Válasz Karsai Lászlónak

2020. szeptember 1. 14:39

Szakály Sándor
Magyar Nemzet
A Krausz Tamással kapcsolatos perem tárgya nem a holo­kauszt kérdése volt, hanem az, hogy a történész kolléga véleményt nyilvánított vagy állítást fogalmazott meg velem kapcsolatban, ami miatt engem nem kevés hátrány ért.

„Karsai László továbbra is úgy véli, hogy az 1941-es Kárpátaljáról történt kitoloncolás/kiutasítás dolgában helytelen álláspontot képviselek. Magam viszont úgy gondolom, amit leírtam – és igyekeztem dokumentálni –, az helytálló, és nem állítottam egyetlen alkalommal sem azt, amit egyesek a szememre vetettek: hogy a zsidók legyilkolása idegenrendészeti eljárás.

A Krausz Tamással kapcsolatos perem tárgya nem a holo­kauszt kérdése volt, hanem az, hogy a történész kolléga véleményt nyilvánított vagy állítást fogalmazott meg velem kapcsolatban, ami miatt engem nem kevés hátrány ért. A bíróság – a Fővárosi Törvényszék 2014. június 19-én kelt ítélete – szerint Krausz Tamás nem állítást tett, hanem véleményt mondott, és ezzel nem sértette a jó híremet. Így a személyiségi jog megsértése ügyében ellene indított pert elveszítettem. Ezt az Alkotmánybíróság is így látta helyesnek. A 2017. december 19-én meghozott határozatában 8:7 arányban Krausz Tamás javára ítélt.

Visszatérve a Karsai Lászlóval folytatott vitámra, az állításom az volt – és ez nem változott –, hogy a magyar hatóságok a rendezetlen/nem magyar állampolgárságú, többségében Kárpátalján lévő zsidókat utasították/toloncolták ki Magyarországról, azokat, akik többszöri felszólítást követően sem tudták igazolni magyar állampolgárságukat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Így van! Németh Athina ott volt, és a saját szemével látta az egészet! A feljegyzéseit pedig ürgebőrbe varrt csőpostával juttatta el, magának Karsai Lászlónak.

Karsai Lászlónak egyébként ekkor nyúlt meg a feje, és vált eszelőssé a tekintete! A trauma miatt!

Randolph L. Braham történész írta a mesemondók által félremagyarázott, az akkori magyar kormány nyakába varrott eseményekről:
"A (magyar) kormány nem járult hozzá és nem helyeselte azokat az atrocitásokat, amelyekre 1941 augusztusában Kamenyec-Podolszkban és 1942 januárjában Délvidéken került sor."
"A magyar katonaságtól származó beszámolókat megerősítették azok a deportáltak, akiknek sikerült megszökniük és visszatérniük Magyarországra. Köztük volt Springmann Sámuelnek és Brand Joelnek, a magyar kormánytisztviselőkkel jó kapcsolatot fenntartó két vezető magyar cionistának néhány rokona. ...

Az egyik túlélő, Stern Lajos, Brand sógora, a MIPI (Magyar Izraeliták Pártfogó Irodája) delegációjának kiséretében, melyet Polgár György vezetett, tájékoztatta Keresztes-Fischer Ferenc belügyminisztert a Kamenyec-Podolszkban és környékén lezajlott mészárlás részleteiről.

A minisztert, aki régi vágású konzervatív és nagyon tisztességes ember volt, láthatóan megrázta a dolog, és azonnal elrendelte minden további deportálás LEÁLLÍTását."

"Keresztes-Fischer Ferenc belügyminiszter

a politikai rendőrséget közvetlenül ellenőrzése alatt tartotta és személyesen irányította a bal- és jobboldali szélsőségesek (kommunisták, hungaristák) elleni rendőri fellépést.

A második világháború idején, mint Horthy személyes környezetének tagja a Bethlen-Kállay-féle konzervatív csoporthoz tartozott, az angolszász orientáció képviselője volt.

A német megszállás idején a Gestapo elfogta és a mauthauseni koncentrációs táborba hurcolták el.

1945. április 30-án az amerikaiak a flossenbürgi tábort felszabadították, innen távozott el súlyos betegen." (Wikipédia)

Nem ítélték el háborús bűnösként!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés