Nehéz Szakály Sándorral vitázni

2020. szeptember 3. 14:56

Karsai László
Magyar Nemzet
Nem azért, mert alaposan felkészült kollégáról van szó, hanem azért, mert sokszor egyszerűen nem veszi figyelembe vitapartnerei érveit.

„Nehéz Szakály Sándorral vitázni (Mindenki eldöntheti, mennyire helytállók a velem szemben megfogalmazott vádak, Magyar Nemzet, szep­tember 1.). Nem azért, mert alaposan felkészült kollégáról van szó, hanem azért, mert sokszor egyszerűen nem veszi figyelembe vitapartnerei érveit, ebben az esetben az általam idézett, ismertetett dokumentumokat, csak mondja, írja újra és újra a magáét.

Én előző vitacikkemben hosszan ismertettem azokat a dokumentumokat, amelyekből kiderül, hogy Kárpátalján 1941 júniusában–júliusában a terület »zsidótlanítása« volt az országos és helyi hatóságok, az illetékesek fő célja. Egy KEOKH-tisztviselő és egy zsidó segélyszervezet képviselője korabeli jelentéseiből is tudjuk, hogy ezrével telepítették ki még az állampolgárságukat eredeti okmányokkal is igazolni tudó zsidókat. A körülbelül 18 ezer deportált legalább kétharmada magyar állampolgárságú zsidó volt. Akkor én is még egyszer leírom, nem mintha bíznék abban, hogy Szakály ezeket a sorokat elolvassa, figyelembe veszi…”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kösz, hogy bejelentkeztél. X

Ez nem tudományos vita, hanem a magyarság felelősségének a bepaszírozása a holokausztba.

Miért hazudsz? Zsidótalanításról, mint írod szó se volt:
1941. július 10-én Kozma levelet írt Bárdossy László miniszterelnöknek, melyben többek között a következő állt: A jövő héten a nem magyar állampolgár idemenekült galíciánereket, az exponált ukrán agitátorokat és a cigányokat át fogom tétetni a határon.

1941. július 12-én Kozma a következő utasítást adta ki valamennyi kárpátaljai
községi elöljáróságnak: a csendőrőrs által őrizetbe vett és elszállított zsidó családok vagyonának gondozásba vételére az illetékes zsidó hitközségeket utasítsa, amennyiben a tulajdonos annak gondozásáról más módon nem rendelkezett.
(Zsidók Kárpátalján, Budapest, 2013. 240-41.old.)

Szerencsétlen Karsai. rintintin segítsége nélkül semmire se menne, de azért vitázik.

Az arrogáns Karsai nem hajlandó elismerni, hogy Szakály Sándor igenis nagyon felkészült történész, pedig ezzel a nyegleséggel elsősorban saját magát fokozza le.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés