Matteo Salvinit megtámadta egy bevándorló

2020. szeptember 10. 9:44
A nő ghánai származású, tartózkodási engedéllyel él és dolgozik Olaszországban.

Matteo Salvinire, az olasz ellenzéki Liga párt vezetőjére támadt egy bevándorló egy kampányeseményen szerdán Toscanában, ahol szeptember 20-21-én tartanak regionális választásokat. Az olasz pártok kivétel nélkül elítélték a történteket. A terrorizmusellenes nyomozóigazgatóság (Digos) vizsgálatot indított a Pontassieve városában történtek tisztázására. Rendőrségi források szerint egyelőre kizárják, hogy a támadó kitervelten cselekedett. Matteo Salvini a Firenze közeli Pontassieve utcáin kampányolt, amikor a 30 éves nő a közelébe került és rátámadt: rángatta, majd elszakította a bevándorlásellenes politikus ingét és letépte a nyakáról a nyakláncokon hordott kereszteket. A nőt gyorsan lefogták. Mint kiderült, ghánai származású, tartózkodási engedéllyel él és dolgozik Olaszországban. A hatóságok szerint a nő „feldúlt állapotban” követte el tettét.

A politikus később a közösségi oldalán közölte, hogy nem esett bántódása. „Nincs bennem harag, bosszúvágy, csak szomorúság" - írta Matteo Salvini. Az incidenst az összes jelentős párt elítélte. Giorgia Meloni, a jobboldali ellenzéki Olasz Testvérek (FdI) elnöke a kormánypártokra utalva úgy vélekedett, a felelősöket azok között kell keresni, akik politikai vetélytársaikat ellenségként tüntetik fel. A történteket elfogadhatatlannak nevezte és szolidaritását fejezte ki Matteo Salvininek az Öt Csillag Mozgalom (M5S) kormánypárt vezető politikusa, Luigi Di Maio is.

Szeptember 20-21-én hét olasz régióban tartanak választásokat. Toscanában, amelyet ötven éve a baloldal vezet, a Liga és a baloldali Demokrata Párt (PD) jelöltje a régió elnöki tisztségére fej fej mellett szerepel a felmérésekben.

(MTI)

(Fotó: YouTube)

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jó politikus ez a Salvini. Ügyesen megszervezte.

Számold ki már légyszives, hogy mi ennek az (ön)provokációnak a
netto egyenlege mondjuk szavazatszámban! Ezután tedd föl az obligát
kérdést: Cui prodest?

Nem elképzelhetetlen. De az önprovokáció sem. Ennyi.

Hogy mit tetszett brekegni? Álprofil? Ha-ha-ha (-::

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés