Donald Trumpot Nobel-békedíjra jelölték

2020. szeptember 9. 13:01
Az amerikai elnököt az Izrael és az Egyesült Arab Emírségek közötti béke megteremtésének az elősegítéséért javasolták a kitüntető címre.

Az amerikai elnök nevét Christian Tybring-Gjedde vetette fel a Fox News szerint, számol be róla a Sky news. „Úgy gondolom, hogy többet tett a nemzetek közötti béke megteremtéséért, mint a legtöbb Nobelbékedíj-jelölt”– mondta a csatornának a norvég politikus, aki négy ciklust töltött el hazája parlamentjében.

A Fehér Ház egyik tisztviselője bejelentette, hogy Trump szeptember 15-én részt vesz azon az aláírási ceremónián, ahol a közel-keleti megállapodás értelmében normalizálódnak az Izrael és az Egyesült Arab Emírségek közötti kapcsolatok. Az egyezmény szerint – amelyet 18 hónapos tárgyalássorozat előzött meg – az Öböl-állam rendezi a viszonyát Izraellel, ennek fejében a zsidó állam felfüggeszti Ciszjordánia annektálását.

(Sky news)

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem kellene relativizálni.
Mindazonáltal, tessék mondani, illetékes Vatikán, esetleg Magyar Püspöki Kar: egy keresztény békedíjat nem-e lehetne-e alázatossan-e alapítani-e?
Csak, mert a kereszténység: maga a béke a vadállatiasodás ellenében.
Ez nem irónia.
Csak tény.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés