Pártállam helyett jogállamot!

2020. szeptember 10. 13:50

Demokratikus Koalíció
MTI-OS
A legfőbb ügyész is pártállamot épít a fideszes bűntársak fedezésével.

„Ráczné Földi Judit, a DK elnökségi tagja, és Sermer Ádám a Liberálisok ügyvivője a Legfőbb Ügyészségnél tartottak sajtótájékoztatót, a »Pártállam helyett jogállamot!« sorozat újabb részeként.

Ráczné Földi Judit felhívta a figyelmet: a »Lex Polt" lehetővé tette a legfőbb ügyész mandátumának meghosszabbítását és nyugdíjkorhatárának kitolását, így Polt Péter élete végéig őrködhet a fideszes bűnözők felett. Emlékeztetett, hogy Polt második kinevezése óta mennyivel kevesebb korrupciós ügyet vizsgálnak, de ott az Elios-ügy, a baltás gyilkos, vagy a pedofil perui nagykövet, aki megúszta felfüggesztett börtönbüntetéssel, holott bizonyított, hogy Kaleta Gábor több ezer, gyermekekről készült pornográf felvételt tárolt.

Sermer Ádám elmondta, ma Magyarországon nem vonják felelősségre az igazi bűnözőket, és szemet hunynak a valódi bűnök felett. Hozzátette: a Liberálisok célja, hogy a többi ellenzéki párttal együttműködve leváltsák az Orbán-rendszert és a pártállam helyett visszaállítsák a jogállamot Magyarországon.

A képviselők »Ebben az intézményben 10 éve pártállamot épít a Fidesz« feliratú matricákat akartak ragasztani a Legfőbb Ügyészség épületére, ám a rendőrök megakadályozták, hogy a politikusok ilyen módon fejezzék ki véleményüket. A DK és a Liberálisok szerint a Legfőbb Ügyészség súlyosan megsértette a képviselők véleménynyilvánítás szabadságához fűződő jogát.

Demokratikus Koalíció”

(MTI-OS)

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezzel az idétlen ellenzéki mesével maximum a legelvakultabb ellenzéki szavazókat lehet etetni. 2022-re ez a mese is unalmas, elkoptatott, lejárt lemezként adható csak el.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés