

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aponyi tudta, hogy egyszer fent egyszer lent. Aki fent volt akkor, az
lent lesz előbb utóbb. Nemzetként csak akkor marad meg, ha a lentet
nemzetként túlélik.

Nekünk sikerült.

A hollandok zsidótalanítani akarnak:
HA KIKAPCSOLOD A MIKROFONT, MESÉLEK - ANTISZEMITIZMUS HOLLANDIÁBAN
Írta: Veszprémy László Bernát, Szombat, 2017. június 30.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés